Iz obilja ukusnih slastica prema izvornim hrvatskim receptima razvilo se bogato iskustvo vrsne majstorice kolača Stelle Fortune

Ljubav prema izradi kolača, uz obilje maštovitosti i inventivnosti odvela je Stellu Fortunu (43) iz turističkih voda u kojima je radila kao managerica prema sasvim jednom novom karijernom izboru. I to slastičarke. One glavne u poznatom zagrebačkom koncetu Cremme, gdje je posljednjih godinu dana najznačajniji virtuoz za slastice ovog branda koji ima svoje prostore u Tkalčićevoj ulici te na Kvaternikovom trgu u Zagrebu.

No, svoje slastičarsko znanje „ispekla“ je prije osam godina kada je došla prijatelju na „ispomoć“ u tadašnji “The Cookie Factory” (preteča današnjeg koncepta Creme) i ostala sve do danas, ne skrivajući veliku ljubav prema spravljanju slastica, koje beskrajno oduševljavaju sve koji ih probaju.

– Turistički manager poput mene našao se među slasticama sasvim slučajno, jer sam došla pomoći mom prijatelju iz srednje škole uslijed manjka radne snage. Došla sam mu pomoć i ostala sve ove godine, uz ostalo razvijajući nove ideje, posebice među slasticama. U početku sam učila od slastičara tadašnjeg kadrovskog postava Cookie factorya, da bi poslije na tim temeljima razvila svoju maštu do neprepoznatljivosti i otisnula se i sama u slastičarske vode – ističe Stella Fortuna, prisjećajući se da je obilato upijala znanje iz svega što se moglo naći kao izvor informacija – blogovi, youtube tutoriali, emisije na TV-u, stare kuharice, gastro knjige, a danas ih ova marljiva slastičarka ima više od 400, ne skrivajući da upravo na njih troši najviše svojeg novca.

I definitivno se isplatilo. Danas Cremme istupa na tržište s kolačima zasnovanim na tradicijskim receptima naših mama, baka, prabaka, u novom ruku, oplemenjenih slastica s novim idejama, ali s dobrom, znanom osnovom.

Prikupili smo recepte od naših baka i majki, bogatu ostavštinu naših vrijednih žena. Sve smo to pretočili za početak u brand Mrvice – tradicionalne hrvatske kolačiće, rađeni na tradicijski način, bez industrijskog pristupa. Držali smo se autentičnosti, pa smo s kolača, prešli na torte, koje smo malo modernizirali te stvaramo nove brandove u tom pravcu – opisuje slastičarka Stella Fortuna.

Cremme ovaj zanimljivi i inventivni slastičarski pristup primjenjuje kroz bogatu ponudu vlastitih proizvoda u vlastitim poslovnim prostorima, ali uskoro kreće i prodaja u velikim trgovačkim lancima, čime će priča koju gradi Stella Fortuna dobiti i nacionalni prizvuk.

– Cremme je jedinstveni koncept na tržištu koji na jednom mjestu objedinjuje unikatne slastice prema hrvatskoj recepturi te prirodnu kozmetiku, također domaće radinosti, kako bi svim posjetiteljima pružili ono što u ova dva poslova područja mogu dobiti u Lijepoj našoj. Koncipirali smo se u travnju 2019., dobili veliku potporu posjetitelja i gostiju, te sada krećemo po cijeloj Hrvatskoj – ističe Stella Fortuna, koja najviše voli jesti voćne pite – jabuka, kruška, breskva, a voli izrađivati slastice od više komponenti.

– Sretna sam što je i u Zagrebu sada dovoljno edukacija za slastičare, posebice oslonjene na trendove na tržište, te afinitete kupaca, tako da sam se usmjerila u tom pravcu, jer konvencionalno obrazovanje ne daje puno slobode. S druge strane, građani Hrvatske vole tradicijske kolače, poput kremšnite, ali sam sretna vidjeti i da su otvoreni za stare okuse u novom ruhu, što mi ustvari i nudimo. Dosta učim i razvijam svoje slastičarsko znanje, te ga rado pretačem u slastice koje se mogu kušati u Cremme konceptu – priznaje Stella Fortuna.

Ističe da joj je poslovni imperativ stalno učenje i usavršavanje, zajedno sa koceptom Cremme, koji na krilima dojmova zadovoljnih korisnika i kupaca, također raste i razvija se. Jedan od velikih zadovoljnih korisnika svakako je i Ženski poduzetnički centar, koji svoj peti rođendan slavi upravo uz slastice koncepta Cremme i dopadljive, ukusne kreacije slastičarke Stelle Fortune.

– Za peti rođendan Ženskog poduzetničkog centra ponudit ćemo nekoliko verzija kolača nastalih na dekontrukciji hrvatskih tradicijskih kolača. Cijelu lepezu kolača napravit ćemo na temelju tradicijskih recepata, ali u novom ruku, uz veliku vjeru da će se svima koji posjete proslavu rođendana svidjeti sve što smo pripremili – najavila je Stella Fortuna, voditeljica proizvodnje koncepta Cremme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp