Centar poduzetnica organizira kroz 2021. godinu cijeli niz B2B susreta poduzetnica Hrvatske kako bi se što bolje pripremili na izazove koje donosi post-pandemijsko vrijeme

U cilju prevladavanja posljedica koje je korona kriza ostavila i duboko ostavlja na hrvatsko gospodarstvo, napose poduzetništvo u žena, 11. svibnja 2021. g. održat će se prvi (od ukupno šest planiranih – Varaždinske Toplice, Zaprešić, Daruvar, Poreč, Zagreb) ovogodišnji B2B susret poduzetnica Hrvatske u organizaciji Centra poduzetnica www.poduzetnica.hr i Grada Gospića, a uz visoko pokroviteljstvo i u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer, te sponzorima.

Prvi ovogodišnji B2B susreti održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u Kulturno Informativnom Centru Gospić, Budačka 12, a svi sadržaji za sudionice i sudionike u cijelosti su besplatni uz prethodnu prijavu putem ovog linka https://poduzetnica.hr/b2b-susreti/

Za sve sudionice i sudionike osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Zagreba do Gospića i natrag. 

B2B susret poduzetnica Gospić 2021 bit će prigoda za razmjenu znanja, ideja, iskustava u prevladavanju krize, te vještina za uspješno poslovanje, a sudionicama iz cijele Hrvatske predstavit će se i cijeli poduzetnica iz Gospića. 

U sklopu B2B susreta, sukladno epidemiološkim mjerama, održat će se i Poduzetnički sajam, s proizvodima ovog dijela Hrvatske. 

Nakon stanke uzrokovane pandemijom vraćamo se našim uobičajenim aktivnostima Centra poduzetnica; promociji i podršci poduzetnicama i poduzetnicima, a sve to s programskim naglaskom na tržišni opstanak u doba korona krize. Želimo istaknuti i one primjere, kao dobitnike naših vrijednih nagrada Naj-poduzetnica 2021 i Naj-poduzetnik 2021, da su oni pronašli način za rast i u ovim izvanrednim uvjetima. Smatramo ulogu Centra vrijednom i značajnom, a visoka zainteresiranost za B2B susretom u Gospiću to i dokazuje – ocijenila je Zrinka Peharec, predsjednica Centra poduzetnica.

Grad Gospić, na čelu s gradonačelnikom Karlom Starčevićem, koji je i sam iznimno uspješan poduzetnik, cijeli niz godina podupire razvoj i održivost poduzetništva, posebice u žena, a nastavak ti aktivnosti svakako je i organizacija B2B susreta 11. svibnja u suradnji s Centrom poduzetnica (od 01.01.2015. do 01.06.2020. Ženski poduzetnički centar), najvećom nevladinom organizacijom jugoistočne Europe koja okuplja žene u poduzetništvu, kao i sve one koje to žele postati, te danas broji više od 2.300 članica te 135 članova. 

Grad Gospić posljednih godina sustavno radi na privlačenju investitora i stavljanju u funkciju svojih neiskorištenih potencijala. Tako smo u funkciju stavili do sada ne iskorišteni dio Zone poslovnih namjena Smiljansko polje, ali i bivši PPK kompleks, gdje su novi investitori započeli svoje poslovanje. Zamjenom zemljišta sa Hrvatskim autoklubom uspjeli smo pokrenuti i  HAK-ovu investiviju vrijednu 5 milijuna kuna. U 2020. i 2021. godine izvojili smo više od milijun kuna u COVID potpore u gospodarstvo, a sustavno ulažemo i u razvoj proizvodnje naših mali proizvođača na OPG-ima. U smislu razvoja poduzetništva podržavamo svaku akciju poput ovog B2B susreta kojemu se veslimo u Gradu Gospiću 11. svibnja ove godine. Naša vizija i cilj je poticati razvoj malog i srednjeg poduzetništva i svim poduzetnicima bilo domaćim ili nekim drugim potencijalnim ulagačima stojimo na raspolaganju – kazao je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića – prvog ovogodišnjeg domaćina B2B susreta poduzetnica Hrvatske.

Po riječima ekonomista s američkog Sveučilišta Stanford Paula Romera: “Krizu je užasno trošiti!”, vrijeme je prilagodbe i kreativnih rješenja, što je poduzetništvu uvijek bilo “srednje ime“, a Gradu Gospiću lajt motiv za iniciranje aktivnosti i događanja, među prvima i ove godine organizaciju B2B susreta poduzetnica Hrvatske, a u svjetlu „Novo normalnog“ poslovanja zbog korona krize. 

Potrebu za okupljanjem i zajedničkim djelovanjem izražavanju i članice i članovi Centra poduzetnica – svi redom iznimno angažirani hrvatski poduzetnici i poduzetnice.

Pred nama su veliki izazovi, ne samo u zdravstvenom smislu, nego prije svega i gospodarskom. U svom poduzetničko – inovativnom radu iskoristio sam te izazove i na početku prvog lockdowna kreirao uređaje na temelju vlastitog patenta Cro Fog za dezinfekciju prostora i prijevoznih sredstava i to se pokazalo pravim tržišnim adutom. B2B susreti poduzetnica bit će mi prilika ispričati i predstaviti svoju poduzetničku priču u ovim izazovnim vremenima, te kako sam iz jedne globalne krize motiviran i inspiriran koronom, izašao na tržište s novim proizvodom kojega sada svi traže. A u nadi da će moja kreativnost biti poticaj i poduzetnicima i poduzetnicama da naprave isto – u trenucima najvećih iskušenja, pronađu najbolja tržišna rješenja – kazao je u povodu sudjelovanja na B2B susretima poduzetnica u Gospiću inovator Stjepan Sviben, vlasnik i direktor tvrtke VEMAMEDIA d.o.o. iz Kutine kojemu će biti uručena na susretima i nagrada Naj-poduzetnik 2021.

B2B susreti bilo kakve vrste su odlični i pozitivno utječu na poslovanje. Bilo tko da je sudjelovao u B2B susretima od njih može samo uznapredovati i koristiti znanja, veze i iskustva ostalih sudionica i sudionika za vlastito poslovanje. Moramo se okupiti kako bismo zajedno opstali inače će nas vrijeme pregaziti, tu izreku svi znamo. Neću isticati zašto se zalažem za žene, u društvu gdje je žena ženi najveći neprijatelj. Polako ću se truditi i ako uspijem da 10 žena u Hrvatskoj zarađuje za sebe i svoju obitelj dovoljno da lijepo živi uspjet ću u svom nastojanju da tih 10 žena svaka pomogne još 10.  Ženama nije lako i treba im sva pomoć svijeta, a najviše od nas samih. Na idućim B2B susretima želim pokazati kartu freelencer-a knjigovođa na stranicama i kako se na nju prijaviti. Odnosno kako postati član D-team-a  D-invoice knjigovođa– najavila je poduzetnica Laura Gergelj, vlasnica i direktorica tvrtke D-Invoice d.o.o. iz Darde.


Međunarodnu notu B2B susreta dale su poduzetnice iz regije koje će također doći u Gospić, među prvima Irena Linasi Rogač iz Ljubljane, direktorica tvrtke Valores. 

Glavna područja poslovanja tvrtke Valores uključuju širenje financijskog znanja i prodaju plemenitih metala. Znamo da je zlato valuta koja se je sačuvala i u najzahtjevnijim povijesnim iskušenjima, a danas možemo reći da onaj tko ima zlato ima i sigurnost. Stoga je naša misija voditi kupce do njihovih financijskih ciljeva na kraći i stabilniji način, pružiti im veću financijsku sigurnost, bolju zaštitu i manje financijskih briga. Tijekom globalne pandemije povećali smo svoje aktivnosti i ojačali snagu i vjeru ljudi da se mogu brinuti o sebi čak i u nesigurnim vremenima. Imamo modernu internetsku platformu i Valores mrežni račun sa izvrsnim korisničkim iskustvom, koju želimo predstaviti na B2B susretima u Gospiću, a u nadi za zajednički rad i aktivnosti i na hrvatskom tržištu. Možemo se pohvaliti dugom tradicijom i jakim timom financijskih savjetnika koji su do sada savjetovali preko 18.000 klijenata. Od početka do danas generirali smo 200 milijuna eura prometa. Sve ovo i još više razloga su zašto svoje usluge želimo ponuditi i ljudima u Hrvatskoj  – najavila je Irena Linasi Rogač.

B2B susrete poduzetnica Hrvatske 2021. Centar poduzetnica organizira u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, koja je već pet godine partner naše asocijacije,

Sretni smo što unatoč korana krizi nastavljamo uspješnu suradnju s Centrom poduzetnica i ove godine. Bitan segment poduzetništva predstavlja izravan kontakt koji se manifestira kroz razgovor, susret, pa i druženje. Korona nas je naučila da moramo preoblikovati naše poslovne navike, ali to ne znači da ih se moramo i odreći. Upravo kroz seriju B2B susreta s kojom smo krenuli prošle jeseni, a nastavljamo i ove godine, dokazujemo da se možemo prilagoditi i kreirati zajedno nove poslovne susrete i događaje. Korona kriza je pokazala koliko se brzo i učinkovito možemo digitalizirati, međutim koliko god mi cijenili internetske događaje koje također nudimo, postoji nešto što događaji na Internetu nikada neće moći zamijeniti – a to su osobni kontakti. Stoga bih volio da pozdravite priliku i stupite u kontakt s drugim poduzetnicima i iskoristite trenutak za udruživanje, iznošenje novih ideja, osmišljavanje raznolikosti te predstavljanje novina važnih za ekonomiju – komentirao je g. Holger Haibach, direktor ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju, kao glavni pokrovitelj B2B susreta Hrvatske.

Uz Zakladu, svestranu pomoć i potporu pružio je B2B susretima i Grad Varaždinske Toplice, koji će se posebno kao lokomotiva razvoja sjeverozapadne Hrvatske kraja, predstaviti na ovom poslovnom događanju žena u poduzetništvu – kako u Gospiću tako i kroz nadolazeće domaćinstvo B2B susreta poduzetnica 2021 upravo u Varaždinskim Toplicama.

U ovim teškim, neizvjesnim vremenima za sve poduzetnike najznačajnija je podrška i solidarnost. Upravo mi je zato drago što će se održati B2B susreti poduzetnica Hrvatske u Varaždinskim Toplicama i što ćemo imati priliku jedni druge podržati i podijeliti pozitivne primjere prilagodbe na novonastalu situaciju. Svima nama treba malo poticaja. Ova situacija traje dugo, a trajat će i još neko vrijeme. Na nama je da budemo strpljivi pri čekanju povratka na „staro normalno” i da ne gubimo nadu. Zato ćemo se i okupiti, da jedna drugu motiviramo da u tom razdoblju čekanja ne stajemo, već da iskoristimo to vrijeme za nove ideje, promišljanja, usavršavanja. Činjenica je da je budućnost neizvjesna, no uz puno strpljenja i truda te samo pozitivnim stavom možemo doći do uspjeha – prognozirala je Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica, u kojima će se odmah nakon Gospića održati novi B2B susreti poduzetnica Hrvatske 2021.

Kako bismo svima koji su zainteresirani promišljati i doći do kvalitetnih ideja u sklopu „Novo normalnog poslovanja“, ponudili i kvalitetna rješenja za poduzetništvo, kreirali smo i cijeli niz dodatnih aktivnosti u sklopu B2B susreta 11. svibnja 2021., kao i tematskih predavanja poput: digitalno poslovanje, inovacije u poduzetništvu, kapitalizacija vlastite ideje, kontrola troškova u poslovanju, on-line komunikacija s klijentima, poslovanje na webu, pozicioniranje kvalitetom na tržištu, novo normalna prodaja, promotivne aktivnosti, tržišne komunikacije i upravljanje osobnim promjenama…

Pozivamo stoga sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na B2B susrete poduzetnica Hrvatske, od kojih će se prvi održati 11. svibnja 2021. godine u Gospiću. 

Iskoriste ovu odličnu priliku za unapređenje poslovanja, napose jer su svi sadržaji besplatni uz prethodnu prijavu putem linka  https://poduzetnica.hr/b2b-susreti/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp