O NAMA

Centar poduzetnica (nekadašnji Ženski poduzetnički centar) temeljna je nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena.

Osnovani smo 01. siječnja 2015. godine od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Centar poduzetnica usmjeren je razmjeni znanja, tehnologija i inovacija u svim svojim radnim oblicima, te danas broji više od 2.300 članica i članova diljem jugoistočne Europe.

Kroz naše brojne projekte osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta posebice kroz naše besplatne edukacije za poduzetnike i sve one koji će to tek biti, Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, te razgranatu izdavačku djelatnost, među kojima su i prvi vodič za uspješno poduzetništvu jugoistočne Europe, kao i prva slikovnica koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik!“.

PROJEKTI

Centar poduzetnica od svog osnutka imamo razgranatu projektnu aktivnost u pravcu iniciranja, jačanja i osnaživanja poduzetništva, posebice među ženama i mladima.

Naše aktivnosti usmjerene su u prvom redu: organizaciji besplatnih edukacija u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave (u razdoblju od 01. 01. 2015., godine do 01. 05. 2020., godine održali smo više od 1.500 edukacija s više od 900 polaznica i polaznika).

Bavimo se i provedbom B2B poslovnih susreta kako unutar Hrvatske, tako i u regiji, među poduzetnicama jugoistočne Europe.

Ulažemo poseban napor jačanja položaja žena i mladih, kao i teško uposlivih osoba na tržištu rada kroz naše konferencije i kongrese. Najznačajniji je od njih Kongres poduzetnica – najveći poslovni skup žena u biznisu u jugoistočnoj Europi, koje smo do sada pet puta organizirali na Međunarodni dan žena 08. ožujka od 2016. godine do danas.

Pokrenuli smo Loyalty program uz pomoć kojeg poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske i regije nude svoje usluge i proizvode kroz inovativni promotivni kanal na www.poduzetnica.hr digitalnoj platformi.

Intenzivno razgovaramo sa zakonodavcima i utječemo da se snažnije čuje glas poduzetnica kada se donose mjere, zakoni i propisi za malo i srednje poduzetništvo.

I raduje nas što je Centar poduzetnica, jedinstveni poslovni poduhvat u ovom dijelu Europe – digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, koja cilja potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru – vole i kolege poduzetnici te sve češće s nama surađuju.

KONTAKT

Centar poduzetnica

info@poduzetnica.hr

Zagrebtower, Radnička cesta 80/V, Zagreb

www.poduzetnica.hr

VIŠE O NAŠIM PROJEKTIMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

Video materijali

Pet godina Ženskog poduzetničkog centra

Kongres poduzetnica 2020

Konges poduzetnica 2019

Kongres poduzetnica 2018 

Kongres poduzetnica 2017

Kongres poduzetnica 2016 

Edukacije

Edukacije