U predivnom zdanju palače Dverce, uz više od stotinu uzvanika te velikog prijatelja žena u poduzetništvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića proslavili smo peti rođendan

Gdje ima dobre volje i želje, ima i dobrih djela

– Bila mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti drage i poštovane, žene i poduzetnice te zahvaliti svima koji ih podupiru u njihovim poduzetničkim poduhvatima i uspjesima. Hvala svim damama što odlučnošću, znanjem, kreativnošću i sposobnostima društvo u kojem živimo osnažuju i čine ga boljim – čestitao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić članicama i članovima Ženskog poduzetničkog centra, nas više od 2.300 vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta, kao i svih oni koji će to tek postati, u velebnom zdanju Palače Dverce – reprezentativnoga objekta glavnog hrvatskog grada, u kojemu smo proslavili naš peti po redu rođendan.

Proslavu petog rođendana Ženskog poduzetničkog centra – temeljne nevladine i nepolitičke asocijacije ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena uronili smo u prisjećanje kako smo krenuli s radom 01. 01. 2015. godine inicirani od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti, u prvom redu, žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe.

– Od prvog dana djelovanja prije pet godina Ženski poduzetnički centar krenuo je s nekoliko značajnih projekata poput besplatnih edukacija u suradnji s brojnim hrvatskim gradovima i županijama koje je do sada pohađao više od 1.300 polaznika, tiskali smo nekoliko knjiga i slikovnicu vezanih za poduzetništvo, organizirali četiri kongresa poduzetnica jugoistočne Europe… Peti jubilarni Kongres poduzetnica kao najveće poslovno okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe u nazočnosti više od 500 sudionica i sudionika održat će se 08. ožujka po peti puta u Zagrebu. Ujedno smo lansirali svoje sadržaje i kroz digitalnu platformu www.poduzetnica.hr 01. siječnja 2016. godine, te danas postali stjecište jednog od najučinkovitijeg networkinga i plasmana poduzetničkih usluga i proizvoda u Hrvatskoj, ali i šire – prisjetila se Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra početaka rada i obujma projekata naše asocijacije na proslavi rođendana.

Ujedno je zahvalila prvom počasnom članu Ženskog poduzetničkog centra zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, na velikoj potpori u radu i prepoznavanju ideje ove asocijacije davne 2014. godine, kada su mnogi sumnjali u njezinu realizaciju i isplativost. Uz zahvalu, direktorica Ženskog poduzetničkog centra zaželjela je svima nazočnima najmanje milijun godina uspješnog djelovanja, uz prvog čovjeka Zagreba, kao predvodnika brige za žene na realnom tržištu.

– U mom gradonačelničkom radu žene su uvijek bile najvažnije. Danas sam okružen ženama, baš kao i prvog dana svoje karijere, jer ih držim sposobnima, marljivima, punima snalažljivosti u mnogim slučajevima u odnosu na muškarce. Uprava Grada Zagreba ima znatno više žena od muškaraca, što svjedoči o mom velikom povjerenju u njih. Zato sam pružio ruku suradnje i Ženskom poduzetničkom  centru i projektima jačanja žena u biznisu, jer sam i prije nekoliko godina vidio u vama potencijal, koji se evo, pet godina od vašeg nastanka, i te kako vidi kroz projekte koje radite, a u kojima je Grad Zagreb također partner. I uz čestitku za sretan rođendan, neka samo tako ostane i u budućnosti – poželio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Proslava petog rođendana Ženskog poduzetničkog centra u prostorima Palače Dverce – Gornji Grad, u Zagrebu, okupila je više od 120 uzvanica i uzvanika iz cijele Hrvatske, te je bila ujedno i prigoda  da se zabavimo i opustimo u ugodnom poduzetničko – poslovnom okružju.

Novo veliko okupljanje već su mnoge sudionice i sudionici proslave rođendana najavili u nedjelju, 08. ožujka na petom po redu Kongresu poduzetnica Hrvatske i regije.

Rođendanska torta iz predivne slastičarske kuhinje koncepta Cremme

– Da bismo se prisjetili slatkih okusa naše tradicionalne kuhinje, ne moramo posezati daleko u prošlost. The New Traditional naziv je nove ponude slastica u Cremmu koju ste imali prilike ekskluzivno isprobati na petom rođendanu Ženskog poduzetničkog centa. Ponuda slastica temelji se na 12 dekonstrukcija najpoznatijih hrvatskih slastica koje su naše bake i majke pripremale. Od Viške, Splitske, Skradinske torte pa sve do Esterhazy torte. Ovdje se na jedan magičan način na svakodnevnoj bazi sljubljuje tradicija s modernim tehnikama koji, vjerujemo, svakoga šarmira. Slavljenička torta je zapravo naša poznata Skradinska torta. Ova unikatna torta u svojoj originalnoj recepturi ne sadrži brašno, a za potrebe ovog događaja punjena je moussom od mliječne čokolade, omotana u ganache od tamne belgijske čokolade te je ukrašena jestivim zlatom i ružama – opisala je Stella Fortuna, glavna slastičarka poznatog zagrebačkog koncepta Cremme, gdje je posljednjih godinu dana najznačajniji virtuoz za slastice ovog branda koji ima svoje prostore u Tkalčićevoj ulici te na Kvaternikovom trgu u Zagrebu.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp