Trebamo veću digitalizaciju posla, liberalizaciju rada od kuće te poticaj za učinkovito poduzetništvo žena u ruralnim područjima

Direktorica i vlasnica tvrtke D – Invoice doo i naša Loyalty članica iz Osijeka Laura Gergelj (45) po zanimanju je informatičar, menadžer i knjigovođa, a u slobodno vrijeme samohrana majka dvoje djece od 22 i 18 godina. U poduzetništvu je već deset godina, usmjerenom kako domaćem tako i inozemnim tržištima.

– Informatiku sam završila na FOI u Varaždinu 1997. godine. Za knjigovođu sam završila 2007., a 2012. menadžment na Veleučilištu u Požegi. Također sam osoposobljena za voditeljicu projektnog ciklusa i Bussines english for management – ukratko opisuje svoj profesionalni put naša Loyalty članica iz Osijeka, koja je cijelo desetljeće u poduzetništvu vodeći vlastitu tvrtku s dva ureda. U Osijeku i Belom Manastiru.

– U poduzetništvo sam se upustila nakon dvije godine rada u školi kao profesorica informatike. Odlučila sam da mi je zanimanje profesora monotono i da mogu više postići budem li radila sama za sebe u poduzetništvu. Naravno u to vrijeme sam pokrenula poduzeće sa suprugom. Nakon 15 godina sam se rastala i krenula od početka. D-invoice d.o.o. pokrenula sam s ciljem izgraditi mrežu ureda koju će koristiti radnici koji rade po principu home officea / rada od kuće, u ruralnim dijelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, kao i šire. U svojoj današnjoj poslovnoj djelatnosti usmjerena sam većinom na inozemne klijente – upoznala nas je sa svojom poduzetničkom djelatnosti Laura Gergelj ističući da svojim klijentima u prvom redu nudi knjigovodstvo on line, ali i uobičajene knjigovodstvene usluge.

– Poput usluga otvaranja poduzeća za strane klijente, poslovnog savjetovanja, istraživanja tržišta, izrade studije isplativosti ulaganja, najma ureda i uredske infrastrukture, organizacije on line sastanka, webinara i edukacija, po novom tu je i zastupništvo Saopovih sustava (Minimax I iCenatr) na području Istočne Slavonije – opisuje direktorica D – Invoice doo smatrajući veliku digitalizaciju, višejezičnost i stalno educiranje svojom velikom prednosti na tržištu u odnosu na ostale u branši.

Iza sebe ima puno poslovnog iskustva, ali i radnog elana za nove poslovne izazove i sadržaje. Uz ostalo, naša Loyalty članica Laura Gergelj okrenula se promoviranju računovodstvene profesije kako među mladima na realnom tržištu, tako i među ženama koje imaju ekonomsku struku.

– Tek sam krenula i recimo da sam već dvoje mladih pokrenula u tom smjeru…Naravno to nisu rezultati, ali im se jako veselim – kratka i jasna je ova naša Loyalty članica koja očekuje uspjeh i kroz vlastitu inicijativu koja ima za cilj skrenuti pozornost na alate koji korisnicima omogućava jednostavno odrađivanje računovodstvenog posla od kuće što se posebice odnosi na žene u ruralnim područjima.

Stoga ni planova za budućnost, bez obzira na izazovna vremena koja je korona pandemija stavila pred sve nas, kod Laure Gergelj ne manjka.

– U budućnosti mi je želja osposobiti što više mladih ekonomista koji se žele baviti knjigovodstvom od kuće da to i ostvare. Želim hrvatskim poduzećima omogućiti lakše širenje tržišta u okolne države, te želim poduzećima iz okolnih država olakšati pokretanje poslovanja u Hrvatskoj – otkriva ova poduzetnica iz Osijeka.

Što Vas je ponukalo biti Loyalty članicom Ženskog poduzetničkog centra?

Nadam se dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji na način da zajednički potičemo mlade na poduzetništvo, prvenstveno da im uklonimo strah. Zatim da ženama iz ruralnih krajeva omogućimo rad od kuće i uz djecu a sve u cilju ostvarivanja dodatnih prihoda. Za sada je suranja u planovima što je dobro jer PLAN je prvi korak do cilja. Postati Loyality članicom Ženskog poduzetničkog centra ponukalo me je životno iskustvo i zaključak da smo zajedno jače… Moram priznati da sam članica i International society of female professionals ISFP – ističe direktorica i vlasnica tvrtke D – Invoice doo i naša Loyalty članica iz Osijeka Laura  Gergelj.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp