Samo proaktivno, složno i kroz nesebičnu suradnju možemo izaći iz gospodarske krize koja nas steže

Loše je bilo, još lošije nam se piše, no najgore će biti ako se “učahurimo”, povučemo u sebe, zaboravimo na sve što možemo napraviti jer tada počinjemo, ne samo stagnirati nego i propadati. Svaka kriza, pa tako i ova traži aktivnost, solidarnost, suradnju, networking – a Centar poduzetnica nam to osigurava – gotov jednoglasno su poručile sudionice i sudionici prvog ovojesenskog BaBIZnjaka, kojega smo organizirali s ciljem potaknuti inovativno i kreativno razmišljanje i djelovanje u poduzetništvu.

A upravo se to i dogodilo, ne samo zahvaljujući besplatnom predavanju na temu “Inovativnost u poduzetništvu“, nego i kroz naš uobičajeni BaBIZnjak networtking i druženje članica i članova, ali i kroz predstavljanje pozitivnih primjera kreativnosti u poduzetništvu na primjeru poslovnih projekata domaćice BaBIZnjaka poduzetnice Draženke Pleško, vlasnice tvrtke Abeceda ljepote i inicijatorice Škole izrade parfema.

Naravno da su vremena izazovna i da traže puno našeg zalaganja, truda i energije da bi ih prevladali. Ali samo pozitivnim stavom, razmišljanjem i aktivnostima, što i osobno uvijek primjenjujem, te sam isto pronašla i pod okriljem djelovanja i sadržaja Centra poduzetnica, možemo doći do uspjeha. Kriza se osjeti, a koliko će snažno utjecati na nas i naše poduzetništvo, opet ovisi i o nama samima, koliko ćemo to dopustiti. Upravo iz činjenice da gradim nove poslovne projekte, ali i da želim netwotking bila sam domaćica prvog ovojesenskog BaBIZnjaka uz potporu Centra poduzetnica, a pozitivna energija, brojni poslovni upiti, ideje za poduzetničke suradnje, dokaz su da smo na pravom putu i da nismo izgubili bitku iako je kriza pred nama – kazala je domaćica prvog ovosezonskog BaBIZnjaka naša loyalty članica Draženka Pleško, čijom su poslovnom pričom ostali očarani sudionici i sudionici našeg druženja.

A riječ je konkretno o kreiranju i plasmanu na tržište prvog parfema namijenjenoga poduzetnicama pod nazivom Abeceda ljepote, kao i inovativnom osmišljavanju Škole izrade parfema prije nekoliko mjeseci za koju vlada veliki interes i o kojoj više možete pročitati OVDJE.

Za sve sudionice i sudionike BaBIZnjaka posebno iznenađenje pripremila su vina Kutjevo dd, koji su od ove jeseni Premium partner Centra poduzetnica. Uz degustaciju i nagradnu igru, uživanje u vrhunskoj i probranoj kapljici vinorodnih krajeva kutjevačkog kraja, potaknula se i sadržajna rasprava o tome koje su sorte vina najzastupljenije u Hrvatskoj, tko više pije vina – muškarci ili žene, te u kakvim prigodama, kao i izrazi potpore što od ove jeseni kroz godinu dana članice i članovi Centra poduzetnica imaju mogućnosti degustacije i uživanja u vinima Kutjevo dd.

Svime što smo pripremili za ovojesenski BaBIZnjak zadovoljstvo nije skrivala naša Loyalty članica Maja Ilčić, vlasnica obrta Zlo i naopako, koja je istaknula da bi došla na druženje i da su “sjekire padale”.Iskreno – svi smo se osjećali dosta izgubljeno zbog korone, posebice snažne izolacije u prvom dijelu godine, ali kao da su se počele događati pozitivne stvari sada, među kojima i aktivnosti Centra poduzetnica čija sam Loyalty članica. Jako sam se razveselila BaBIZnjaku, da je bilo koje druženje organizirano pod vašom dirigentskom palicom, ja bih došla, ne samo ovo fenomenalno o inovativnosti u poduzetništvu te s nestrpljenjem očekujem nove akcije i druženja, jer mi to treba i nedostaje. Volim vašu pozitivnu energiju, uvijek nešto novo naučim, uvijek možemo čuti pozitivne primjere iz Hrvatske ili svijeta, a to uvijek dobro dođe. Posebno me raduje što stalno dolaze nove članice i članovi koje nisam ranije upoznala, pa uvijek neki novi ljudi budu za druženje, razgovor, aktivnosti. Drago mi je da nas korona nije zaustavila, dolazim na nove događaje Centra poduzetnica i družimo se i dalje – najavila je naša Loyalty članica Maja Ilčić.

Dvije godine uz Centar poduzetnica je i Nenad Veček, kojega često “razapinju” poslovne i privatne obaveze, no kako je istaknuo – ovaj BaBIZnjak nije nikako želio propustiti.

I ne samo da ga nisam htio propustiti, nego je još jedan moj kolega trebao doći sa mnom, ali siguran sam da će u buduće dolaziti na vaša događanja. Uvijek volim doći na vaše aktivnosti, napose jer obiluju zanimljivim pričama, sudionicima, ali i potencijalnim klijentima i korisnicima. I radujem se da će tako biti i ove jeseni uz mene s vama – smatra Nenad Veček.

Vesna Maslovarić, vlasnica tvrtke Marves projekt pratila je i od ranije neke sadržaje Centra poduzetnica, a ove jeseni pridružila nam se i u našem networkingu i druženju kroz BaBIZnjake.

Oduševljena sam BaBIZnjakom, sadržajem, temom druženja, predavanja, networkingom, ali i energijom ljudi, susretljivošću, suradnjom, međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem. Ovo je vrlo motivirajuće druženje, aktivnost koja je potrebna svakoj poduzetnici i poduzetniku, ima se puno toga za naučiti, lijepi su kontakti koje sam uspostavila i sigurno da otvaraju poduzetničku perspektivu. Dolazim i na B2B susrete koje organizirate ove jeseni, ali i na puno toga ostaloga što ste najavili – zaključila je poduzetnica Vesna Maslovarić koja je bila s nama na BaBIZnjaku.

Po prvi puta na BaBIZnjaku su bile Maja Has i Marija Volarević iz Europske poslovne škole, kako su same istaknule, željen novih znanja, iskustava i nadahnuća za svoje profesionalne angažmane prema poduzetništvu.

Na druženje smo došle izravno s posla, ali i sama činjenica što radimo s mladima kako bismo im znali prenijeti nova znanja i pozitivnu energiju, potaknuli su nas da dođemo i da se družimo po prvi puta s vama i da bolje upoznamo Centar poduzetnica. Posebice nam se svidjelo predstavljanje svijeta poduzetništva kroz pozitivne priče i iskustva vaših članica i članova, jer danas nam treba motivacije, a vidim da je kod vas ima jako puno – ocijenila je svoje prvo BaBIZnjak iskustvo Maja Has, dok je njezina kolegica Marija Volarević uvjeravala da dolaze sigurno i na nova događanja koja Centar poduzetnica organizira u nadolazećem vremenu.

Sve mi se svidjelo na BaBIZnjaku, predavanje koje smo poslušali o inovativnosti u poduzetništvu također, uočila sam kako ne gledamo na našu svakodnevnicu kao nešto kreativno te definitivno sada mijenjam perspektivu. Drago mi je da sam to osvijestila na ovom druženju, posebno kroz poduzetnička iskustva, snagu i energiju koju smo osjetili na ovom događanju. Sigurno dolazimo iznova i sretna sam što smo uz Vas i s Vama – poručila je Marija Volarević za kraj druženja na prvom ovojesenskom BaBIZnjaku.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp