Na BaBIZnjaku u studenom (na)učili smo kako prepoznati laži i osobe koje nam lažu kroz zanimljivo predavanje i druženje

Zahvaljujući našoj Loyalty članici Gordani Bauer, bihevioralnoj forenzičarki

Najmanje četiri, a najviše toliko niti da ne možemo izbrojati, svatko od nas dnevno izgovori laži. One takozvane “bijele” bezazlene, bezopasne su i nerijetko čak i dobronamjerne, jer ne želimo nekoga povrijediti ili pak kanimo zaštititi od istine. Primjerice kad djeci lažemo da postoji Djeda Mraz.

No, kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu, laži su svugdje oko nas, znatno više zlonamjerne, zločeste, pa čak i opasne. Stoga smo BaBIZnjak u studenom uronili u iznimno kvalitetno i korisno predavanje i druženje posvećeno razotkrivanju laži u našem svakodnevlju, kojemu je domaćica bila naša Loyalty članica Gordana Bauer, bihevioralna forenzičarka. Ukratko – prava žena za “razotkrivanje laži” koja nas je (na)učila kako ih prepoznati i kako se ispravno postaviti prema ljudima koji ih izgovaraju.

Jer Gordana Bauer je predavačica na čijim edukacijama se uvijek traži mjesto više, što je jednako bilo i na našem pretposljednjem BaBIZnjak druženju u ovoj godini, kojemu je upravo ova fenomentalna poduzetica bila domaćica.

– Kako možemo u privatnom i poslovnom životu detektirati tko nam govori neistine bilo je temeljno pitanje kroz moje predavanje na BaBIZnjaku i drago mi je da sam zadobila povjerenje sudionica i sudionika. Vjerujem da je riječ o temi o kojoj se još uvijek jako malo predaje i o kojoj još uvijek nema dovoljno predavačkog sadržaja na našim prostorima, pa sam je stoga i rado odabrala za BaBIZnjak kojemu sam bila domaćica. Iz svog predavačkog opusa, osim za bihevioralnu forenziku za što sam stručno osposobljena i certificirana, mogu ponuditi niz od tridesetak poslovnih tema za edukacije, predavanja i radionice koje će svima dobro doći u poslovnom, ali i privatnom životu – opisala je Gordana Bauer.

U svemu što je pripremila naša domaćica BaBIZnjaka, uživale su već tradicionalno naše Loyalty članice i članovi, ali i svi oni koji su nas željeli bolje upoznati i kroz ovaj vid sadržaja te poslovnog povezivanja i unapređenja poduzetničkih kompetencija.

Jedna od naših prvih Loyalty članica prim. Sonja Kapun, dr.med., specijalist internist, subspecijalist nefrolog, unatoč gustom rasporedu, ipak je pronašla vremena da nam se i ovom prigodom pridruži na druženju.

– Jako mi se svidio i ovaj BaBIZnjak, a naročito mi se svidjela tema koju sam imala prigode poslušati kroz predavanje. Jer to je područje koje mi u medicini ne čujemo tako često, a vrlo je važno u svakodnevnom kontaktu s ljudima procijeniti tko nam nešto prešućuje, skriva ili pak govori neistine. Vrlo je bila zanimljiva i sama domaćica BaBIZnjaka Gordana Bauer, koja ima bogato iskustvo, ali i znanje koje nam je vrsno prenijela kroz svoje predavanje i izlaganje, a to se osjetilo u svakoj sekundi i svakom detalju edukacije. Bez obzira na TV serije i filmove o ovoj temi, predavanje Gordane Bauer bilo je vrhunsko i krajne zanimljivo te profesionalno odrađenokomentirala je naša Loyalty članica Sonja Kapun.

Poduzetnica i naša Loyalty članica Ivana Štulićvlasnica obrta za poduke i poslovne usluge IS-KORAK, i sama radi kao predavačica i edukatorica u nekoliko zanimljivih područja, no osobno je zainteresirana razotkriti sve koji nam lažu kako u poslovnom, tako i privatnom životu.

– Uvijek je užitak slušati stručnjake o pojedinoj temi, a Gordana Bauer je veliki stručnjak i poznavateljica teme o kojoj nam je predavala. Prezentira nam je temu koja je drugačija od mnogo čega što smo mogli poslušati, a opet je primjenjiva na sve nas i gotovo u svim područjima života. Doista mi je bilo zadovoljstvo biti na današnjem BaBIZnjaku, te sam uživala kao i uvijek na aktivnostima Ženskog poduzetničkog centra čija sam Loyalty članica – ocijenila je Ivana Štulić.

Trenerica Aleksandra Ivanac, naša Loyalty članica, dosta znanja ima o temi koja nas je okupila na BaBIZnjaku u studenom, ali informacija. No osobnog razvoja te unapređenja vlastitih kompetencija ipak joj nikada nije dovoljno.

– Istina, dosta sam toga naučila i kroz vlastitu NLP izobrazbu, ali osobno imam afinitete ulagati u sebe kad god i gdje god mogu usvajati nova znanja ili barem se podsjetiti na ono što već znam. Moram naglasiti da zahvaljujući njima te vlastitoj intuiciji već znam prepoznati tko mi laže, a tko ne. Ili barem znati u gotovo svakoj prilici ako nešto ne štima s onim što mi netko želi poručiti. Drago mi je da sam se odazvala ovom BaBIZnjaku, koji je ujedno jedna od stepenica na mom osamostaljenju u cijelosti za moje poduzetništvo, koji je proces i slaganje sustava, na čemu radim već neko vrijeme i što vjerujem da ću uskoro i finalizirati – kazala je naša Loyalty poduzetnica Aleksandra Ivanac.

Novopridošla Loyalty članica Iris Gregić s posebnim zanimanjem je pratila predavanje o razotkrivanju neistina, ali i sve ostalo što smo pripremili na BaBIZnjaku.

– Bilo je vrlo zanimljivo i poučno, a predavačica i naša domaćica Gordana Bauer “odala” nam je puno korisnih stvari koje su izrazito primjenjive u svakodnevnom životu i radu. A ipak sam došla na BaBIZnjak da nešto “dobijem” znanja za sebe, što je definitivno i ispunjeno i ovim BaBIZnjakom. Bit ću svakako spremnija u komunikaciji kako poslovne tako i privatne prirode, jer nisam baš stručnjak za uočavanje laži i predavanje me puno toga naučilo – priznala je naša Loyalty članica Iris Gregić.

Oduševljenje predavanjem i druženjem na pretposljednjem BaBIZnjaku u 2019. godini nije skrivala ni naša Loyalty članica Helena Fjorović, vlasnica tvrtke Fit Factory d.o.o. i koncepta LINEA SNELLA – Zagreb JUG – centra za oblikovanje ženskog tijela.

– Ovo je bilo savršeno. Bilo je lijepo učiti, a svakako i vidjeti što možemo primjeniti iz predavanja i ovog druženja u komunikaciji s ljudima, te posebice primijeniti na razotkrivanju laži. Sretna sam što Ženski poduzetnički centar u suradnji s našim članicama i članovima organizira ovakve korisne sadržaje koji nam mogu svima dobro doći u poslovanju, ali evo i u privatnom životu. Za svaku pohvalu i radujem se novim druženjima i aktivnostima – zaključila je naša Loyalty članica Helena Fjorović.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp