Naši klijenti su specifična skupina entuzijastičnih ljubitelja hrane i delicija koji biraju ne samo naše čokolade nego i probrana vina i proizvode više kvalitete

Jozefina Reizl (52) vlasnica je poduzeća koje proizvodi čokolade i praline različitih okusa i oblika. Po školovanju i zanimanju je medicinska sestra, jer se u životu htjela baviti nekim humanim radom u kojem je u kontaktu s ljudima. Radila je neko vrijeme u struci, ali nakon udaje i podizanja troje djece zajedno sa suprugom ušla je u poduzetničke vode.

Više godina su bili uvoznici i distributeri robe široke potrošnje ponajviše slatkog programa. Tako su upoznali različite proizvođače iz različitih europskih  i svjetskih zemalja. Nakon dugogodišnjeg iskustva počeli su razmišljali o pokretanju vlastite proizvodnje. Tako je uslijedio korak otvaranja vlastite kompanije kada su 2002. godine osnovali firmu Vrsna d.o.o. i kako joj samo  ime kaže planirali raditi nešto vrsno i kvalitetno.

 Ideja o proizvodnji vrhunskih čokolada i pralina ih je oduševljavala. Imali su dobre poslovne odnose s jednim iskusnim tehnologom koji je 40 godina radio s čokoladom i želio je prenijeti svoje znanje i iskustva. 2016.g kandidirali smo se za projekt iz EU fondova za nabavu opreme  za proizvodnju i nakon odobrenja sredstava krenuli u proizvodnju. U međuvremenu je naš sin završio grafički dizajn i tržišne komunikacije te svojim doprinosom dopunio našu viziju.

Razvili smo proizvode od vrhunske švicarske i belgijske sirovine i to u smjerovima:  suvenirski program, korporativni pokloni, različite čokoladne pločice s i bez posipa, različitih veličina  i oblika, te čokoladne trufle i praline. Cilj nam je zadovoljiti potrebe kupaca za vrhunskim okusima i posebnim poklonima.

Ja osobno nisam direktno u proizvodnji iako sam upućena u sve segmente same proizvodnje. Voditelj proizvodnje je naš sin koji s djelatnicama u proizvodnji razvija gotove proizvode. Uz proizvodnju bavi se marketingom i istraživanjem tržišta. Suprug i ja smo više u administrativnim poslovima, te nabavi i prodaji – dijeli s nama vlasnica proizvodnje vrsnih pralina i čokolada.

Na pitanje gdje se mogu kupiti ove slatke delicije i što je su tržištu ponudili, a da drugi nisu Jozefina Reizl odgovara: „Prvi smo u Hrvatskoj ponudili originalnu Ruby čokoladu, veliku važnost pridajemo očuvanju tradicionalne pripreme čokolade što se očituje u okusu i izgledu naših čokolada i pralina. Naši klijenti su specifična skupina entuzijastičnih ljubitelja hrane i delicija koji biraju ne samo naše čokolade nego i probrana vina i proizvode više kvalitete pa se tako i naši proizvodi nalaze među njima. To su suvenirnice, posebne delikatesne police npr. u Vrutku uz vina, u Nami uz delikatese, na aerodromima i sl. Isto tako imamo i nekoliko inozemnih kupaca u Austriji, Njemačkoj, Japanu i Australiji.“

Osim prodajnih mjesta Vrsna čokolade i praline različitih okusa se mogu naručiti i putem online shopa Vrsna Chocolates na www.vrsna-chocolates.eu.

Kako su se Jozefina i njazina poduzetnička obitelj snašla u situaciji korona krize na tržištu dodala je: „U doba korone naše poslovne aktivnosti su doživjele i neka neugodna iznenađenja, jer su naglo zatvorena tržišta koja su upravo bila dogovorena nakon sajma u Koelnu koji se održao početkom veljače. Međutim promišljanjem i strateškim odlukama odlučili smo preusmjeriti sva dotadašnja planiranja i okrenuti se novim prilikama. To nam je pomoglo ostvariti mnoge nove suradnje u vidu savjetovanja , partnerstva i skaliranju tvrtke u održiviju cjelinu. 

Uz prolazak kroz krizno razdoblje Jozefina Reizl i njezi tim ne odustaju, već su se fokusirali na dodanu vrijednost: „Otvorili smo novo bitno poglavlje naše proizvodnje a to je certificirana organska eko proizvodnja. Surađujemo sa inicijativom koja se bavi očuvanjem dostojanstva uzgajivača kakaa i njihovih obitelji, a napose djece. Naša suradnja odvija se tako da u relaciji kakao plantaža -proizvodnja svatko tko sudjeluje u procesu biva pošteno plaćen za svoj trud te osiguravamo  djeci da se školuju, a ženama da ne sudjeluju u teškim fizički poslovima. Tako i naši krajnji partneri i kupci utječu na očuvanje dostojanstva čovjeka, očuvanja okoliša i podržavaju održivi razvoj krajeva odakle kakao potječe, a samim time i vrsne čokolade.“

Zbog čega ste postali Loyalty članica Centra poduzetnica?

Suradnju s Centarom  poduzetnica smatram  iznimno vrijednom prilikom  poslovnog okupljanja gdje nam se  pruža prilika  da se predstavimo  te stvorimo nove poslovne kontakte, povezujemo se i ostvarimo suradnju. Naši vjerni klijenti u konzumiranju naših čokoladnih proizvoda su u najvećem broju žene koje su  ljubiteljice kvalitetne  čokolade  i pralina, a i vrlo često one odlučuju o korporatinim i drugim poklonima te imaju istančan smisao za nešto posebno i vrsno. Tako da mi se čini kako je biti  Loyalty članicom Centra poduzetnica logičan slijed novih prilika za usvajanje novih alata radi promocije i razvoja prodajnih poduzetničkih aktivnosti. Kako kaže jedna moja draga prijateljica engleskinja:  „Žena ženu razumije ako i ne govore isti jezik“ – – opisala je svoje motive za Loyalty članstvo poduzetnica Jozefina Reizl, vlasnica firme Vrsna d.o.o..

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp