Unatoč koroni i otkazivanju velikih manifestacija, održali smo Kongres poduzetnica 2020 u do sada najboljem i najsadržajnijem izdanju

Čini se da je petu godinu sve sjelo na svoje – naš jubilarni Kongres poduzetnica 2020. prema dojmovima više od 450 sudionica i sudionika, unatoč općoj panici oko virusa korona, te neradnom danu jer je Međunarodni dan žena 08. ožujka ove godine “pao” na nedjelju, prošao je u najboljem do sada ozračju, najboljem do sada izdanju predavača i panelista, ali i sadržajima koji su dočekali sudionice i sudionike u Zagrebu na najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe.

Ove godine nije izostala velika potpora i zajednički rad s našim glavnim pokroviteljima, pokroviteljima i partnerima Kongresa, kao i sa sponzorima kako bi najveća manifestacija žena u poduzetništvu ovog dijela Europe bila besplatna svim sudionicama i sudionicima sa svim svojim sadržajima.

Iako smo se već etablirali i postali stjecište otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želja za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru, proveli smo u djelo da ovogodišnji kongres povežemo s vječnom temom svih onih koji „zarađuju kruh“ na realnom tržištu – kako osigurati uspjeh u poslovanju?, uz brojne pozitivne primjere predavačica i predavača, ali i panelistica i panelista kongresa koji su iznijeti iz svoje poduzetničke prakse.

Pozdravne govore održali su u ime Grada Zagreba – partnera u pripremi i provedbi kongresa doc. dr.sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, te u ime Generalnog pokrovitelja Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, kao i u ime pokrovitelja Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića. Nazočne su pozdravili u uvodnom dijelu Kongresa i Adisa Tufo, osnivačica i predsjednica Udruženja za demokraciju, poduzetništvo i kulturu “PoduztniceIN”, iz Sarajeva, Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, promet i veze, Holgera Haibach, direktor Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Republici Hrvatskoj i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Impresivna predavanja održali su na Kongresu Gordana Bauer, bihevioralna forenzičarka na temu prepoznavanja laži u poslovnoj i privatnoj komunikaciji, predstavnik Dijamantnog sponzora Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin, privatne poliklinike za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju na temu “Greškama do uspjeha!”, kao i predstavnica Zlatnog sponzora Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., Nedelišće na temu “Moja priča o uspjehu!”.

– Svaka učinkovita promjena koju želimo u privatnom ili poslovnom životu kreće od nas samih, a što smo dobro imali na umu kada smo prije pet godina, planirali pokrenuti Ženski poduzetnički centar te u sklopu projekata jačanja poslovnih aktivnosti žena – vlasnica tvrtki i obrta u Hrvatskoj i regiji, organizirati Kongres poduzetnica. Stoga ne samo sadržajnost nego i opstojnost Kongresa poduzetnica dovoljno govori da samo kvaliteta, istinski i disciplinirani rad bez improvizacija i zakulisnih igara, iskren i nepatvoren pristup ženama u poduzetništvu daje rezultate za dugoročnost i održivost. A mi to definitivno imamo i ne samo da ćemo to njegovati i pokazivati nadalje kroz organizacije nadolazećih Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije, nego i kroz nadolazeća desetljeća našeg predanog rada kojega žene u poduzetništvo od nas traže i očekuju dajući nam iz dana u dan svoje povjerenje i potporu – kazala je futurologinja poduzetništva Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra, koji je bio, uz Grad Zagreb, glavni organizator Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije.

Laureati projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva za 2020 godinu, idejne začetnice projekta Mirele Relković, bili su Gradovi Poreč, Županja i Daruvar, kojima će biti svečano uručena i Povelja, u znak ne samo suradnje s najvećom asocijacijom žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, nego i marljivog te predanog rada na poticanju poslovnih aktivnosti vlasnica tvrtki i obrta u lokalnim sredinama. Povelje su primili Loris Peršurić, gradonačelnik grada Poreč – Parenzo, Snježana Sabo, izaslanica gospodina Damira Lneničeka, gradonačelnika grada Daruvara i Mirko Bačić, direktor TZ Grada Županje, izaslanik gradonačelnika Grada Županje Davora Miličevića.

A već tradicionalno, u sklopu Kongresa se održao i Poduzetnički sajam na kojemu se predstavilo više od 70 sudionica i sudionika, najviše iz Gradova i Županija – prijatelja ženskog poduzetništva – jedinica lokalne samouprave s kojima Ženski poduzetnički centar surađuje.

Premijerno na Kongresu poduzetnica 2020 dodijeljene su i nagrade Najpoduzetnica, Najinspiracija, Najpočetnica te Najpoduzetnik.

Dobitnik nagrade Najpoduzetnik 2020 je Josip Salaić, vlasnik i direktor tvtke Vu Creator iz Tovarnika, Najpočetnica 2020 je Jelena Bikić, vlasnica obrta za proizvodnju prirodne kozmetike Silvan – natural handmade cosmetics Dugopolje, a nagrada Najinspiracija otišla je u ruke poduzetnica Ljiljane Šoch, vlasnice tvrtke EXCLUSIVE EVENTS Nova Gradiška i Ivane Ipše, vlasnice VOP portala Varaždin i digitalne marketinške agencije VOP Varaždin.
Poduzetnica Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda doo Nedelišće dobila je grand prix nagradu Najpoduzetnica 2020.

U bogatoj tomboli podijeljene su mnoge nagrade, dok je glavnu osigurao Citroën Hrvatska ustupanjem predivnog SUV C5 Aircross modela na sedmodnevnu vožnju.

A dojmovi održanim kongresom pristigli su iz svih krajeva Hrvatske i regije s ciljem pokazati sav značaj najveće manifestacije žena  u poduzetništvu jugoistočne Europe.

– Ovo je moj treći po redu Kongres i mogu reći da je ujedno i najbolji kojemu sam nazočio. Sve je bilo savršeno, iznimno pozitivno, mirno, sadržajno, prelijepo  – definitivno jedan od najboljih kojemu sam svjedočio do sada uopće kada govorimo o kongresima i manifestacijama – kazao je Zlatko Šešet, poduzetnik iz Ogulina .

– Konferencija je bila iznad svih mojih očekivanja! Sadržaj, energija stvarno prekrasno! Inspirirajuće i motivirajuće! Hvala još jednom od srca – dojmovi su koje je s nama podijelila Ivana Ipša, vlasnica VOP portala Varaždin i digitalne marketinške agencije VOP Varaždin.

– Sa zadovoljstvom sam nazočila jubilarnom Kongresu poduzetnica 2020., na kojega sam doputovala iz Beograda, jer sam znala da me čekaju prijatelji. Nazočnost na ovakvim skupovima ženi poduzetnici kao što sam ja znači jako puno, jer razvijam networking, upoznajem se sa zbivanjima u regiji, uspoređujem svoj rad i rezultate s rezultatima ostalih tvrtki. Posebno bih se osvrnula na raznovrsnost sadržaja: edukativni dio, druženje, prodajni dio, nagrade, podrška i veza s manjim podružnicama, paneli na kojima poduzetnice govore o sebi i izazovima u poduzetništvu, tombola… – ocijenila je Ramona Ručnov, osnivačica i direktorica Centra za kreativnu edukaciju “Kuća znanja” Beograd.

– Bilo mi je drago biti u moru svih tih ljudi.  Jedva čekam svaki sljedeći kongres i susret – kazala je  Matea Ivanešić, vlasnica obrta PHYSIO CARE, Požega, dok je Dina Vukičević, poduzetnica iz Vukovara kojoj je ovogodišnji kongres bio ujedno i treći po redu kojega posjećuje bila jasna i kratka.

– Do sada ovo je najbolji i najmotiviraniji za sve koji su slušali predavanja i panele, sudionici su bili super kao i priče o uspjehu u poduzetništvu. Najbolje od najboljega – smatra poduzetnica Dina Vukičević iz Vukovara.

– Čestitam na dobro organiziranom Kongresu. Bilo je ugodno, lijepo i korisno, BRAVO!Andreja Gardašanić.

– Peti Kongres poduzetnica bio je više nego dobar, jer ja sam prvi puta bila sada s vama, a evo unaprijed se prijavljujem za slijedeću godinu. Sve čestitke na velikom trudu i radu što se vidjelo na svakom koraku – Jadranka Šepek.

– Kongres je bio fantastičan. Puno inspiracije i pozitivnih priča. Baš sam uživala. Hvala sto nas sve držite na okupu svojom energijom i zalaganjemJelena Bikić.

– Ove godine sam prvi put nazočila Kongresu poduzetnica. Rad, povezivanje, zajedništvo i interes MI ispred JA, obilježio je ovaj Kongres i to je nešto što sam odlučila ponijeti i pamtiti – Svjetlana Prkić iz Pule.

– U svoje osobno ime i u ime poduzeća “Didacta advance” d.o.o., najtoplije zahvaljujemo na krasnom druženju i bogatom programu. Također, posebno hvala što smo se imali priliku predstaviti i na sajmu. Predivno iskustvo i događaj za svaku pohvalu! Srdačan pozdrav iz ČakovcaDarinka Bistrović.

Bilo je fascinantno u svakom smislu. Posebna pohvala i priznanje Saneli Dropulić….imala je sjajnu energiju, svo vrijeme držala konce u rukama i savršeno vodila i prezentirala na Kongresu. Vidimo se naredne godine zasigurno….ako ne i ranije. ….do tada ostajte mi dobro i puno uspjeha –  Antonija Glibo, direktorica Plus Profectus d.o.o., Mostar.

– Hvala za ovo iskustvo. Bilo je to za mene nešto sasvim novo i osjećam se osnažena i još odlučnija u svojim ciljevima, nakon toliko inspirativnih priča. Predivno je biti samozaposlena žena uz takvu podrškuMartina Šimunković.

Pokrovitelji i partneri Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije

Veliki obol održavanju kongresa dali su uz Grad Zagreb, koji je glavni partner i generali pokrovitelji Varaždinska županija i Grad Nova Gradiška, te pokrovitelji Grad Pakrac, Grad Županja i Grad Zaprešić, a koji su svestrano, sveobuhvatno i iznimno učinkovito podržali brojne projekte Ženskog poduzetničkog centra, pa tako i najveće okupljanje žena u poduzetništvu.

Partneri kongresa koji su također financijski pomogli njegovo održavanje su:
• Zaklada Konrad Adenauer
• Turistička Zajednica grada Zagreba
• Hrvatska gospodarska komora
• Hrvatska zajednica županija

Sponzori Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije

Dijamantni sponzor:
• Poliklinika Bagatin

Zlatni sponzori:
• Bernarda doo – Nedelišće
• Brand True
• AERO Print d.o.o. Ljubljana & Zagreb
• Brand Odonala
• EXPERT PRODUCT d.o.o. Zaprešić
• Tech Garden
• Magis Wall

Srebrni sponzori Kongresa:
• Muzej vlakića Backo Mini Express
• Citroen Hrvatska
• Coca-Cola HBC Adria

Brončani sponzori:
• Koncept Linea Snella
• Saop doo

Sponzori:
• Wens Travel
• Ageness Beauty Institut zagreb
• Vu Life centar Vukovar
• Poduzetnik Zlatko Šešet
• Produkt Bastal d.o.o. Novo Čiče
• Krapinsko-
• zagorska županija
• Međimurska županija
• Vukovarsko-srijemska županija

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp