Dok u Crkvi nema distanciranja i dezinfekcije iako okuplja rizične skupine, poduzetništvo propada zbog strogih mjera i propisa?!

Vjere u bolje i optimizma uvijek treba imati kada je poduzetništvo u pitanju, a njih ne manjka ni našoj Loyalty članici, mladoj vlasnici fizioterapeutskog centra Femur Melisi Idrizi iz Zagreba.

Korona pandemija zatekla ju je u velikom zamahu gospodarske aktivnosti, te potražnje za njezinim visokokvalitetnim uslugama u pravcu sportskih masaža, fizioterapije, prevencije skolioze, kao i ostalih fizioterapijskih sadržaja. No, od 23. ožujka njezina aktivnost zbog korona pandemije je u cijelosti zaustavljena, sve do 04. svibnja kada je iznova dopušteno svima u njezinoj branši obavljanje tj. pružanje usluga masaže. No, povratak na „staro stanje“ nije ni blizu vremenu prije korone, a niti daje previše optimizma.

– Kako sam fizioterapeut i moj posao je isključivo fizički kontakt radi zaštite svojih klijenata i sebe same s prvim mjerama zaštite od korona virusa, obustavila sam sve poslovne aktivnosti, a one najosnovnije svele su se na održavanje kontakta online ili telefonski s mojim klijentima. Zdravlje i zaštita bile su na prvom su mjestu, a sada je to povratak na intenzivne poduzetničke aktivnosti – ističe vlasnica fizioterapeutskog centra Femur.

Melisa Idrizi uzela je poticaje od države za prevladavanje krize u poslovanju, jer je njezina struka bazirana na kontaktu i fizičkoj blizini imala pad promet 100 %. Na žalost „državni minimalac“ nije bio dovoljno u odnosu na poduzetničke obaveze poput plaćanja najma, režije i ostalih troškova koji su ostali u istoj visini kao i prije korone. A i klijenata je znatno manje, zbog uvedenih mjera opreza spram zaraze u poslovnim aktivnostima fizioterapeuta.

– Obavljamo usluge jedan klijent za drugim s razmakom od pola sata radi dezinfekcije cijelog prostora do pružanja nove usluge. Posebno me žalosti što danas na mise u Crkvu odlazi znato više starije i rizične skupina stanovništva za oboljevanje od korone, nego što meni dolazi – jer to su uglavnom mlade osobe, sportaši koji trebaju fizioterapeutsku uslugu – ocjenjuje mlada poduzetnica, svjesna koliko su navedene proturječne mjere jednima dali slobodnu, a drugima ugrozili osobni i poslovni opstanak.

Posebice smatra da su njezine usluge u ovom post korona razdoblju potrebne jer je stanovništvo bilo u izolaciji, nije se gibalo, imalo fizičke aktivnosti što je veliki aktivator za kronične bolesni, razne tjelesnetegobe i pojavu bolnih sindroma. Sve boljke dodatno pojačava naravno i stres kojemu smo svi bili izloženi uslijed korone.

– Treba stoga čim prije početi s tjelesnom aktivnošću, prevenirati ozljede i njegovati svoje tijelo. Tijelo trebamo relaksirati i opustiti, stoga je posjet fizioterapeutu i kvalitetna masaža tijela, kao i pregled te prevencija mogućih posljedica mirovanja i manjka fizičke aktivnosti, sada imperativ za svakog građanina – savjetuje Melisa Idrizi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp