Sve više djevojaka izabire poduzetništvo i vlastite poslovne projekte kao karijerni izbor nakon školovanja

Najmlađa članica Ženskog poduzetničkog centra imala je 12 godina kada nam je pristupila, dok najstarija ima 96 godina trenutačno - i jedna i druga aktivne su u poduzetništvu, ali i našem članstvu. a ono što posebno raduje jesu upravo mlade djevojke koje izabiru poduzetništvo kao svoj prvi karijerni poziv, odmah nakon školovanja, gradeći svoj profesionalni put odmah na temeljima postavki "sama sebi šefica".

Jednaku volju i angažman u realizaciji takvih želja imala je i ima naša Loyalty članica Melisa Idrizi (28) iz Nove Gradiške, koja danas iznimno sadržajno, kvalitetno i sveobuhvatno gradi svoje poduzetništvo. Ova mlada prvostupnica fizioterapije i licencirani Schroth terapeut s dodatnim edukacijama u području ortopedije, sporta, onkologije, stomatologije i porodništva oduvijek je imala snažnu volju, veliku količinu hrabrosti, te prije svega spremnosti na sve izazove da bude vlasnica vlastitog poslovnog projekta.

- S poduzetnišvom sam krenula sa 26,5 godina. Nakon što sam završila srednju školu za fizioterapeutskog tehničara, sam upisala studij fizioterapije. Tijekom studija da bih si ga financirala sam radila u nekoliko firmi, što u struci, što kao svaki student, od ugostiteljstva do marketinga. Diplomski rad sam odradila u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina. Nakon studija sam radila svega tri godine za tuđe privatne fizikalne prakse te sam se nakon bacila u vatru i ovorila vlastiti fizioterapeutski centar podnazivom Femur. Imala sam siguran start s klijentima jer sam već nakon srednje škole počela privatno raditi terapije i dobro su poznavali moj rad. Ove godine sam upisala studij psihoterapije pri Centru za integrativni osobni rast i razvoj u Zagrebu. Svoje poslovne aktivnosti sam usmjerila prema tretiranju osoba dječje i odrasle dobi u području ortopedije i sporta, preciznije u tretiranju ozljeda te deformacija kralježnice, skolioze i kofize - opisuje Melisa Idrizi, vlasica obrta Femur i istoimenog Centra za fizioterapiju.

Ova doista iznimno društveno angažirana poduzetnica zna koliko je važan balans privatnog i poslovnog života, stoga rado svoje slobodno vrijeme troši u crossfitu, latino plesovima te u druženju s dragim osobama. Kako ističe motivacije za poduzetništvo, koliko god mnogi oko nje govorili da je "teško", vlasnici Centra za fizioterapiju Femur - ne nedostaje.

- Trudim raditi na sebi, rasti, biti zadovoljna sa sobom i čvrsto stajati na zemlji. Napredovati u poslu ali ne izgubiti sebe u svemu tome, jer imamo jedan život i jedno tijelo. Čuvajmo ga! - upozorava naša mlada Loyalty članica ističući kako je zahvaljujući preporukama koje dobiva od svojih klijenata dobila veliki broj novih korisnika njezinih fizio - usluga.

- Tu sam za sve potrebe klijenta ukoliko uključuje rad na ozljedi prilikom treninga, rad sa deformacijama kralježnice, porodništva, stomatologije, manulane limfne drenaže u području onkologije te najvažnije na prevenciji bolnih stanja. Klijentima nudim usluge iz područja ortopedije i sporta, dakle manualne tretmane poput medicinske i sportske masaže, manualne terapije i mobilizacije po autoru Cyriaxu, davaju usluga iz područja elektroterapije, tretiranje skolioza i kifoza po Katarini Schroth, manulane limfne drenaže po dr. Emilu Vodderu u onkologiji i u stomatologiji (nakon ugradnje implantata) te vođenju prenatalnih vježbi i aktivnosti u trudnoći. Fizioterapeuta ima jako mnogo na tržištu a usluge su nam slične ili čak jednake. Sebe i svoj rad smatram drugačijim samo za to što sam ja individua i autentična sama po sebi, a svi moji trenutni klijenti to jako dobro znaju. Smatram da je čovjek cjelovito biće koje treba raditi na sebi na svim poljima, kako na tjelesnoj razini tako i na duhu. Pored stalnog i budućeg usavršavanja studiram i psihoterapiju pri Centru za integrativni razvoj, gdje na polju osobnog rasta se može učiniti jedan veliki korak u samoj prevenciji boli i ozljeda. Osim što posavjetujem osobu koja mi dolazi na preglede i tretmane, uzmem u obzir cjelokupno njezino funkcioniranje, od položaja, načina funkcioniranja na poslu, aktivnosti i hobije te sam stav i motiviranost za promjenom. Jer terapeutski radi je multidisciplinaran i ne ovisi samo o meni već velika suradnja klijenta. Ja se uvijek našalim s njima, ako ne zapnu, bolje da mi ne dolaze - jasna je Melisa Idrizi čije usluge danas koriste djeca i odrasli, od školske dobi, rekreativaca, naših priznatih sportaša do ljudi u starijoj životnoj dobi.

Ono što je poseban dio poslovnih aktivnosti Melise Idrizi svakako je suradnje s hrvatskom ženskom nogometnom reprezentacijom.

- Članica sam medicinskog tima koji je sastavljen od više fizioterapeuta, ovisno o uzrasti koja je u pitanju. Članica sam stožera akcije na koju budem pozvana. Zadnji susret je bio u Medulinu na zimskom kampu ženskih i muških reprezentacija, gdje kao fizioterapeut budem na terenu tijekom treninga ili utakmice te zajedno s pripadajućim liječnikom reagiram ukoliko bude potrebe za akcijom. Svakako sportašu kojem je potrebna terapija nastavljamo u hotelu. Svakako sam zahvalna kolegama iz muške A reprezentacije koji su me preporučili u tim te ću se truditi nastaviti opravdati povjerenje - opisuje i ovo svoje profesionalno iskustvo mlada poduzetnica.

Iako je 17 mjeseci u poduzetništvu, iskusila je i nekoliko velikih izazova i naravno neplaniranih sadržaja. Ali ljepota poduzetništva je upravo u tome da stalno daješ više i bolje, zbog čega pomjeraš granice svoje snalažljivosti na realnom tržištu.

- Uz kvalitetno oragnizirano vrijeme te čvrst stav da se ništa ne događa preko noći - uspjeh NE MOŽE izostati. Potpore koje su me osnaživale i koje me danas hrane su sami poduzetnici čije stavove čitam svakoga dana, eventi koji se organiziraju od strane poduzetnika, moji klijenti koji prije ili nakon odrađene terapije mi s osmijehom, ali i boli kažu ti si mi trebala i vidimo se opet, meni je moja ljubav i strast prema poslu opravdana i daje mi snagu - ističe svoju motivaciju za poduzetništvo, smatrajući da su danas najveće prepreke u kvalitetnom razvoju poduzetništva neinformiranost te stalni strah od konkurencije.

- Od nje treba učiti, jer na kraju, klijenti su ti koji osjete dobar ili loš rezultat. Na primjer, moja struka je široka lepeza ponuda i zašto bih ja klijentu koji treba recimo terapiju od terapeuta koji se bavi neurologijom, uskratila oporavak samo zato što ja radim privatno, treba mi novac ili skupljam reference. Možda zvuči oštro, ali isti taj klijent će cijeniti to više od bilo koje magle koju bi mu možda radi pohlepe netko prodao te bi se zatim on vratio prvotnim uslugama ukoliko mu budu potrebne, kolegi, prijatelju... - uočava Melisa Idrizi koja planira  puno, svjesna koliko je zanimljivih sadržaja u poduzetništvu još čeka.

- Planovi me vesele. Budućnost je toliko izazovna i u biti nitko ju ne zna jer je neizvjesna, ali put do toga je taj koji živimo svaki dan. A po mojem notesu, on je pun suradnji i kvalitetnih projekata na razini države i šire. Sve u svrhu zdravlja naših građana - poručuje poduzetnica Melisa Idrizi, pred kojom je cijelo more poslovnih sadržaja i aktivnosti.

Zašto sam se odlučila na Loyalty članstvo u Ženskom poduzetničkom centru?

- Uspjeh, uspjeh i uspjeh. Pozitiva, motiviranost i učenje! Ja kada nekome dam povjerenje I budem dio nečega to je meni davanje znanja, energije I želje pomoći drugim ljudima koji dijele moje misli I djelovanje a pritom dobivanje isto toga natrag. To je za mene ova asocijacija. I trebamo nastojati se širiti, dijeliti i spajati. Sviđa mi se ta snaga same žene koju Ženski poduzetnički centar gradi i širi. To me je najviše privuklo i otvorilo oči. Jer učili su nas drugačije tj. nažalost ovim stvarima koje nas čekaju nakon školskih klupa nas ne uči nitko. Znam da ćemo učiniti čuda! - opisuje naša Loyalty članica Melisa Idrizi.

Dobro došli na Pobijedimo Zajedno – Bachata Day – plesno humanitarno druženje u organizaciji naše Loyalty članice Melise Idrizi

Ovaj event napravljen je kao humanitarna akcija sa svrhom prikupljanja novčane pomoći, za liječenje gospođe Milke Idrizi, majke naše drage Loyalty članice Melise Idrizi.

Pobijedimo Zajedno - Bachata Day, koji će se održati 28. veljače od 17 sati,  Josipa Marohnića 1, Zagreb u prostorima restorana Spoon, donosi plesne radionice i DJ-a sa nedavnog Attrevete Festivala iz Ljubljane. Nakon toga se družimo na plesnom partiju dok nas noge budu poslužile 🙂

Stoga vas molimo da se kao poduzetnička zajednica skupimo i pomognemo od srca. Jer kako kažu, zdrav čovjek ima mnogo želja. Bolestan samo jednu. Pa pomozimo zajedno ostvariti im tu želju!

Pomoći možete na nekoliko načina:

1. Dođite na bachata plesne radionice, u trajanju od 4 h. Očekuje vas muzikality s tehnikom, neizostavni footwork, te zabavne figure od vodećih svjetskih instruktora, koje ćemo najaviti u daljnjim objavama.

2. Dođite na plesni party, družite se i osvojite razne nargrade. Naravno, ne zaboravite zaplesati 😉

3. Ukoliko niste u mogućnosti doći na radionice niti party, budite slobodni i pomozite neobaveznom donacijom.

U svrhu novčane pomoći, radionice će vas “koštati” donacije od 200 kn do dana događanja ili 250 kn na dan samog održavanja plesnog druženja. To znači da ćete uplatom donacije na dolje navedeni račun, te slanjem potvrde o uplati na mail: melisa.idrizi1701@gmail.com rezervirati svoju ulaznicu, te preuzeti narukvicu na ulazu Spoon-a na dan eventa. Više o samom događanju možete pročitati OVDJE.

Plesni party nije uključen u gore navedenu donaciju, te će ulaznica za isti biti donacija od 30 kn na ulazu Spoon-a na dan eventa. Na partiju ćete moći pronaći i kutiju za slobodne donacije.

PODACI ZA DONACIJE

Privredna Banka Zagreb (PBZ)
Ime i prezime nositelja humanitarnog računa: Ivan Zovko
IBAN humanitarnog računa: HR 92 234 000 935 109 562 53
Pod opis plaćanja OBAVEZNO staviti: Za prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Milke Idrizi.

Facebooktwitterlinkedin