Poduzetnice su u stalnom procjepu poslovnih i privatnih obaveza – no kvalitetnom organizacijom i to je rješivo na učinkovit način

Upravljanje vremenom (ili poznatije pod engleskim nazivom time management) skup je tehnika i znanja kako bi vrijeme koje imamo na raspolaganju optimalno iskoristili. Bilo u poslovne ili privatne svrhe. Upravljanje vremenom je i vještina samoupravljanja vlastiti životom. Ovu vještinu ne možemo pripisati isključivo poslovnom okruženju i upravljanju ciljevima i zadacima u radno vrijeme. To je disciplina koja se odnosi na sve naše vrijeme; bilo privatno ili poslovno.

I jako dolazi do izražaja upravo u poduzetništvu, pokazujući nam koliko smo vješti kvalitetno se organizirati.

Prvi korak ka upravljanju svojim vremenom odnosi se na jasno postavljanje ciljeva. Što su ciljevi jasniji i jednoznačniji, to će biti lakše i postići zadane ciljeve. Svaki cilj treba imati sadržaj – što želim postići, razlog – zašto nešto želim postići i vremenski period – u kojem razdoblju želim postići svoj cilj.

Čovjek bez cilja je poput čovjeka bez glave“ kolokvijalni je izraz, a britanski filozof i povjesničar Thomas Carlyle rekao je „Čovjek s ciljem napredovat će čak i na putu prepunom prepreka. Čovjek bez cilja neće daleko dospjeti čak i kada su mu svi putevi otvoreni“.

Nakon što smo postavili npr. radne ciljeve, dali ima sadržaj i vremenske okvire slijedi upravljanje radnim zadacima. Jeste li i vi poduzetnica koja si zadaje previše zadatak u jedno danu, a zatim želite odraditi puno zadataka odjedanput, ne uspijevate i slijedi frustracija.

Ponekada planiramo za taj jedan radni dan i određene radne zadatke, međutim nismo dosljedni planu, krenemo odgovarati na mailove koji mogu malo i pričekati, puštamo u svoj radni prostor neplanirane posjete, primammo nepotrebne pozive, “zabavljamo se” surfajući internetom ili pak pregledavajući tuđe ili vlastiti profil na društvenim mrežama…

Ne znamo reći ne, trošimo vrijeme na brojne smetnje koje nam u konačnici odnose ili nas udaljuju od željenih rezultata. Druga moguća varijanta izgubljenog dnevnog vremena je kada ne znamo odrediti prioritete, bavimo se manje važnim i manje hitnim zadacima, dok upravo oni koji su kvalificirani kao bitni i hitni stoje netaknuti.

Ponekada se borimo i s odgodom obavljanja zadatak, koja se stručno naziva prokrastinacija, ili ne-obavljanje neugodnih zadataka što rezultira s još povećanim učinkom neugode jer prolongiramo izvršenje.

Za neke smetnje predstavlja i neodlučnost, za neke gubitak vremena u pojedinostima, za neke nepotrebni perfekcionizam, razlozi mogu biti još brojniji od do sada nabrojanih.

KRADLJIVCI VREMENA
• nejasno određivanje ciljeva
• ne znanje prioritiziranja
• nepotpune ili zakašnjele informacije
• nedostatak samodiscipline
• neprecizna ili nikakva komunikacija
• odgađanje
• premalo delegiranja

Ono što osobu koja želi optimizirati uloženo vrijeme i dobivene rezultate zanima jest – kako pristupiti ovoj situaciji? Ali, prije no što pobrojimo metode upravljanja vremenom, zapitajte ste koji dio dnevnih smetnji, ne prioritiziranja ili neplaniranja vam nanosi najviše štete?

Prema brojnim literaturama raznih autora izdanih na temu upravljanja vremena nude se metode: Kairos sistem, Paretovo načelo, ABC analiza, Eisenhowerovom načelo, delegiranje zadataka, metoda samo provjere i kontrole odrađenoga, tihi rad…

Ono čime je dobro započeti pri učenju upravljanju vlastitim vremenom jest veće zadaće ili projekte podijeliti u manje te ih u konačnici svesti na dnevne radne zadatke. Pisati si plan zadataka za taj radni dan i radni tjedan. Kontrolirati same sebe jesmo li odradili zadane zadatke, a koje nismo prebaciti ih na idući radni dan. Nemojte biti pre strogi prema sebi i u svom rasporedu ostavite prostora i za neplanirane zadatke, koji mogu biti jednako tako bitni u tom danu. Vremenom kada ćete doći do faze u kojoj uspijevate odraditi zadane zadatke toga dana, toga tjedna i toga mjeseca vaše zadovoljstvo sobom i svojim rezultatima će rasti, a posljedično ćete si stvoriti vremena za nadogradnju i za napredak.

S kvalitetom upravljanja vremena bore se gotovo sve poduzetnice i poduzetnici, a evo i nekoliko savjeta naših Loyalty članica kako tome doskočiti.

Naša Loyalty članica iz Varaždina Asja Lajtman ima jednostavno rješenje – proizašlo iz njezinog karijernog izbora – poslovne edukatorice.

Mislim da dobro upravljam svojim vremenom, a u tome mi pomažu i mnoge tehnike iz poslovne edukacije Upravljanje vremenom, Worklife balance, Nošenje sa stresom te se tako kontinuirano poboljšavam. No, uvijek se pojavi dilema jesam li mogla drukčije, bolje, uspješnije tako da na odgovoru na ovo pitanje još uvijek radim. Vjerujem da upravo na tom izazovu rade i mnoge druge zaposlene žene, ne nužno samo poduzetnice – otkriva naša Loyalty članica iz Varaždina Asja Lajtman.

Balans obiteljskog i poslovnog života tajna je uspjeha i za našu Loyalty članicu Danijelu Medaković.

Mogu reći da sam blagolovljena što smo u prve zajedničke korake poduzetništva suprug i ja gazili zajedno, no i mojim kretanjem u samostalno poduzetništvo znali smo što nas čeka. Da je bilo dana kada smo bili na rubu izgaranja – bilo je, da sam sjedila i plakala što to sve meni treba i da mi je bilo izrazito teško, bilo je takvih dana. Ali s ljubavlju i razumijevanjem, koliko god to možda utopijski zvuči, riješi se sve. Najkvalitetniji način koji je pomogao meni je biti opušten, otpustiti perfekcionizam, kontrolu te postaviti prioritete. Ako znate što vam je važno i zašto vam je važno, automatski ste eliminirali jako puno stresa iz svoga života. Ako jurite kao muha bez glave i želite svima biti sve biti će vam teže nego što jeste – savjetuje poduzetnica Danijela Medaković iz Zagreba.

Naša Loyalty članica Jasna Vedrina uvelike je svjesna odgovornosti koju žena, koja je pri tome i majka, nosi kroz kvalitetnu organizaciju vremena, ali i balansiranja između privatnih i poslovnih obaveza.

Mislim da su žene u poduzetništvu posebno izložene izazovu kako uskladiti privatno i poslovno. Posebno kada je tu i obitelj u kojoj neminovno žena obavlja neke ključne zadaće. Sve se to može uskladiti dobrom organizacijom vremena, sposobnošću razlučivanja bitnih od manje bitnih ili nebitnih dnevnih aktivnosti i vježbanjem samodiscipline. Zanimljivo je da ima dosta samohranih majki koje se odluče na vlastiti posao i rade to kvalitetno na osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo svoje djece – upozorava naša Loyalty članica Jasna Vedrina.

Naša Loyalty članica iz Rijeke poduzetnica Tijana Debelić drži da moramo kao žene puno uloga pomiriti u tradicionalnom hrvatskom društvu.

Iako formalno „otvorenom“ i liberalnom, živimo u društvu u kakvom živimo: tradicionalnom. Ne želim time reći da je tradicija nešto loše, upravo suprotno, ona je dio našeg osobnog i društvenog identiteta. Time samo želim blago podsjetiti na neke negativne aspekte našeg društva, a one se posebice odnose na norme koje određuju prikladna ponašanja i društvene uloge prema spolovima. Od nas žena se u našem društvu tako očekuje da budemo ženstvene – lijepe, nježne, orijentirane na majčinstvo i obitelj, fizički slabije, previše emocionalne, primarno usmjerene na našeg muškarca i njegove potrebe jer bez njega ne možemo (ne bi smjele moći!). I koliko god se u zakonima sve više štitilo pravo žena, sve su te inicijative i dalje većinom pro-forma: nasilnici i dalje tumaraju ulicama dok žene i djecu zatvaramo u sigurne kuće; plaće za isto radno mjesto se često razlikuju; borba za određena radna mjesta sve je samo ne ravnopravna; u medijima se uspješne žene najčešće i dalje predstavljaju kao uspješne supruge itd. U cijeloj toj priči, žene poduzetnice zaista ne igraju zavidnu ulogu – tržište im od početka nije pretjerano sklono. Još ako su i zgodne počne ih se često procjenjivati više po stasu negoli po pameti i sposobnostima! Cijeli ovaj uvod kako bih objasnila uzrok činjenici da je ženama poduzetnicama toliko zahtjevnije uskladiti svoje poslovne i privatne obaveze: od nas se jednostavno očekuje da možemo sve! Mi moramo biti žene zmajevi! Jasno nam je svima kako su takva očekivanja okoline (a prečesto i obitelji) teška za nositi na svojima leđima ženama poduzetnicama. I želim im ovim putem poručiti da mi to ne moramo! Mi ne moramo biti žene zmajevi! Mi ne moramo uvijek biti besprijekorno sređene, imati kuću koja se sjaji, topli ručak na stolu svaki dan; biti uvijek dobre volje, biti uvijek nježne i pune razumijevanja, biti nesamostalne kako se on ne bi osjećao suvišnim; biti uvijek na raspolaganju svojoj obitelji; umanjivati naš poslovni uspjeh i govoriti da on nije toliko bitan. Spustimo danas taj teret na pod, dajmo po dio njega onima kojima i pripada. Podijelimo taj teret s drugima. Mi imamo potpuno pravo ne pripadati ženskom stereotipu našeg društva. Svaka od nas je drugačija i sve smo mi žene. Žene koje ujedinjuje proaktivni, kreativni, poduzetnički duh. Mislim da je potrebno promijeniti naš mentalitet u ovom pravcu i tada će nam usklađivanje poslovnih i privatnih obaveza doći prirodno baš kao i dogovor na kavu s prijateljicom – ocjenjuje naša Loyalty članica Tijana Debelić.

Naša Loyalty članica Zdenka Trbović Janjanin, direktorica obrta Prima za prevođenje i poduku iz Ogulina traži također svoj put za kvalitetno usaglašavanje poslovnih i privatnih obaveza u životu.

Važno je znati što želiš te biti zadovoljan na poslu. Također, odabir pravog partnera je ključna stvar – partnera koji te ne koči i ne osjeća se manje vrijedan u poduzetništvu njegove partnerice. Stava sam da je bolje biti sam nego u lošem društvu. Privatni i poslovni život je moguće uskladiti i pomnim planiranjem svakodnevnih obveza te aktivnosti – savjetuje naša članica iz Ogulina.

Naša Loyalty članica etnologinja i profesorica francuskog jezika Jasna Lovrec iz mjesta Štrigova u Međimurju poprilično je zauzeta obavezama na vlastitom OPG-u, no nastoji u obilju njih – ne zaboraviti i na sebe.

Važno je izboriti se za sebe, koliko god to često bilo teško, te ukrasti za sebe ipak nešto vremena i usmjeriti ih na aktivnosti koje nisu vezane samo uz posao. Taj dio privatno i poslovno još nisam najbolje odvojila jedno od drugog, ali učim kako se barem na kratko „isključiti“ da ne razmišljam neprestano o poslu. Ideje stalno naviru pa ih zapisujem i prema mogućnostima realiziram pokoju – naglašava naša Loyalty članica Jasna Lovrec iz Štrigove.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp