Korona nas je sve “nagrizla” psihički i fizički, a mi joj odgovaramo kroz projekt “Female Fit Power” – pridružite nam se!

Nakupljeni kilogrami, frustracija, negativna energija, pesimizam, manjak kretanja, depresija, neizvjesnost, usamljenost zbog socijalne distance ili izostanka u cijelosti druženja – sve su to posredni učinci korone na naše mentalno i fizičko zdravlje.

Na duge staze – hrpa je to loših čimbenika koji utječu na naš život, našu produktivnost, na našu osobnosti, što svakako moramo svladati učinkovito za bolje životne navike nakon korone.

Upravo s tim ciljem, kroz suradnju Centra poduzetnica (najveće nevladine organizacije u jugoistočnoj Europi koja okuplja vlasnice tvrtki i obrta, kao i sve one koje to žele biti) i zagrebačkog Ju Jitsu i Judo kluba Black Belt, kreiran je poseban program za pripadnice ljepšeg spola pod nazivom Female Fit Power.

Nutricionist Marko Sinovčić i polaznica tečaja razgovaraju o zdravim prehrambenim navikama

Program su osmislili vrhunski i iskusni stručnjaci, njih čak osam, koji će svojim znanjem i iskustvom prilagoditi program vježbanja i prehrane isključivo potrebama i željama polaznicama Female Fit Power projekta.

Naš tim se sastoji od dva vrhunska kineziologa, odličnog nutricioniste, motivacijskog trenera, psihoterapeuta i čak tri sensei-a. Svi nabrojani su polaznicama programa Female Fit Power na raspolaganju tijekom trajanja programa. Uz dobru volju, želju te motivaciju svih naših polaznica, te predan rad našeg tima trenera i stručnjaka, zajedno ćemo doći do vrhunskih rezultata i željenih uspjeha – opisala je Maja Ilčić, voditeljica projekta Female Fit Power koja je i sama prošla iznimno izazovni put skidanja kilograma, ali i dovođenja svog tijela i mentalnog zdravlja u iznimnu formu nakon što je imala čak 70 kilograma viška.

Voditeljica programa Female Fit Powera Maja Ilčić

Ja istinski znam kako je biti u koži osobe koja je nezadovoljna svojim fizičkim izgledom, a to je “izjeda” i na mentalnoj osnovi. Kroz ovako stanje do trajnog poboljšanja – žene ne mogu same proći. Treba im vodstvo, trebaju im istomišljenice, trebaju im potpora i zato smo osmislili ne samo program Female Fit Power, nego okupili cijeli niz trenera i stručnjaka koji će svakoj polaznici pomoći da dođe do zadovoljstva i ostvarenja svojih ciljeva – ističe voditeljica programa.

Female Fit Power je program koji traje tri mjeseca, a svih 90-tak dana vodi se i evidencija o napretku polaznica, uz stalnu brigu da se kilogrami ne vrate, a zadrži željeni tonus mišića, kao i vitalnost…U program vježbanja i prehrane uključeni su i različiti adrenalinski izleti, izleti u prirodu diljem Lijepe naše i regije, team building aktivnosti po planinama Hrvatske i Slovenije, rafting ture na rijeci Gacki, kanjoning na Zrmanji, a sve u skladu s interesima i željama polaznica programa.

Poseban naglasak stavili smo na motivaciju o kojoj će se brinuti naši mentalni treneri – u prvom cilju da ne dolazi do odustajanja od postavljenih ciljeva, te da se zacrtano u programu provede do ostvarenja željenog učinka za zdravlje i izgled svake polaznice.

Prije samog početka programa obavit će se skeniranje aktualnog stanja svake polaznice te analiza tijela (mjerenje obujma, vaganje…) uz stalne individualne konzultacije sa stručnim timom, s prijedlozima i savjetima na koji način da dođu do željenog cilja.

Jedna od njih je i Sanela Dropulić, idejna začetnica i osnivačica Centra poduzetnica te bivša direktorica naše asocijacije.

Prošle godine u lipnju udario me je kamion i teško sam ozlijeđena, a još uvijek trpim posljedice ovog stradavanja u prometu. Nisam mogla hodati, imala sam jednu operaciju, još nekoliko me čeka, uz koronu, stalno mirovanje, ali i nemogućnost aktivnog bavljenja sportom koji je moje srednje ime, dobila sam 10 kilograma viška. Sada s prvim znacima napretka u mom liječenju, upisala sam ovaj program jer se želim vratiti u formu, jer želim da me vode stručni treneri i da to sve bude u društvu divnih žena, kroz grupni rad i individualni pristup mom problemu s fizičkim izgledom. Sve sam to dobila u Female Fit Power programu i radujem se svim djevojkama i ženama koje će se također pridružiti jer uvijek je u konstruktivnom i pozitivnom društvu lakše doći do rezultata koje očekujemo – komentirala je svoje dojmove sudjelovanjem u projektu Sanela Dropulić.

Jedno je sigurno – pandemija nam je ukrala zdravlje – sve smo letargičniji, pasivniji, s manjkom energije, više vremena provodimo gledajući u mobitele nego u prirodi. Dugoročno gledajući tolika pasivnost – iznimno će nas koštati zdravlja. Female Fit Power učinkovit je odgovor na sve što nam je korona loše donijela u životne navike.

kineziolog Igor Ivanušec zadužen u programu Female Fit Power za aerobne aktivnosti polaznica

Evo godina dana je prošla od kada je korona protresla naše živote u negativnom smislu, a dogodili su nam se i potresi u punom smislu riječi. Za svaku osobu je iznimno štetno pasiviziranje fizičkih aktivnosti, manjak socijalnih kontakata, stres i strah zbog svakodnevice, uz kalorijski suficit koji dovodi do debljanja. Vrijeme je da se probudimo, da krenemo, da nešto napravimo za sebe kako bi se probudili i u mentalnom i u fizičkom smislu, zbog čega smatram da je Female Fit Power pravi odgovor za sve djevojke i žene – istaknuo je kineziolog Igor Ivanušec, jedan od tri trenera koji će biti zaduženi za fizičko zdravlje i utreniranost polaznica programa.

Osim pandemije koronavirusa, svijetom vlada i pandemija debljine, a ništa bolje ne prolazimo i mi u Hrvatskoj, stoga je pravo vrijeme za buđenje i primjenu zdravih životnih navika i kroz Female Fit Power program – kreiran da nas vrati u život nakon korona krize u najboljem mogućem mentalnom i fizičkom stanju.

Nakon završetka programa svakoj polaznica dodjeljuje se certifikat Female Fit Power programa s konačnim rezultatima.

Program će se provoditi od sredine ožujka u prostoru Doma sportova u Zagrebu, a planirano je pokretanje Female Fit Powera i u ostalim dijelovima Hrvatske u vrlo skoro vrijeme.

Sve informacije o programu mogu se dobiti na mail: info@poduzetnica.hr te na broj mobitela: 091 2005 817


Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp