Novosti i planovi Centra poduzetnica u izazovnoj 2021. godini!

Poštovane članice i članovi Centra poduzetnica,

prije punih šest godina naša donedavna predsjednica Centra poduzetnica (bivši Ženski poduzetnički centar) gospođa Sanela Dropulić postavila je duboke temelje neprofitne i nepolitičke asocijacije. Biti žena i raditi za žene, za ovu poduzetničku heroinu, bio je izazov i suočavanje s preprekama, koje su više puta izgledale nesavladive. Uz međusobnu podršku i to nemoguće postalo je moguće. 

U prvih šest godina okupljeno je preko 2300 članica i preko 150 članova Centra, održano je preko 1500 edukacija za poduzetnice diljem Republike Hrvatske, pet godina za redom na Dan žena održan je Kongres poduzetnica JI Europe s preko petsto sudionica i predstavnica poduzetništva iz cijele regije.  Redovito su održavani mjesečni Babinjaci za naše Loyalty članice.

Osim događaja u kojima smo kreirali mjesta susreta, umrežavanja i potencijalne suradnje, kreirali smo potencijalne prilike koje su mnoge naše članice i poduzetnički kapitalizirane. Ipak, vrhunac naših poslovnih druženja jest podrška jednih drugima i dijeljenje s kakvim se sve situacijama u poduzetništvu svakodnevno susrećemo, kako ih rješavamo i kako biti bolje u onome što radimo.

Velika zahvalnost na divovski odrađenom poslu Sanele Dropulić, te zahvala na odabiru mene kao njezine nasljednice i predsjednice Centra poduzetnica. Preuzimanje ove uloge i funkcije za mene je odgovornost prema svakoj od vas i svakom članu naše asocijacije, odgovornost da održimo što smo sagradili i radimo na nadogradnji i dodanoj vrijednosti. Naše vodstvo dobilo je i još jednu vrijednu personu, gospođu Maju Ilčić, moju zamjenicu, koja nam donosi poduzetničku svježinu i pozitivu.

Plan aktivnosti za 2021-u godinu, osim redovitih aktivnosti, uključuje B2B susrete poduzetnica Republike Hrvatske koje ćemo odražavati u sljedećim gradovima: Varaždinske Toplice, Zaprešić, Daruvar, Poreč i Gospić. O B2B susretima i programima obavijestit ćemo vas na vrijeme, a prvi događaji kreću s popuštanjem epidemioloških mjera.

Epidemija Covida-19 promijenila je način na koji poslujemo, mnoge poduzetnice unazadila, poneke unaprijedila, no svakako nas ne smije zaustaviti niti mi smijemo dozvoliti da ovaj nas generalni pad poslovnih aktivnosti obeshrabri. Stoga Centar poduzetnica kao podrška svima vama nastavlja sa stvaranjem novih poslovnih susreta i prilika za sve naše članice i članove, ali i sponzore B2B susreta.

S toplijim danima vjerujemo u popuštanje mjera i vrlo skori nastavak svih planiranih zajedničkih akcija.


S poštovanjem,
Zrinka Peharec
Predsjednica Centra poduzetnica 

Maja Ilčić, zamjenica direktorice Centra poduzetnica

Poštovane članice i članovi, drage poduzetnice, dame, djevojke i divne žene,


Izuzetna mi je velika čast što vam se mogu ovako obratiti i zahvaliti na ukazanom povjerenju te vam obećati da ga neću iznevjeriti. Ponovila sam već mnogo puta, a ponovit ću još i toliko; lijepo mi je raditi sa ženama, surađivati s osobama koje razmišljaju na način na koji svaka normalna, brižna, pametna i sposobna žena razmišlja, volim raditi s onima koji me poštuju i cijene moj trud, a ja im to poštovanje rado stostruko vratim. One žene koje svojom sebičnošću, frustracijom i neinteligencijom ne žele i neće prepoznati vrijednosti predane i odane suradnice, nisu u sferi mog i našeg interesa iako se ponekad popiknemo na njihov ego, no zaobići ćemo ih i posvetiti se pozitivnim ljudima i događajima.
U Centru poduzetnica sam preko četiri godina, upoznala sam mnogo divnih i dragih dama, izmijenila mnogo iskustava i mnogo toga naučila. Bile ste mi podrška i poticaj i motivacija i inspiracija, a sada vam želim na isti način vratiti i pomoći mladim, novim poduzetnicama te onima koje je trenutno motivacija napustila. Možemo mi to i hoćemo!
Hvala vam još jednom i družimo se uskoro u nekim ljepšim vremenima koja moraju doći i doći će uskoro.

Maja Ilčić

Zamjenica direktorice Centra poduzetnica

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp