IMPRESSUM

Ženski poduzetnički centar je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena.

Osnovani smo od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Ženski poduzetnički centar lansiran je kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica 01. 01. 2016. godine, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija u svim svojim radnim oblicima, te danas broji više od 2.300 članica i članova diljem jugoistočne Europe.

Kroz naše brojne projekte osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta posebice kroz naše besplatne edukacije za poduzetnike i sve one koji će to tek biti, Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, te razgranatu izdavačku djelatnost, među kojima su i prvi vodič za uspješno poduzetništvu jugoistočne Europe, kao i prva slikovnica koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik!“.

PROJEKTI:

Od svog osnutka imamo razgranatu projektnu aktivnost u pravcu iniciranja, jačanja i osnaživanja poduzetništva, posebice među ženama i mladima.

Naše aktivnosti su usmjerene su u prvom redu: organizaciji besplatnih edukacija u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave (u razdoblju od 01. 01. 2016. godine do 01. 09. 2018. godine održali smo više od 800 edukacija s više od 1.200 polaznica i polaznika).

No bavimo se i provedbom B2B poslovnih susreta kako unutar Hrvatske, tako i u regiji, među poduzetnicama jugoistočne Europe. Ulažemo poseban napor jačanja položaja žena i mladih, kao i teško uposlivih osoba na tržištu rada kroz naše konferencije i kongrese. Najznačajniji je od njih Kongres poduzetnica – najveći poslovni skup žena u biznisu u jugoistočnoj Europi, kojega pripremamo za 08. 03. 2019. po četvrti puta.

Imamo razgranatu izdavačku djelatnost među kojima smo tiskali prvi vodič za samozaposlene žene u Hrvatskoj "Ja (ne)mogu biti poduzetnica!", kao i prvo vodič za uspjeh u poduzetništvu "Ne posustani, ne odustani!". Izdavački projekt u 2018. godini nam je prva slikovnica jugoistočne Europe koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik!“ koja će se besplatno dijeliti u osnovnim školama i vrtićima diljem Hrvatske.

Pokrenuli smo Loyalty program uz pomoć kojeg poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske i regije nude svoje usluge i proizvode kroz inovativni promotivni kanal na www.poduzetnica.hr digitalnoj platformi Intenzivno razgovaramo sa zakonodavcima i utječemo da se snažnije čuje glas poduzetnica kada se donose mjere, zakoni i propisi za malo i srednje poduzetništvo.

I raduje nas što Ženski poduzetnički centar, jedinstveni poslovni poduhvat u ovom dijelu Europe – digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, koja cilja potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru – vole i kolege poduzetnici te sve češće s nama surađuju.

KONTAKT:

Sanela Dropulić direktorica Ženskog poduzetničkog centra
sanela.dropulic@poduzetnica.hr
+385 (0) 91 519 09 23
www.poduzetnica.hr

Zagrebtower, Radnička cesta 80/V
Zagreb
Hrvatska

Tim Ženskog poduzetničkog centra

SanelaDropulic_3

Sanela Dropulić

Zaprešić
Direktorica Ženskog poduzetničkog centra
Vlasnica tvrtke Expert Product d.o.o.
MirelaGlavas.png

Mirela Glavaš

Nova Gradiška
Idejna začetnica projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva
Vlasnica tvrtke Kontoar d.o.o.
SlavicaSipicki

Slavica Šipicki

Zagreb
Direktorica Poduzetničkog sajma
Projektna managerica
PetraMartinko_2

Petra Martinko

Zagreb
direktorica projekata
Ženskog poduzetničkog centra
direktorica Škole stranih jezika Latina
InesBanKolic

Ines Ban Kolić

Ogulin / Zaprešić
Projektna managerica
za Liku i Gorski Kotar
vlasnica i direktorica Elvirtus d.o.o.
MirjanaSemenićRutko.png

dr. Mirjana Semenić Rutko

Vukovar
Projektna managerica
Vlasnica Specijalističke
ginekološke ordinacije
MajaBozicevic

Maja Božićević

Kostrena
Projektna managerica
Vlasnica obrta Delectus
za poslovno savjetovanje
MarijanaJakic.png

Marijana Jakić

Split
Projektna managerica
Vlasnica tvrtke Mitella d.o.o.
BrankoPavlovic.png

Branko Pavlović

Zagreb
Senior konzultant
MarijetaMatijas

Marijeta Matijaš

Medulin
Projektna managerica
direktorica i vlasnica tvrtke Kreacija j.d.o.o.
MajaKomadina

Maja Komadina

Rijeka
Projektna managerica
vlasnica obrta MK Concept
za poslovno savjetovanje i marketing