Proizvode i usluge možete usmjeriti prema različitim prepoznatljivostima na tržištu, ali kvaliteta je uvijek najviša vrijednost koju trebate njegovati 

Gotovo trideset godina naša Loyalty članica Dinka Kolar uz svog supruga, gradi uspješno poduzetništvo za kojega su malo koji stručnjaci rekli da će (pre)živjeti u hrvatskim uvjetima. Na čelu tvrtke FI-MA d.o.o.  ova diplomirana ekonomistica svojim je poduzetničkim izazovima, ne samo oblikovala vlastiti karijerni izbor, nego i svoje obitelji, koja je angažirana u prvom redu na izradi kvalitetnog namještaja od drveta, kao i različitih drvnih elemenata, te obloga.

– U poduzetništvo sam ušla 1990. godine uz supruga. Bili smo u teškoj situaciji, s malim plaćama, a oboje visoko obrazovani i školovani, nismo imali velike prihode, za sve životne potrebe koje su nas čekale. Svoje smo poduzetništvo usmjerili u preradu drveta. Sirovnu kupujemo na domaćem tržištu, te ju oblikujemo u finalne proizvode – ističe naša Loyalty članica Dinka Kolar, u čijoj proizvodnji danas radi čak 50 posto žena.

Težište proizvodnje tvrtka FI-MA d.o.o. stavila je na proizvodnju stolova različitog dizajna i namjena, kuhinje po mjeri, podne obloge, ograde, stubišta i gazišta, isključivo po narudžbi klijenata i njihovim željama.

– Bazirali smo naše proizvode na individualni pristup svakom klijentu, njegovim željama za proizvodnjom namještaja od punog drveta, po visokoj kvaliteti. Imamo dugogodišnje iskustvo, nudimo samo najbolju sirovinu, dobro znamo od kuda ona dolazi, kako je skladištena, kako je obrađivana te smo jamstvo svakom kupcu da je proizvod kojeg plaća i ono što doista očekuje po visokoj kvaliteti – opisuje Dinka Kolar naglašavajući se se u proizvodnji pazi posebno na premazivanje svih proizvoda eko – uljima.

Sve lakiramo isključivo eko-uljima, jer je to prije svega zdravo, nema štetnih isparavanja, lagano je održavanje, te prije svega znači i za nas u proizvodnji, ali i za naše kupce, visoku svijest očuvanja okoliša u kojemu živimo, te naravno i brige na njega – jasna je ova poduzetnica.

Kvaliteta je u punom smislu srednje ime proizvoda FI-MA d.o.o. što je bilo dovoljno da se osvoji povjerenje na samo kupaca iz Hrvatske, nego i izvan nje.

– Nazočni smo dulje vrijeme na tržištu Europske Unije, ali imali smo narudžbi i isporuka i u Emirate, Kinu, Japan, Oman. Mislim da u svom poslovanju jedino još nismo izvozili u Sjedinjene Američke Države, ali doista puno izvozimo i drago nam je da su proizvode iz Hrvatske prepoznali i daleko od nas. Jer u inozemstvu dobro znaju da je drvo najprihvatljivije za izradu namještaja, posebice kada govorimo o kvalitetnom materijalu. Jer to je dio prirode koji je ušao u svaki dom i mnogi s razlogom si žele to priuštiti – smatra Dinka Kolar.

Inspirirani željama klijenata gotovo tri desetljeća naša Loyalty članica Dinka Kolar kroz obiteljski poduzetnički projekt gradi svoju karijeru. I ističe da je posebno ponosna što su otvorili izložbeni prostor za svoje drvne kreacije „Furniture modeling“ u Boškovićevoj ulici 18 u Zagrebu. Istoimeni brand “Furniture modeling” ističe se po modernom, kvalitetnom namještaju koji su kreirali hrvatski arhitekti i dizajneri. Svi materijali za proizvodnju izrađuju se od drva hrvatskih šuma u kojima se gospodari prema strogi ekološkim i ekonomskim standardima.

– Oduvijek smo se nastojali prilagođavati kupcima, a jedan korak više u tome je otvaranje i našeg showroom prostora u Boškovićevoj ulici u Zagrebu. Imamo veliku motivaciju raditi, dobro se osjećamo u svemu što kreiramo, posebice kada nam se jave zadovoljni kupci, čime dobivamo potvrdu da smo na pravom putu gotovo već trideset godina. Posjetom u naš show room odlučili smo naše proizvode predstaviti i u srcu Zagreba, da pokažemo što radimo i što ćemo naravno raditi – priznaje ova vrijedna poduzetnica ističući da se u showroomu, po pristupačnim cijenama može pronaći izuzetno kvalitetan i dugotrajan namještaj izrađen od punog drveta, izdržljivi i postojani, a istovremeno moderni i posebni.

Sasvim je stoga razumljivo da je naša Loyalty članica Dinka Kolar iza sebe “ostavila” uspješnih trideset godina poduzetništva, a još jako puno je pred njom. Planira se puno, od nastupa po sajmovima u nadolazećoj godini, ali i otvaranja vlastitih izložbenih prostora diljem Hrvatske, kako bi ljepota kreacija tvrtke FI-MA d.o.o. kao i branda Furniture modeling, bila na dohvat mnogih domova diljem Lijepe naše.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp