Više nego ikada ranije sada nam je važno sačuvati mentalno zdravlje, za zdravlje našeg osobnog i poslovnog angažmana

Posljedni tjedni iza nas, ali i vrijeme koje je pred nama bit će prožeti stresom, depresijom, izuzetno negativnim raspoloženjem povezanim s pandemijom korona virusa kao i posljedica iste po život gotovo svih stanovnika na ovoj planeti.

Ništa bolje ne prolaze ni žitelji Hrvatske, posebice oni čija je egzistencija povezana s poduzetništvom, koje se prvo našlo na udaru gospodarskih posljedica korona virusa.

No najvažnije je u cijeloj situaciji sačuvati mentalno zdravlje, prisebnost, ne paničariti i držati se dalje od stresa, kako bi i u ovim kriznim vremenima mogli ostati sabrani i spremni na djelovanje. Upravo u tom smislu djeluje i naša Loyalty članica Danijela Medaković (38) certificirana EFT praktičarka, NLP master, POY praktičarka, Journaling terepeut, vlasnica platforme tapkanje.eu, idejna začetnica i urednica portala Inkubatorsrece.com

– Moje poduzetničko djelovanje usmjereno je na područje osobnog razvoja, uglavnom kod žena, sve više i kod muškaraca. Kroz primjenjene metode energetske psihologije, funkcionalne medicine i holističkog pristupa svakom pojedincu radim na razvoju cjelokupne ličnost s aspekta uma, duha i tijela s najvećim naglaskom na emocionalna stanja, upravljanje njima i iskorištavanje osobnih potencijala u svakodnevnom životu. Jedan dio mojih aktivnosti usmjeren je prema EFT-u (Emotional freeedom tehnique) poznatom i kao tapkanje. Dio je novog područja koji se naziva energetska psihologija. Tehnika kombinira psihologiju i energetske meridijane tijela (vrhovima prstiju nježno “tapkamo” po energetskim meridijanima) pri čemu utječe i na tijelo i na um – opisuje Danijela Medaković, predsjednica Udruge Inkubator sreće i vlasnica istoimenog obrta, svjesna da danas u ovim kriznim vremenima njezino područje poduzetničkog angažmana i usluga trebaju ljudima gotovo jednako kao i liječnici koji se bore protiv korona virusa.

Upravo se iz želje pomagati ljudima, činiti ih sretnima te radi unapređenja njihovih života i odlučila na poduzetništvo koje uspješno gradi kroz širok spektar angažmana i projekata.

– Poduzetništvom sam također dobila savršen balans privatnog i poslovnog života. U poduzetništvu sam sve skupa deset godina, prvih pet sa suprugom kroz njegovo poslovanje, a preostalih pet kao samostalna poduzetnica. Klijentima kroz platformu tapkanje.eu i tehniku EFT nudim usluge individualnog savjetovanja, programe za osobni razvoj te tematske radionice. Također surađujem i s kompanijama koje žele svojim djelatnicima ponuditi kvalitetan alat za otpuštanje stresa i timove učiniti stabilnijima, kooperativnijima i smanjiti stres. S druge strane portal inkubatorsrece.com osmišljen je za ženski osobni razvoj s konkretnim alatima i temama koje ženama pomažu i olakšavaju svakodnevni život. Suradnice portala su prije svega stručnjakinje i stručnjaci u svom području tako da tu nudimo autorske tekstove, metode i ideje koji funkcioniraju u svakodnevnom svijetu. Također jedan od glavnih ciljeva portala je osvijestiti koliko je osobni razvoj važna stavka u životu svake žene. Ciljana skupina portala su žene jer svi trendovi pokazuju da su žene u ovom trenutku spremnije raditi na sebi, što zbog prirodno urođene sposobnosti izražavanja emocija. A prije svega i ja sam sama žena, pa mi je prirodno obraćati se ženama jer kao majka, supruga i zaposlena žena poduzetnica koja ima još puno drugih uloga znam s čime se nose – nabraja naša Loyalty članilca ističući da je cijeli niz prednosti na njezinoj strani zbog čega joj klijenti rado dolaze.

Posebice sada u vremenu krize i potrage za očuvanjem mentalnog zdravlja, stabilnosti i prisebnosti.

– Glavna razlika u odnosu na ostale poduzetnike i poduzetnice u mojoj branši na hrvatskom tržištu je model koji kao cjelina koz dvije platforme nudi sveobuhvatnu tematiku osobnog razvoja i fokusiran je na EMOCIJE, ono što je zanemareno u današnjem društvu. Trenutno sam u kreaciji potpuno novih online programa koji polako ulaze i na Hrvatska vrata i koji su već neko vrijeme jako dobro prihvaćeni među mojim klijentima. Moja posebnost je ta što baratam s jako puno znanja, iza sebe imam more edukacija usmjerenih na područje kojim se bavim i sve alate, tehnike, znanja i iskustvo ujedinjuje i personaliziram prema svakom pojedinom klijentu ili svakoj grupi posebno. Također tu je i moja vedra osobnost, nesebičnost u dijeljenju znanja i prirodna urođenost da je ljudima lako biti otvoren i iskren sa mnom. Moji klijenti uz to još i navode da im je jedan od razloga što mi se vraćaju i preporučuju me dalje to što prihvaćam i ne osuđujem i da im je kroz takvu energiju lako i prirodno otvoriti dušu pa čak i onu „Pandorinu kutiju“ koju pred svima skrivaju – jasna je Danijela Medaković svjesna da je u početku njezinog poslovanja hrvatsko tržište bilo slabije „osviješteno“ za sadržaje tj. usluge koje pruža, no sada se s koronom situacija “rapidno” mijenja.

– Tržište je sve senzibilnije i osvještenije i otvara se metodama osobnog razvoja pa ono što je prije tri godine bilo čaram-baram, pojmovi poput energije i materije u smislu upravljanja svojim energetskim tokovima, pojmovi iz kvantne fizike i neurobiolgije mozga te toga kako mi svojim vibracijama upravljamo svime oko nas danas su mainstream. Moji klijenti su najčešće žene, mada kako sam i na početku rekla sve više dolaze i muškarci. Uglavnom su to osobe koje vide da su ostale „zarobljene“ u prošlosti, u nekim naučenim emocionalnim obrascima te osobe koje vide da imaju neki problem ili blokadu koju ne mogu sami riješiti a znaju da mogu više i bolje. Uglavnom su to visokoobrazovani ljudi koji shvaćaju da formalno obrazovanje nije dovoljno, da iza toga postoji još nešto puno puno više. S druge strane inkubatorsrece.com koji je krenuo prije samo 3 mjeseca ima već veliku posjećenost koja iz dana u dan raste. To je glavni pokazatelj toga da se društvo osvještava i sve više otvara i da su to teme koje ljude zanimaju – ističe ova poduzetnica kojoj je u poslovnim aktivnostima iznimna potpora kroz angažman i njezinog supruga, ali i prijateljice kojima je okružena.

Koroni unatoč, puna je planova i aktivnosti, u prvom redu pomoći svima pogođenima ovom pandemijom da budu sretni i zadovljni, ali i …

– Osigurati stalni rast čitanosti portala inkubatorsrece.com, još veći visibility i prepoznavanje kod čitatelja, pa nakon toga i kod oglašivača te razvoj novih online usluga na platformi tapkanje.eu – zaključuje poduzetnica Danijela Medaković.

Zašto sam postala Loyalty članica Ženskog poduzetničkog centra?

– Suradnja sa Ženskim poduzetničkim centrom mi je jako ugodna, odgovore na svoja pitanja i pomoć dobijem jako brzo. Svi volonteri u Centru su veliki motivatori i podrška. Na ovakve asocijacije, ali i na podršku žena – ženama gledam s puno ljubavi i zahvalnosti, jer imam i ja divne žene oko mene koje nisu iz nijedne asocijacije, samo one ženske. Smatram da je svaka platforma koja pomaže ženama da uspiju, dobiju nove ideje, podrži ih u njihovim idejama jako, jako vrijedna i sretna sam da sam dio ŽPC-a. Članica baš ove asocijacije sam postala jer sam o cijelom timu čula samo riječi hvale i podrške, a to je moja velika vrijednost – opisuje svoje razloge za Loyalty članstvo poduzetnica Danijela Medaković.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp