U susret B2B susretima poduzetnica Zagreb

Poduzetništvo je na koljenima, mnogi su bankrotirali, ali izaz iz krize nalazi se u napornom radu, prilagodbi željama klijenata i velikoj inovativnosti

Hrvatsko, ali i globalno poduzetništvo nalazi se pred velikim izazovima u prvom redu preživljavanja i opstanka. Sve je manje vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta u ovom dijeu EU-a, ponajviše zbog poteškoća u poslovanju izazvanih korona krizom. 

Inovativnost, discipliniran i naporan rad, predanost klijentima i udovoljavanje njihovim potrebama na pravi način, kao i pozornost prema zdravlju glavni su preduvjet ne samo za preživljavanje poduzetništva, nego i njegovu uspješnost u ovim izazovnim vremenima. 

Centar poduzetnica (od 01. 01. 2015. do 01. 06. 2020. Ženski poduzetnički centar) u svjetlu korona krize, kao i posljedica koje je ostavila na hrvatsko i EU gospodarstvo, napose poduzetništvo u žena, priprema B2B susrete poduzetnica Hrvatske. B2B susreti se održavaju umjesto našeg tradicionalnog sedmog po redu Kongresa poduzetnica, na kojemu je sudjelovalo od više od 2300 naših članica i članova iz cijele Hrvatske. 

Prvi od nekoliko planiranih diljem Hrvatske B2B susreta poduzetnica održat će se u 

ZAGREBU

28. rujna 2021. od 10 do 14 sati, 

ZICER – Velesajam, Paviljon 12 / Avenija Dubrovnik 15, Zagreb

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera i zakonskih obaveza organizatora u pravcu suzbijanja širenja i oboljenja od korone.

Drugu pandemijsku godinu za redom organiziramo B2B susrete poduzetnica Hrvatske u Zagrebu uz partnere projekta Zicer i Grad Zagreb, te generalnog partnera Zakladu Konrad Adenauer. Uz naše partnere jednako značajnu ulogu nose i sponzori susreta Bernarda kreveti i madraci, Bernarda pansion i restoran Varaždinske Toplice, Tim Valores, JadroMel, Nu Gen, IPS Konzalting i CROTEH.  Sve su to poduzetnice i poduzetnici koji ovise, posebice u ova vremena, o snalaženju u datim uvjetima. Njihova izlaganja o uvjetima rada i uspjesima u ovom razdoblju bit će napose inspirativna, a sam susret mjesto je i poslovnih umrežavanja i sklapanja novih poznanstava te potencijalnih budućih suradnji – Zrinka Peharec, direktorica Centra poduzetnica, organizatora B2B susreta poduzetnica Hrvatske u Zagrebu. 

Na zagrebačkom B2B susretu predstavit će se i inovator iz Kutine, iznimno talentirani i uspješni poduzetnik Stjepan Sviben, koji je svoju priliku za tržišni proboj vidio upravo kroz korona krizu. 

Kriza je odlična prilika, što pokazuje primjer i mog poslovnog uspjeha. Ono čega se svi boje – a to je zaraza virusom COVID 19, pretočio sam u izvanredan patent i lansirao ga na tržište. Prvo u proljeće domaćim kupcima, koji su naprosto “poludjeli” za mojom inovacijom, a onda prošle jeseni, s novim valom korona krize i na globalno tržište. Osmislio sam jedinstveni proizvod koji u vrlo kratkom vremenu, velikim učinkom, te s velikom lakoćom izvedbe sterilizira prostore i osigurava dezinfekciju, posebice sada kada je pandemija gotovo na svačijim vratima i nitko ne želi imati potencijalnu zarazu u svom zatvorenom prostoru ili u svom vozilu – riječi su poduzetnika i inovatora Stjepana Svibena (60) iz Kutine, vlasnika i direktora tvrtke VEMAMEDIA d.o.o. 

Njegov izum jedinstven je u svijetu, ne samo zbog jednostavnosti uporabe i široke primjene na gotovo sve prostore, ali i vozila, nego i zbog mnogih dodatnih inovacija koje je osobno kutinski poduzetnik patentirao. Stoga je njegov proizvod znan kao Cro-Fog sterilizator ne samo prvi takve vrste u svijetu, nego za sada i jedini. Ovaj iznimni inovator predstavit će svoj put kroz korona krizu ne samo na primjeru sterilizatora, nego i svoj dodatni izum – zaprašivača komaraca kojega je prije korone lansirao na tržište i također doživio poduzetnički uspjeh. 

Međunarodni karakter B2B susreta osiguravaju brojne gošće i gosti iz Slovenije, dio kojih su sa svojim pozitivnim poslovnim primjerima i u predavačkom dijelu programa. Među prvima Irena Linasi Rogač, direktorica tvrtke Tim Valores d.o.o. iz Ljubljane. 

Kriza kojoj svjedočimo nije stvorila samo velike promjene, već i izvanredne mogućnosti. Odlučili smo ne promatrati pasivno što se događa oko nas, već i s dobrim dozom pozitivizma izaći na tržište. Svaki pojedinac ima izbor, može sjediti kod kuće i žaliti se ili krenuti u akciju. Tražili smo prilike, bili smo aktivni i uspjeli smo. To me motiviralo da sudjelujem i na ovom B2B susretu. Svoje ću iskustvo podijeliti s ostalim sudionicima, posebice je nisam sama u pozitivnom načinu razmišljanja – ističe Irena Linasi Rogač, direktorica tvrtke Tim Valores d.o.o. iz Ljubljane.

Ocjenjuje i aktualnu situaciju u poduzetništvu, kako na području jugoistočne Europe, tako i cijelost svijeta. 

Rekla bih, da je Hrvatska slična svim ostalim zemljama. Neke aktivnosti cvjetaju, dok druge stagniraju. Poduzetništvo je slično u svim dijelovima svijeta – pobjeđuju oni koji su se sposobni prilagoditi. Svi koji su se prilagodili mogli su svoj posao učiniti još boljim. Kriza je donijela potpuno nove uvjete poslovanja i neki su ih iskoristili. Najteže je velikim tvrtkama koje se teže prilagode. U takvim se situacijama pokazuje važnost fleksibilnosti i vitke organizacije i procesa – smatra direktorica tvrtke Tim Valores d.o.o. iz Ljubljane.

Mag. Mihaela Jeler, slovenska poduzetnica dolazi na B2B susrete u Zagrebu kao vlasnica tvrtke NU GEN d.o.o. No, rado ističe i da je panterica u slovensko – međunarodnom poduzeću koje spada u vodećih 2,5% najuspješnijih tvrtki u Sloveniji i ima tradiciju dugu 22 godine. Iskustva ove tvrtke, ali i njezin međunarodni uspjeh na tržištu kroz plasman visoko kvalitetnih 100% prirodni proizvod želi podijeliti i s hrvatskom publikom, za početak, a uoči dolaska ove tvrtke i na hrvatsko tržište, sa sudionicama i sudionicima B2B susreta u Zagrebu.

Radujem se prezentirati ono što radim, omogućiti nazočnima saznati za nove poslovne prilike kako za sebe tako i svoje poznanike. S obzirom na to da ova nova prilika zahtijeva samo minimalno ulaganje kako bi saznali što imaju u rukama, vjerujem da će me saslušati kako bih im mogla prenijeti svoja iskustva, upoznati ih s poslom, poučiti ih i brinuti se o njima , da sami postignu svoj cilj bez obzira koliko velik bio. Naša će se suradnja sastojati od tjednih sastanaka, besplatnog učenja, dijeljenja svih 22 godina iskustva, a ono što je za mene od velike važnosti, radit ćemo prema vrijednostima: “usrećujemo ljude i vraćamo im osmijeh na lice”. Kad eliminiramo male stvari ili barem djelomično pomognemo ljudima s velikim zdravstvenim problemima, imamo sreće za njih i za sebe – uvjerena je mag. Mihaela Jeler koja uskoro počinje poslovati i na hrvatskom tržištu.  

I ona uočava velike promjene u našim životima – kao privatnim tako i poslovnim, koje je donijela korona.

Svjesna sam da mnogima treba nova mogućnost zaposlenja ili dodatni prihod. Danas su, barem u Sloveniji, mnogi poduzetnici bankrotirali, mnogi su ostali bez posla, a mnogi su na rubu siromaštva. Ovo je stanje, naravno, pogoršalo razdoblje Covida – smatra mag. Mihaela Jeler, slovenska poduzetnica. 

Na zagrebačkim B2B susretima sudjeluje i „novopečena“ poduzetnica Nives Krivačić, koja je u najvećoj korona krizi otvorila „Iscjeljujuće ruke“, obrt za rekonektivno iscjeljivanje.

Na sudjelovanje u B2B susretima motivirala me mogućnost druženja, suradnje i razmjene iskustava s ostalim poduzetnicama i poduzetnicima, a i odlična su prilika upoznati nove ljude i naučiti nešto novo. Stanje poduzetništva danas je takvo da bi ga trebalo više poticati i podržavati, posebice malo i srednje poduzetništvo, jer oni su nositelji gospodarstva i napretka društva. Od ovih susreta očekujem prije svega spoj ugodnog i korisnog, tj. da ću moći kroz spontano druženje doći do novih klijenata i poslovnih suradnji. Moje mišljenje je da svi sudionici B2B susreta dobivaju mogućnost promoviranja i širenja svoga poslovanja i da smo tu da bismo bili podrška jedni drugima – jasna je poduzetnica i predavačica na B2B susretima u Zagrebu Nives Krivačić.

Na susretima sudjeluje i Mirela Relković, poduzetnica iz Nove Gradiške, vlasnica tvrtke Kontoar d.o.o. usmjerene u svom poslovanju na računovodstvo i knjigovodstvo. 

Motivaciju za rad uvijek pronalazim u poslovnom okruženju i na susretima poput B2B-a kojeg organizira Centar poduzetnica. Ako želim dobiti nove ideje i novi polet, tu su uspješni poduzetnici koji već dugo putuju poduzetničkim vodama ili koji tek svoje ideje pripremaju. Stanje u poduzetništvu je uvijek promjenjivo – još uvijek ovisno o velikoj administraciji i nepovezanosti raznih institucija, Ipak moram priznati da je danas npr. lakše osnovati tvrtku ili obrt – dostupni su razni poticaji za samozapošljavanje i kreditiranje poslovnih ideja. Zaključno rekla bih – kreće se prema boljem ali i izazovnijem vremenu u kojem vrijeme postaje najvažniji resurs kojeg imamo. Moj poslovni angažman ovisi uvijek i isključivo o meni i mom timu koju svakodnevno obavlja poslovne zadatke za klijente. Bez obzira na količinu posla ili vremenska ograničenja uvijek radim na prodaji svojih usluga i promociji, ali i stvaram nove kontakte, kao na ovom susretu i u tom smislu to mi je najveće bogatstvo koje dobivam na ovakvom susretu. Kontak uvijek može donijeti novog klijenta. I to se vjerujem odnosi na svakog sudionika ovog susreta, bez obzira u kojoj branši se odvija biznis koji se vodi – ocijenila je stanje na tržištu u vrijeme korone, ali i svoja očekivanja od B2B susreta novogradiška poduzetnica Mirela Relković. 

Dobro nam došli! Svi sadržaji B2B susreta poduzetnica Hrvatske  – Zagreb – 28. rujan 2021. u cijelosti su besplatni nakon prijave putem ovog linka: https://poduzetnica.hr/b2b-forma/

Pozivamo stoga sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na B2B susrete poduzetnica Hrvatske, koji će se održati 28. rujna od 10 do 14 sati u ZICERu u Zagrebu.

Iskoriste ovu odličnu priliku za unapređenje poslovanja, napose jer su svi sadržaji besplatni uz prethodnu prijavu putem linka  https://poduzetnica.hr/b2b-forma/

Dobro nam došli!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp