U zdravom tijelu – zdrav duh, a zdrav duh vodi uspješnom privatnom i poslovnom životu

“Ne znam kako vi, ali ja sam već s 14 godina znao što želim raditi u životu. Četiri godine kasnije upisom na studij započeo sam svoje putovanje u svijet fizioterapije. Nije bilo kako sam zamišljao, ali dobro, djeca imaju drugačiju sliku svijeta odraslih. Nije ni prvi posao bio kako sam zamišljao jer veliki sustav gdje sam skupljao svoja prva radna iskustva ne ostavlja nimalo slobode u radu, ali sam izrazito zahvalan jer su mi dobri terapeuti prenijeli dragocjeno znanje i iskustvo – otkriva nam naš Loyalty član Stjepan Dren Mlinarec (38), vlasnik projekta Rekreativa Medical svoju poslovnu priču na realnom sektoru.

Ovaj fizioterapeut radeći godinama u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru postupno je došao do određenih spoznaja koje su ga iz “rada za drugoga“, dovele “do rada za samog sebe” kao poduzetnika.

A to su spoznaje da je za stvarne promjene na području zdravlja potreban kontinuirani rad na sebi koji podrazumijeva stručno vodstvo s moje strane, te motivaciju, učenje s razumijevanjem, i postepene promjene kroz duži vremenski period od strane polaznika. Rekreativa Medical je moj prvi projekt, pokazao se vrlo uspješan i uskoro ćemo proslaviti četiri godine rada, a ove godine pokrećem još jedan – Pametan Pokret, ali neka zasada ostane iznenađenje. Misija našeg centra je voditi ljude kroz kontinuirani rad na sebi kroz unikatan program vježbanja – pojašnjava naš Loyalty član Stjepan Dren Mlinarec.

Opisuje ne samo unikatni program vježbanja kojega je kreirao i provodi, nego i rad kojega nudi klijentima, po čemu je jedinstven u Hrvatskoj, ali i po čemu je osvojio brojne simpatije korisnika njegovih usluga kroz projekt Rekreativa Medical.

Naš rad podijeljen je u dvije kategorije: 1) vođenje ljudi kroz grupne medicinske vježbe (trenutno je aktivno 6 različitih programa, a vodimo ukupno 18 malih grupa na dvije lokacije u Zagrebu) i 2) otvorena predavanja i radionice, u kojima dovodimo kvalitetne domaće i inozemne stručnjake, proširujemo horizonte običnim ljudima upoznajući ih s kvalitetnim terapijskim metodama. Glavni programi koje vodimo rezultat su 15-godišnjeg profesionalnog usavršavanja, temelje se na vježbama koje su sastavni dio kliničkih koncepata, ali uz cjelovit pristup tijelu i umu. Programi su: Pametna Medicinska Gimnastika, Fleksibilnost Kroz Pokret, Medicinske Vježbe za Kralježnicu, Dinamička Neuromuskularna Stabilizacija – DNS, a nudimo i dvije grupe joge – Slow Flow joga i Vinyasa Flow joga – pojašnjava ovaj fizioterapeut.

Ističe kako je njegov dotadašnji pristup bio – uobičajen u medicini – nerijetko “automehaničarski” jer se bavi dijagnostikom i terapijom izoliranog problema, te rijetko ili gotovo nikada taj pristup ne prelazi u cjeloviti sadržaj i razumijevanje neurofiziološke povezanosti tijela i uma.

Zato je odlučio promijeniti način rada i uvesti nešto potpuno drugačije.
Ono po čemu se razlikujemo od ostalih centara je da s polaznicima kontinuirano radimo na unaprjeđenju njihovog zdravlja, umjesto uobičajenog pokazivanja i edukacije nakon čega sve ovisi o disciplini pojedinca hoće li nastaviti kod kuće. Kroz grupne vježbe polaznicima osiguravamo apsolutno sve što je potrebno za put prema boljem zdravlju. A ono što nas u potpunosti razlikuje od svih je način vođenja kroz vježbe koji omogućuje razumijevanje i istraživanje vlastitog pokreta – uspoređuje Stjepan Dren Mlinarec dodajući da je uobičajeno instant “rješavanje” zdravstvenih problema samo saniranje posljedica, te da je za rješavanje uzroka i problema potreban kontinuirani rad. Učenje, razumijevanje, motivacija i male postepene promjene kroz duži period, za što on kao poduzetnik – fizioterapeut ni u jednom trenutku nije izgubio interes i volju, te je sasvim razumljivo i došao 2016. godine do poslovne i životne prekretnice. I to kada svoje spoznaje pretvara u projekt i pokreće centar Rekreativa Medical.

U svakom društvu postoje osobe koje ne vode računa o vlastitom zdravlju i osobe koje uče i ulažu u svoje zdravlje, i Hrvatska nije iznimka. Naši polaznici dolaze iz svih slojeva društva, a zajedničko im je da spadaju u ovu drugu kategoriju, imaju visoko razvijenu svijest i potrebu za unaprjeđenjem zdravlja kroz stručno vodstvo – jasan je naš Loyalty član i idejni začetnik koncepta Rekreativa Medical ni malo ne skrivajući zadovoljstvo što mu klijenti dolaze sa svih strana, ponukani vrlo konkretnim razlogom – rezultatima koje postižu. Upravo zahvaljujući angažmanu i znanju fizioterapeuta Stjepana Drena Mlinareca.

I na njih smo izrazito ponosni. Oni su rezultat ne samo četiri godine rada koje su iza nas, već i prethodnih 15 godina profesionalnog rasta i razvoja, te najvažnije – velike ljubavi prema ovome što radimo. Promatranje naših polaznika kako napreduju iz mjeseca u mjesec nam daje ne samo inspiraciju već i nepokolebljivost i odlučnost da pišemo nove stranice ove predivne priče – naglašava idejni začetnik projekta Rekreativa Medical kojemu ni pandemija “korona virusa” nije pomrsila planove i pomutila životni optimizam i pozitivan stav.

Primjećujem da su mnogi iskoristili dva mjeseca karantene kao veliki poklon za introspektivno sagledavanje vlastitog života, što između ostalog uključuje i zdravstveno stanje, te su temeljem toga donijeli velike odluke o nastavku života. Izrazito nam je zadovoljstvo da smo mnogima upravo mi dio te odluke, kao centar koji pruža stručno vodstvo na putu do zdravlja. Mogu zaključiti bez ikakvog oklijevanja da su korona i dva mjeseca karantene mnogima važna prekretnica u životu, a nama s obzirom na povećani broj članova također važna prekretnica i vjetar u jedra. Uvijek, pa to vrijedi i sada, je važno ostati dosljedan kvaliteti i ne ulaziti u kompromise, jer sve poteškoće su privremene, a vizije moraju biti dugoročne – zaključuje ovaj poduzetnik koji ističe kako uz poslovni angažman ima i kvalitetan balans u privatnom životu.

Obožavam duga i daleka putovanja, brojne zemlje na svih pet kontinenata proputovao sam sam, često samo s ruksakom ili starim Twingom i šatorom. Planinarim i planinarski sam vodič A standarda, ponosni član HPD Kapela. Zahvalan sam boljoj polovici Nikolini na beskrajnom strpljenju i razumijevanju za posvećenost ovome što radim. Mnogima kaotična 2020., meni je najbolja godina u životu. Postajem otac predivne Dore, završavam edukaciju za MFR terapeuta i pokrećem Pametan Pokret. Velika stvar za malog čovjeka je kada mediji pokažu interes za njegov rad. Danas periodički demonstriram vježbe na HRT-u, a kao stručni suradnik pišem i za nekoliko portala – nabraja svoj svestrani angažman u privatnom i poslovnom životu Stjepan Dren Mlinarec, za primjer mnogima koji u zdravom tijelu žele zdrav duh, a zahvaljujući zdravom duhu uspjeh u svim sferama djelovanja.

Zbog čega ste postali Loyalty član Centra poduzetnica?

Prvo što sam primijetio i oduševilo me, jest osobni angažman direktorice Sanele Dropulić, jer rijetkost je u bilo kojoj asocijaciji koja dosegne ovoliki broj članova da odgovorna osoba odvaja vlastito vrijeme za potencijalnog novog člana. Na članstvo me potakla osobna preporuka osobe kojoj vjerujem – loyalty članica Centra Melisa Idrizi – okriva naš loyaly član Stjepan Dren Mlinarec.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp