Naša Loyalty članica Jelena Hendić usmjerila je svoje poduzetništvo kroz medij namijenjen modi i učinkovito “grabi” prema svom cilju

Govoriti o poduzetništvu u medijima i s medijskim projektima, znači imati na umu jednu od najizazovnijih gospodarskih aktivnosti realnog tržišta u Hrvatskoj. No to nije ni malo zakočilo u ustrajnosti našu Loyalty članicu Jelenu Hendić (31), poduzetnicu iz Dubrovnika, magistru novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a koja je po profesionalnoj orijentaciji – urednica i vlasnica Hrvatskog modnog portala za osobe sa stilom Modni Izazovi. Također sam autorica knjige modnog sadržaja istoimenog naziva Modni Izazovi.
Portal je danas, prema zamisli ove mlade poduzetnice, svojevrsna zbirka koja predstavlja modne dizajnere iz cijele Hrvatske.

– Svoje poslovne aktivnosti usmjerila sam u pravcu pisanja i istraživanja, te kreativnog izražavanja koji su objedinjeni u novinarski posao. Oduvijek sam htjela raditi kao novinarka ili dopisnica nekog modnog portala, ali ne samo da mi se ostvarila želja nego me put odveo do otvorenja vlastitog modnog portala, te ujedno obrta. Bavim se novinarstvom što uključuje pisanje tekstova, istraživanje tržišta, osmišljavanje tema i stvaranje novih ideja. Također to uključuje I marketinšku djelatnost koja se odnosi na pisanje tekstova po narudžbi. Poduzetnica sam od 2015. godine kad sam otvorila Obrt za internetske portale – prisjeća se svojih poduzetnički početaka Jelena Hendić koja danas u prvom redu svojim klijentima nudi oglašavanje na vlastitom portalu i predstavljanje putem različitih marketinških formi.

– To uključuje predstavljanje na portalu ili facebook stranici Modni Izazovi putem objave PR članaka, intervjua, kratkog intervjua, bannera, modne crtice i drugih oblika. S obzirom da imam broj pratitelja na facebook stranici koji je premašio brojku od 21 tisuću fanova portal je veoma posjećen, a facebook stranica čitana. Nudimo specifičan stil pisanja, smisao za kreativnim i drugačijim, ravnopravnost prema svima, te upečatljivi naslovi daju dašak originalnosti mom stvaranju. Također moje poslovne aktivnosti uključuju pisanje tekstova raznih tematika izuzev političkih i sportskih rubrika – jasna je ova naša Loyalty članica iz Dubrovnika ističući da je njezin poduzetnički angažman iznimno kreativan i traži jako puno inovativnosti.

– Što se tiče mog posla, u samo poslovanje i procesuiranje mojih sadržaja upućeni su većinom oni koji znaju kako funkcionira novinarski posao i općenito rad portala kao medija. Kllijenti su većinom modni dizajneri, kreativci, umjetnici i svi oni koji se bave specifičnim zanimanjima, a žele se putem mog portala plasirati, te ujedno predstaviti na tržištu – pojašnjava vlasnica Modnih izazova, naglašavajući uvelike zahvaljujući svom uvijek nazočnom poslovnom i životnom optimizmu, da je na realnom tržištu nisu pratile prepreke, nego samo izazovi koje je uspjela učinkovito riješiti.

– Početni koraci svakom poduzetniku ili poduzetnici su najteži jer se moraju sami izboriti za sve. Najveće prednosti su što si sam svoj šef ili šefica, radiš ono što voliš i kreiraš vlastiti raspored rada, stil i ritam – jasna je ova poduzetnica koja puno toga planira za budućnost, ali prije svega kako ističe – raditi što dulje – ono što voli.

– Te naravno nastojati još više unaprijediti svoj modni portal, te nizati uspjehe i kvalitetne, te zanimljive suradnje. Planovi za budućnost na privatnom planu su zasnovati obitelj – zaključuje vlasnica portala Modni izazovi.

Zašto sam postala Loyaly članica Ženskog poduzetničkog centra?

– Ženski poduzetnički centar je prije svega organizacija koja odiše pozitivnom energijom, kvalitetnim projektima, zanimljivim događanjima, stručnošću sudionica, a Kongres poduzetnica pravo je “in mjesto” okupljanja žena poduzetnica. Za pozitivne komentare i pohvale od moje strane zaslužna je prvenstveno direktorica Ženskog poduzetničkog centra gospođa Sanela Dropulić koja svoju sposobnost, pozitivu, znanje, viziju, komunikaciju i razumijevanje nesebično prenosi na druge. Njezin tim je susretljiv, otvoren za suradnju i sve prijedloge – ističe Jelena Hendić, naša Loyalty članica iz Dubrovnika.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp