Zašto je SAVJETODAVKA učinkovit odgovor za
propitivanja i nesnalaženja u poduzetništvu?

Sektor malog i srednjeg poduzetništva (prema podacima Državnog zavoda za statistiku) zapošljava više od 70 posto svih radnika u Republici Hrvatskoj, te kroz poreze i doprinose uplaćuje više od 70 posto svih sredstava koji se slijevaju u državni proračun kao i proračune lokalnih samouprava u Lijepoj našoj.

No, s druge strane oni koji žive od poduzetničkih novaca u državnom sektoru još uvijek nisu tako servilni za potrebe vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta, a ono što je najčešće prijeko potrebno – PRAVOVREMENA I VALJANA INFORMACIJA – na šalterima državnih institucija rijetko se može dobiti.

Iz navedenih razloga pokrećemo SAVJETODAVKU, stručni i iskusni tim Virutalnog ženskog poduzetničkog centra za BESPLATNU pomoć svim poduzetnicama i poduzetnicima, kao i svima onima koji to kane biti u svim glavnim područjima poslovnih aktivnosti na realnom tržištu.

S jednim ciljem – povećati profitabilnost i kvalitetu poduzetničkog djelovanja, ohrabriti na veći poduzetnički angažman, olakšati dostupnost potrebnim informacijama za poslovanje na realnom tržištu te potaknuti ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Naš SAVJETODAVKA stručni i iskusni tim stojim Vam na usluzi!

POSTAVI PITANJE
ZATRAŽI INFORMACIJU
POTRAŽI RJEŠENJE
ZA SVOJ PODUZETNIČKI PROBLEM.


JER ZAJEDNO SMO JAČI

TATJANA ARAPOVIĆ OBRADOVIĆ

ovlašteni računovođa

Stručnjakinja za računovodstvene i knjigovodstvene aktivnosti poduzetnika

Nakon što je diplomirala 1994 godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, radila je na poslovima tajnice, administratora, trgovca u trgovini na malo, komercijaliste i operatera na računalu na računovodstvenim poslovima. Radeći sa vrhunskom stručnjakinjom na području računovodstva, otkrila je svoj pravi poziv-računovodstvo, dok su svi ovi poslovi prije samo olakšali poznavanje materije Nakon dvije godine rada u računovodstvenom servisu, 2000 godine otvara obrt Tago i od tada radi u samostalno. 2008 godine postaje ovlašteni računovođa. Prije dvije godine upisala je specijalizaciju pri Ekonomskom fakultetu u Rijeci - smjer Računovodstvo i trenutačno radi na završnom radu.

TatjanaArapovicObradovic
KristinaBaricevic

KRISTINA BARIČEVIĆ

odvjetnica

Stručnjakinja za pravo i pravne apekte poduzetničkog poslovanja

U srpnju 2009. godine završila je Pravni fakultet, a od 2010. godine radi u odvjetništvu. Pokriva široku lepezu pravnih poslova iz različitih grana prava što uključuje, radno pravo i radne odnose, trgovačko pravo, građansko pravo, parnično pravo, zemljišnoknjižno pravo, ugovorno, obiteljsko pravo, te druge grane civilnog prava, kako u mirnim, tako i u sudskim postupcima, preko postupaka naknade štete i postupaka prisilne naplate dospjelih dugovanja (ovršni postupci), pa sve do prekršajnih i kaznenih postupaka.

Aktivna je članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u čijem radu djeluje i kao predavačica u segmentu pravnog aspekta i rješavanja problema poduzetničkih aktivnosti i poslovanja.

SANJA BUINJAC

beauty i kozmetička stručnjakinja

Stručnjakinja za poslovni make up i styling

Ova beauty stručnjakinja radila je 17 godina u industriji kozmetike i wellnessa, sve dok nije shvatila da je vrijeme za otvaranje vlastitog salona. Danas je ponosna vlasnica Ageness beauty instituta iz Zagreba, u kojemu pruža veliki broj sadržaja, usluga i proizvoda dio kojih je i sama osmislila te kreirala. Na učilištu Vimal stekla je zvanje wellness koordinatora, a u istoj instituciji radila je i kao vanjski suradnik i edukator. Polaznicima je prenosila svoje znanje u segmentu wellness masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Prošla je brojne edukacije svjetski poznatih brendova za njegu kože Elemis, Sothys, Decleor, Klapp i drugih. Sve joj je to pomoglo da dobije bogato znanje i iskustvo u jedinstvenom pristupu dijagnostici kože i beauty tretmana. Baš kao i svoje poduzetništvo u kojemu uspješno „plovi“ svih ovih godina, Sanja Buinjac uspješno je osmisila brojne poslovne make up stilove i sadržaje koje danas s ponosom koriste brojne poduzetnice. Specijalizirala se i za managerske beauty tretmane za žene i muškarce s manjkom vremena za sebe u poslovnim rasporedima, kojima uspijeva donijeti svježinu, održavanje ljepote i mladosti lica.

SanjaBuinjac
SanelaDropulic

SANELA DROPULIĆ

futurologinja poduzetništva

Stručnjakinja za prodaju, tržišne komunikacije i brandiranje

Kroz formalnu i neformalnu edukaciju u Hrvatskoj i inozemstvu, a koja neprestano traje, ova futurologija poduzetništva, vlasnica tvrtke Expert Product d.o.o., s dulje od deset godina poduzetničkog staža, drži predavanja kako uspješno započeti i voditi poduzetništvo, te kako taj uspjeh zadržati. Primarna poslovna aktivnost joj je outsourcing usluga za uspješan početak i upravljanje poduzetništvom na hrvatskom i inozemnom tržištu. Temeljem iznesenih želja i potreba klijenta za pozicioniranjem na tržištu usluga ili/i proizvoda, u kombinaciji sa svojim znanjem, iskustvom, zalaganjem i projektima stvaraju se učinkovite i profitabilne aktivnosti te ostvarenje željenih poslovnih ciljeva. Posebice u prodaji, tržišnim komunikacijama i brandingu.

SIMON FERUC

diplomirani ekonomist

Stručnjak za EU projekte

1996. godine, nakon stjecanja diplome ekonomiste u Mariboru, započinje radno iskustvo kao stručni suradnik na poziciji generalnog menadžera Safe Invest Slovenija s certificiranim usavršavanjem za područje međunarodnog marketinga u Beču u internoj školi Safe Invest. Od 1998. do 2001. godine kao generalni je menadžer vodio Odjel za izgradnju profesionalnih mreža i ljudske resurse u tvrtki EB kartica Beč, za područje Slovenije i Hrvatske. Radio je i kao direktor marketinga u tvrtki Metropolis za regionalno područje Tuzla, specijaliziran za otvaranje novih radnih mjesta i strateški razvoj proizvodnje i povratak izbjeglica. Od 2003. do 2005. godine voditelj je projekta u tvrtki UL d.o.o. Od 2005. do 2013. godine preuzima funkciju suradnika na području apliciranja za EU fondove, a do 2007. godine radi i kao stručni suradnik na poziciji Senior manager s AIP Consultingom u zajedničkim projektima postavljanja profesionalno prodajnih sistema (Generali osiguranje, Grawe osiguranje, Rutar, Lesnina, Mercator...). Iste godine postaje regionalni menadžer za Prekmurje i Prlekiju u Merkur osiguranju s najboljim poslovnim rezultatima na osnovi broja rizika osiguranja. 2009. godine dolazi na mjesto regionalnog direktora u FCG-u Europe, međunarodnoj agenciji odgovornoj za financijsko savjetovanje u Europskoj Uniji. 2011. godine u tvrtki Amikod d.d. kao Key Account Manager zadužen je za financijsku reorganizaciju i sanaciju tvrtki. Od 2013. do danas zaposlen je u tvrtki Tetida kao direktor i vlasnik poslovnog modela na području apliciranja EU fondova kao i stvaranja trigera za razvoj gospodarstva kroz strateški razvoj Općina i Gradova.

SimonFeruc
RobertaKrajnovic

ROBERTA KRAJNOVIĆ

grafička dizajnerica

Stručnjakinja za vizualni identitet

Ova mlada poduzetnica od prvog dana svog poduzetničkog puta, grafička je dizajnerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Kongresa poduzetnica – najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe.

2011. godine završila je srednju grafičku školu te maturirala s odličnim uspjehom uz pohvalu ravnatelja. Dizajnirajući vizalni identitet za različite tvrtke, Roberta Krajnović je stekla iskustva u grafičkoj industriji te je 2018. otvorila svoju vlastitu tvrtku - RK Graphic Design, koji se bavi dizajnom promotivnih materijala i vizualnog identitea kao što je dizajn logotipa, posjetnica, memoranduma, raznih brošura i slično.

Vizualni identitet je vrlo važna osnova za uspješan početak rada svakog poduzetnika, referentna lista zadovoljnih korisnika njezine tvrtke je svakim danom sve veća, pa joj se slobodno obratite s punim povjerenjem.

KRISTINA KRSTINIĆ

stručnjakinja za međunarodne odnose

vlasnica tvrtke MIKRIS Project Management

Stručnjakinja za hrvatske natječajne i EU projekte

Rođena je u Ljubljani gdje je 2011. diplomirala na studiju Međunarodnih odnosa Fakulteta društvenih znanosti. Tijekom studija svoje je iskustvo i znanje stjecala radom brojnim poznatim slovenskim marketing agencijama na poslovima marketing managementa, projektne aktivnosti i PR, kao i organizacije poslovnih konferencija. U siječnju 2014. godine odlučila se svoje znanje i iskustvo usmjeriti u poduzetništvu te otvara vlastitu tvrtku MIKRIS Project Management, koja uspješno posluje od svog osnivanja. Glavna djelatnost je poslovno savjetovanje i vođenjem projekata vezano za EU i ostale fondove. Tvrtka ima u svojim referencama realizirani veliki broj rojekata iz različnih sektora: turizam, uslužne djelatnosti, ugostiteljstvo, proizvodnja, inovacije, poljoprivreda, šumarstvo, zaštita okoliša, obnovljivi izvori energije i kulturna baština.

Kao konzultant i stručnjak za EU fondove ima više od pet godina radnog iskustva s visokom razinom profesionalnog angažama vođenja projekata od razrade ideje, postavljanja ciljeva, sastavljanje budžeta, preko kreiranja dokumentacije kao što su poslovni plan, marketing strategija, investicijska studija pa do nadziranja provedbe projekta, koordinacija timova, stručnjaka, pisanje izvještaja te kontroliranje aktivnosti i glavnih faza projekta. Najveći izazov i zadovoljstvo joj je raditi na stvaranju novih uspješnih projekta koji rezultiraju rastom i razvojem poduzetnika.

KristinaKrstinic
AnaMarijaSpicnagelCurko

ANA – MARIJA ŠPICNAGEL ĆURKO

direktorica i suvlasnica tvrtke IPS Konzalting

Stručnjakinja za projekte ulaganja u poljoprivredi i prehrambenoj industriji

Nakon što je 2012. godine diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, posvetila se specijalizaciji u području “zelenih projekata” u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije. Specijalizaciju je započela stručnim usavršavanjem na Sveučilištu Lincoln u Americi, a potom nastavila u Bruxellesu gdje je imala prilike raditi na pripremi i provedbi europskih “zelenih” projekata koji su uključivali projekte razvoja i inovacija u poljoprivredi, pročišćavanja otpadnih voda u prehrambenoj industriji i implementacije obnovljivih izvora energije u ruralnim područjima. S obzirom da je Belgija na razini Europske unije predvodnik u održivim i obnovljivim tehnologijama, iskustvo stečeno u tom periodu je bilo od ključne važnosti za pružanje visoko kvalitetne konzultantske usluge za ovo područje i u Hrvatskoj. Po završenom usavršavanju, 2013. godine osnovana je tvrtka IPS Konzalting uz stručnu podršku četiriju belgijskih tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Tijekom dosadašnjeg radnog iskustva, Ana – Marija je imala prilike surađivati s brojnim domaćim, ali i međunarodnim sveučilištima, prehrambenim tvrtkama, poljoprivrednicima te jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Aktivnosti u kojima Vam ova ambiciozna konzultantica može pomoći uključuju razvoj projektne ideje, aplikaciju zelenih projekta na natječaje, razradu tehnoloških rješenja prilagođenih Vašim potrebama, praktične konzultacije u dijelu efikasnosti prijave na natječaj te profesionalno vođenje provedbe projekata.