Ako doista nešto želite napraviti za sebe onda je prvi korak posjet modnom ateljeu “Botun” naše loyalty članice Sanele Škorput

Već na prvi korak naša Loyalty članica Sanela Škorput (43) osvaja pozitivnim stavom, ali i velikom potporom koju daje ženama. Smatra da u ovom izazovnom korona vremenu žene, posebice u poduzetništvu, trebaju biti jedna uz drugu, pomagati se i čuvati jedna drugu, jer nitko kao žene ne znaju pronaći svjetlo na kraju tunela. Posebice ako zajedno djeluju i pomažu se.

Svoj poduzetnički put upravo je “skrojila” na taj način – da ženama bude od koristi, da im bude utočište i prije svega izvor inspiracije. Te kako sama kaže – adresa na kojoj će žene uvijek imati svoj kutak za probuduti i pronaći svoju ženstvenost kroz ručno rađene odjevne komade upravo je njezin epicentar poduzetništva.⁣

Jer naša Loylty članica Sanela Škorput je idejna začetnica i vlasnica Modnog ateljea Botun, jedinstvenog concept storea koji promovira i prodaje hrvatske modne, ručno rađene brandove.

Sasvim razumljivo jer je modni izričaj i kreativnost kroz odijevanje ovoj rođenoj Sarajki, sa zagrebačkom životnom i poduzetničkom adresom, srednje ime.

Završila sam Tekstilno tehnološki fakultet i nosim zvanje inženjerke odjevne tehnologije. Na zadnjoj godini fakulteta počinjem raditi u auto industriji gdje sam provela 17 godina, radeći kao after sales manager. No svih tih godina rada nisam zaboravila svoju struku i strast prema odjeći i modi. Stoga sam nakon prikupljenog iskustva, odlučila krenuti s vlastitim poduzetništvom jer mislim da čovjek treba raditi ono što voli i da tako najbolje može doprinijeti kako društvu tako i sebi. Pa sam i ja krenula svojim putem i otvorila obrt Botun 01. prosinca 2019 godine te istoimeni modni atelje u jeku korona epidemije – i to 24. kolovoza ove godine – opisuje nam svoje početke hrabra poduzetnica koju niti Covid pandemija nije pokolebala u ustrajnosti i poduzetničkim namjerama.

Modni atelje Botun usmjeren je na ono što konačno hrvatskim kupcima postaje prijeko potrebno – usluge i proizvode koji nude stilsko odijevanje kroz hrvatske proizvode.

Mnogi na ovim prostorima smatraju da samo ono što nosi potpis poznatih svjetskih brandova mora značiti i kvalitetu, modni ukus, stil iako se iza njih krije konfekcija, masova proizvodnja u Kini, nerijetko nekvalitetni materijal. Stoga je Sanela Škorput usmjerila svoj poduzetnički put u pravcu izvornosti i originalnosti hrvatskih proizvoda, koji sve više nalaze svoj put do kupaca.

Odlučila sam okupiti nekoliko dizajnera (u budućnosti vjerujem da će ih biti i više) u mom ateljeu. Moja misija je stvoriti mjesto za društveno angažirane, poslovne žene, poduzetnice, majke… da znaju u ovom ubrzanom ritmu gdje mogu provesti kvalitetno vrijeme, opustiti se i dobiti savjet o stilskom odijevanju. Atelje se nalazi na zagrebačkom Rudešu, Jablanska ulica 50, te je osmišljen je kao living room u kojemu će svaka žena pronaći nešto za sebe iz lepeze trenutačno četiri hrvatska dizajnera, ali vjerujem uskoro da će ih biti još i više – pojašnjava poduzetnica Sanela Škorput.

Ističe da uz veliko povjerenje koje je dala hrvatskim dizajnerima prezentirajući i promovirajući njihove kreacije, modni atelje Botun nosi i puno drugih originalnosti, koju svaka žena, treba dobiti.

Sretna sam što dolaskom u modni atelje Botun svaka naša posjetiteljica prvo ima dojam da je u svojoj kući. Da smo joj dostupni za sve njezine potrebe, da sam tu uz nju te uvijek na raspolaganju. Ne želim da netko drugi to radi, da pokazuje odjeću, daje savjete nego baš ja. Ja sam tu za svaku svoju klijenticu i svakog svog klijenta. Isto tako nudim više vrsta stilova odijevanja jer svi smo mi različiti tako i ne stoji i ne sviđa se svakome sve što nudim, ja sam tu da ti pomognem da izgradiš svoj stil iz ponude koju imamo u modnom ateljeu – komentira vlasnica Botuna sretna što hrvatsko tržište sve više prihvaća i shvaća važnost domaćeg proizvoda.

Na izazovna vremena koja su pred nama zbog gospodarske krize izazvane covid pandemijom gleda s optimizmom, kakva je po svojoj životnoj vokaciji, ali i u poslovnom djelovanju.

Mislim da treba dati sve od sebe kako bi uspjeli u ovim vremenima. Najjednostavnije je sjesti i kukati, ali čovjek dok je živ mora raditi i boriti se. Što planiram? Trenutno nudim Božićne pakete tvrtkama, radim na svom webu, promoviram proizvode na digitalnim platformama…Puno je toga što čovjek može raditi samo ne smije stati – savjetuje ova iznimna poduzetnica koja je svoj životni san pretvorila u poduzetničku zbilju okrunjenu ne samo inspirativnom poslovnom pričom, nego poticajima za svaku ženu koja želi nešto napraviti za sebe.

Zbog čega ste postali Loyalty članica Centra poduzetnica?
Smatram da je asocijacija poput Centra poduzetnica odlična priča. Naime mi još uvijek živimo u muškom svijetu i ženski dio populacije bi trebao pomagati jedan drugome – ističe vlasnica Modnog ateljea Botun, koja kada nije u svom poduzetištvo, vrijeme najradije provodi sa svoja dva sina od 11 i 13 godina, te uz sport i prakticiranje joge.


Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp