Zašto je SAVJETODAVKA učinkovit odgovor za
propitivanja i nesnalaženja u poduzetništvu?

Sektor malog i srednjeg poduzetništva (prema podacima Državnog zavoda za statistiku) zapošljava više od 70 posto svih radnika u Republici Hrvatskoj, te kroz poreze i doprinose uplaćuje više od 70 posto svih sredstava koji se slijevaju u državni proračun kao i proračune lokalnih samouprava u Lijepoj našoj.

No, s druge strane oni koji žive od poduzetničkih novaca u državnom sektoru još uvijek nisu tako servilni za potrebe vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta, a ono što je najčešće prijeko potrebno – PRAVOVREMENA I VALJANA INFORMACIJA – na šalterima državnih institucija rijetko se može dobiti.

Iz navedenih razloga pokrećemo SAVJETODAVKU, stručni i iskusni tim Virutalnog ženskog poduzetničkog centra za BESPLATNU pomoć svim poduzetnicama i poduzetnicima, kao i svima onima koji to kane biti u svim glavnim područjima poslovnih aktivnosti na realnom tržištu.

S jednim ciljem – povećati profitabilnost i kvalitetu poduzetničkog djelovanja, ohrabriti na veći poduzetnički angažman, olakšati dostupnost potrebnim informacijama za poslovanje na realnom tržištu te potaknuti ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Naš SAVJETODAVKA stručni i iskusni tim stojim Vam na usluzi!

POSTAVI PITANJE
ZATRAŽI INFORMACIJU
POTRAŽI RJEŠENJE
ZA SVOJ PODUZETNIČKI PROBLEM.


JER ZAJEDNO SMO JAČI

TATJANA ARAPOVIĆ OBRADOVIĆ

ovlašteni računovođa

Stručnjakinja za računovodstvene i knjigovodstvene aktivnosti poduzetnika

Nakon što je diplomirala 1994 godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, radila je na poslovima tajnice, administratora, trgovca u trgovini na malo, komercijaliste i operatera na računalu na računovodstvenim poslovima. Radeći sa vrhunskom stručnjakinjom na području računovodstva, otkrila je svoj pravi poziv-računovodstvo, dok su svi ovi poslovi prije samo olakšali poznavanje materije Nakon dvije godine rada u računovodstvenom servisu, 2000 godine otvara obrt Tago i od tada radi u samostalno. 2008 godine postaje ovlašteni računovođa. Prije dvije godine upisala je specijalizaciju pri Ekonomskom fakultetu u Rijeci - smjer Računovodstvo i trenutačno radi na završnom radu.

TatjanaArapovicObradovic
KristinaBaricevic

KRISTINA BARIČEVIĆ

odvjetnica

Stručnjakinja za pravo i pravne apekte poduzetničkog poslovanja

U srpnju 2009. godine završila je Pravni fakultet, a od 2010. godine radi u odvjetništvu. Pokriva široku lepezu pravnih poslova iz različitih grana prava što uključuje, radno pravo i radne odnose, trgovačko pravo, građansko pravo, parnično pravo, zemljišnoknjižno pravo, ugovorno, obiteljsko pravo, te druge grane civilnog prava, kako u mirnim, tako i u sudskim postupcima, preko postupaka naknade štete i postupaka prisilne naplate dospjelih dugovanja (ovršni postupci), pa sve do prekršajnih i kaznenih postupaka.

Aktivna je članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u čijem radu djeluje i kao predavačica u segmentu pravnog aspekta i rješavanja problema poduzetničkih aktivnosti i poslovanja.

SANJA BUINJAC

beauty i kozmetička stručnjakinja

Stručnjakinja za poslovni make up i styling

Ova beauty stručnjakinja radila je 17 godina u industriji kozmetike i wellnessa, sve dok nije shvatila da je vrijeme za otvaranje vlastitog salona. Danas je ponosna vlasnica Ageness beauty instituta iz Zagreba, u kojemu pruža veliki broj sadržaja, usluga i proizvoda dio kojih je i sama osmislila te kreirala. Na učilištu Vimal stekla je zvanje wellness koordinatora, a u istoj instituciji radila je i kao vanjski suradnik i edukator. Polaznicima je prenosila svoje znanje u segmentu wellness masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Prošla je brojne edukacije svjetski poznatih brendova za njegu kože Elemis, Sothys, Decleor, Klapp i drugih. Sve joj je to pomoglo da dobije bogato znanje i iskustvo u jedinstvenom pristupu dijagnostici kože i beauty tretmana. Baš kao i svoje poduzetništvo u kojemu uspješno „plovi“ svih ovih godina, Sanja Buinjac uspješno je osmisila brojne poslovne make up stilove i sadržaje koje danas s ponosom koriste brojne poduzetnice. Specijalizirala se i za managerske beauty tretmane za žene i muškarce s manjkom vremena za sebe u poslovnim rasporedima, kojima uspijeva donijeti svježinu, održavanje ljepote i mladosti lica.

SanjaBuinjac
SanelaDropulic

SANELA DROPULIĆ

futurologinja poduzetništva

Stručnjakinja za prodaju, tržišne komunikacije i brandiranje

Kroz formalnu i neformalnu edukaciju u Hrvatskoj i inozemstvu, a koja neprestano traje, ova futurologija poduzetništva, vlasnica tvrtke Expert Product d.o.o., s dulje od deset godina poduzetničkog staža, drži predavanja kako uspješno započeti i voditi poduzetništvo, te kako taj uspjeh zadržati. Primarna poslovna aktivnost joj je outsourcing usluga za uspješan početak i upravljanje poduzetništvom na hrvatskom i inozemnom tržištu. Temeljem iznesenih želja i potreba klijenta za pozicioniranjem na tržištu usluga ili/i proizvoda, u kombinaciji sa svojim znanjem, iskustvom, zalaganjem i projektima stvaraju se učinkovite i profitabilne aktivnosti te ostvarenje željenih poslovnih ciljeva. Posebice u prodaji, tržišnim komunikacijama i brandingu.

SIMON FERUC

diplomirani ekonomist

Stručnjak za EU projekte

1996. godine, nakon stjecanja diplome ekonomiste u Mariboru, započinje radno iskustvo kao stručni suradnik na poziciji generalnog menadžera Safe Invest Slovenija s certificiranim usavršavanjem za područje međunarodnog marketinga u Beču u internoj školi Safe Invest. Od 1998. do 2001. godine kao generalni je menadžer vodio Odjel za izgradnju profesionalnih mreža i ljudske resurse u tvrtki EB kartica Beč, za područje Slovenije i Hrvatske. Radio je i kao direktor marketinga u tvrtki Metropolis za regionalno područje Tuzla, specijaliziran za otvaranje novih radnih mjesta i strateški razvoj proizvodnje i povratak izbjeglica. Od 2003. do 2005. godine voditelj je projekta u tvrtki UL d.o.o. Od 2005. do 2013. godine preuzima funkciju suradnika na području apliciranja za EU fondove, a do 2007. godine radi i kao stručni suradnik na poziciji Senior manager s AIP Consultingom u zajedničkim projektima postavljanja profesionalno prodajnih sistema (Generali osiguranje, Grawe osiguranje, Rutar, Lesnina, Mercator...). Iste godine postaje regionalni menadžer za Prekmurje i Prlekiju u Merkur osiguranju s najboljim poslovnim rezultatima na osnovi broja rizika osiguranja. 2009. godine dolazi na mjesto regionalnog direktora u FCG-u Europe, međunarodnoj agenciji odgovornoj za financijsko savjetovanje u Europskoj Uniji. 2011. godine u tvrtki Amikod d.d. kao Key Account Manager zadužen je za financijsku reorganizaciju i sanaciju tvrtki. Od 2013. do danas zaposlen je u tvrtki Tetida kao direktor i vlasnik poslovnog modela na području apliciranja EU fondova kao i stvaranja trigera za razvoj gospodarstva kroz strateški razvoj Općina i Gradova.

SimonFeruc
RobertaKrajnovic

ROBERTA KRAJNOVIĆ

grafička dizajnerica

Stručnjakinja za vizualni identitet

Ova mlada poduzetnica od prvog dana svog poduzetničkog puta, grafička je dizajnerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Kongresa poduzetnica – najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe.

2011. godine završila je srednju grafičku školu te maturirala s odličnim uspjehom uz pohvalu ravnatelja. Dizajnirajući vizalni identitet za različite tvrtke, Roberta Krajnović je stekla iskustva u grafičkoj industriji te je 2018. otvorila svoju vlastitu tvrtku - RK Graphic Design, koji se bavi dizajnom promotivnih materijala i vizualnog identitea kao što je dizajn logotipa, posjetnica, memoranduma, raznih brošura i slično.

Vizualni identitet je vrlo važna osnova za uspješan početak rada svakog poduzetnika, referentna lista zadovoljnih korisnika njezine tvrtke je svakim danom sve veća, pa joj se slobodno obratite s punim povjerenjem.

ANA – MARIJA ŠPICNAGEL ĆURKO

direktorica i suvlasnica tvrtke IPS Konzalting

Stručnjakinja za projekte ulaganja u poljoprivredi i prehrambenoj industriji

Nakon što je 2012. godine diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, posvetila se specijalizaciji u području “zelenih projekata” u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije. Specijalizaciju je započela stručnim usavršavanjem na Sveučilištu Lincoln u Americi, a potom nastavila u Bruxellesu gdje je imala prilike raditi na pripremi i provedbi europskih “zelenih” projekata koji su uključivali projekte razvoja i inovacija u poljoprivredi, pročišćavanja otpadnih voda u prehrambenoj industriji i implementacije obnovljivih izvora energije u ruralnim područjima. S obzirom da je Belgija na razini Europske unije predvodnik u održivim i obnovljivim tehnologijama, iskustvo stečeno u tom periodu je bilo od ključne važnosti za pružanje visoko kvalitetne konzultantske usluge za ovo područje i u Hrvatskoj. Po završenom usavršavanju, 2013. godine osnovana je tvrtka IPS Konzalting uz stručnu podršku četiriju belgijskih tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Tijekom dosadašnjeg radnog iskustva, Ana – Marija je imala prilike surađivati s brojnim domaćim, ali i međunarodnim sveučilištima, prehrambenim tvrtkama, poljoprivrednicima te jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Aktivnosti u kojima Vam ova ambiciozna konzultantica može pomoći uključuju razvoj projektne ideje, aplikaciju zelenih projekta na natječaje, razradu tehnoloških rješenja prilagođenih Vašim potrebama, praktične konzultacije u dijelu efikasnosti prijave na natječaj te profesionalno vođenje provedbe projekata.

AnaMarijaSpicnagelCurko