IMPRESSUM

Virtualni ženski poduzetnički centar je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena. Osnovani smo od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru. Virtualni ženski poduzetnički centar lansiran je kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica 01. 01. 2016. godine, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija u svim svojim radnim oblicima, te danas broji više od 2.300 članica i članova diljem jugoistočne Europe. Kroz naše brojne projekte osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta posebice kroz naše besplatne edukacije za poduzetnike i sve one koji će to tek biti, Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, te razgranatu izdavačku djelatnost, među kojima su i prvi vodič za uspješno poduzetništvu jugoistočne Europe, kao i prva slikovnica koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik!“

U svom predanom radu na promicanju i jačanju ženskog poduzetništva, inicirali smo besplatne poduzetničke edukacije u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Lipiku, Novoj Gradiški, Sisku, Petrinji i Zaprešiću, koje je pohodilo samo u prvoj godini održavanja više od 400 žena, pokrenuli Loyalty program uz pomoć kojeg poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske i regije nude svoje usluge i proizvode kroz inovativni promotivni kanal na našoj digitalnoj platformi, intenzivno razgovaramo sa zakonodavcima i utječemo da se snažnije čuje glas poduzetnica kada se donose mjere za malo i srednje poduzetništvo.

I raduje nas što Virtualni ženski poduzetnički centar, jedinstveni poslovni poduhvat u ovom dijelu Europe – digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, koja cilja potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru – vole i kolege poduzetnici te sve češće s nama surađuju. Radujemo se svim Vašim idejama, komentarima, informacijama i savjetima, kako još više unaprijediti položaj žena u poduzetništvu, ali i svih onih koji žive od poduzetništva danas u ovom dijelu Europe.

Tim Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Mirka Jozić

Zagreb
Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša
Predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa

Sanela Dropulić

Zaprešić
Direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra
Vlasnica tvrtke Expert Product d.o.o.

Mirela Glavaš

Nova Gradiška
Idejna začetnica projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva
Vlasnica tvrtke Kontoar d.o.o.

Antonija Šimunković

Jakovlje
Projektna managerica
Vlasnica tvrtke Invise savjetovanje j.d.o.o.

dr. Mirjana Semenić Rutko

Vukovar
Projektna managerica
Vlasnica Specijalističke
ginekološke ordinacije

Maja Puškarić

Petrinja
Projektna managerica
Suvlasnica tvrtke Nas pet j.d.o.o.

Marijana Jakić

Split
Projektna managerica
Vlasnica tvrtke Mitella d.o.o.

Branko Pavlović

Zagreb
Senior konzultant

Slavica Šipicki

Zagreb
Direktorica Poduzetničkog sajma
Projektna managerica

Maja Žulj

Đakovo
Projektna managerica

Amadea Krajnović

Zagreb
Projektna managerica
Vlasnica tvrtke Red lips j.d.o.o.

Marina Madunić

Ljubljana
Projektna managerica za Sloveniju
Vlasnica tvrtke Agroforest d.o.o.

Marijeta Matijaš

Medulin
Projektna managerica
direktorica i vlasnica tvrtke Kreacija j.d.o.o.

Maja Komadina

Rijeka
Projektna managerica
vlasnica obrta MK Concept
za poslovno savjetovanje i marketing