I ove godine članice i članovi Ženskog poduzetničkog centra odlično su se proveli na najvećem gastronomskom, turističkom i poduzetničkom sajmu kontinentalne Hrvatske

Po treći puta u organizaciji Grada Pakraca i Ženskog poduzetničkog centra na Slavonski Banovac, najveći gastronomski, turistički i poduzetnički sajam kontinentalne Hrvatske putovale su članice i članovi naše asocijacije te više nego ikada do sada uživali u iznimnim sadržajima i atmosferi slavonskog domaćinstva.

A domaćini, u prvom redu Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca kao i brojni marljivi i druželjubivi Pakračani su to uspjeli dokazati ne samo kroz rekordne brojke s više do stotinu izlagača na sajmu nego i čak 103 natjecatelja na Grahfestu, popratnoj natjecateljskoj manifestaciji Sajma u spravljanju graha.

Uz pedesetak članica i članova Ženskog poduzetničkog centra, više od tri tisuće posjetitelja uživalo je u bogatom programu 11. Slavonskog banovca, a za odličan “štimung” na ruku je išlo i iznimno sunčano i toplo vrijeme.

Uživalo se u brojnim gastro delicijama, među kojima je posebnu pozornost pobudilo natjecanje u spravljanju graha u kojemu su kuhaču u kotlić uronila čak 103 sastava zastupajući gotovo sve regije Lijepe naše – od krajnjeg juga sve do najistočnijih krajeva – prezentirajuću tako vlastito umijeće spravljanja ove popularne namirnice.

Osim Grahfesta, popodnevni sati bili su rezervirani za srednjovjekovni dio sajma tijekom kojeg su posjetitelji mogli uživati u kulinarskim specijalitetima tog doba spravljenih u krčmi „Kod veprove glave“. Isto tako zainteresirani su mogli pratiti streličarski turnir u organizaciji lokalnog kluba „Kuna“. Pred priličnim brojem posjetitelja smještenih uzduž borilišta održana je demo vježba pakračke udruge „Crobran“ kao i predstava za djecu „Princeza i razbojnici“.

Program je završen tradicionalnom „Bitkom za kovnicu novca“ i atraktivnim srednjovjekovnim fireshow spektaklom, a do kasno u noć posjetitelje je zabavljao poznati hrvatski pjevač Zlatko Pejaković. Sve je to ostavilo iznimnog traga i na dojmove naših članica i članova koji su jednoglasno ponovili – vraćamo se iduće godine na Slavonski Sajam.

Među prvima četveročlana obitelj naše Loyalty članice Sandre Jagodin, vlasnice tvrtke MIS ALOE j.d.o.o., koja je iz Rijeke stigla zajedno s nama u zapadnu Slavoniju uživati u Banovcu i svemu što ovaj sajam nudi svojim brojnim posjetiteljima.

– Ovo je pravo iskustvo koje svatko u Ženskom poduzetničkom centru treba doživjeti i drago mi je, ne samo da sam ja bila na putu s vama, nego da je uz vas bila i cijela moja obitelj jer smo se odlično proveli. Ni ja niti bilo tko iz moje obitelji nije bio u ovom kraju Lijepe naše, a zahvaljujući Ženskom poduzetničkom centru doista smo stigli u zapadnu Slavoniju i osjetili svu ljepotu ovog kraja. Uživamo punim plućima, a ono što mi definitivno ostaje jeste pozvati svakoga da postane Loyalty član ili članica Ženskog poduzetničkog centra te da osjete svu raskoš projekata koje pripremate za nas. Puno toga dobivamo mi Loyalty članovi od vaše asocijacije i sretni smo što možemo uživati u svemu što nam pružate. Sajam je odlično organiziran i vidi se da je u njegovoj organizaciji upletena “ženska ruka” – od gradonačelnice, voditeljice turističkog ureda, te se osjeti da se povezuje u sajmu moderno s iznimnom slavonskom poviješću i tradicijom. Sve pohvale i svakako se vidimo još u ovim krajevima – komentirala je Loyalty članica Sandra Jagodin iz Rijeke.

Pozitivne dojmove svime što je doživjela u Pakracu nije mogla skriti ni naša Loyalty članica Željka Margić Smiljčić, vlasnica turističke agencije Wens Travel.

– Ovo je stvarno prekrasno za doživjeti i sretna sam što sam se odlučila s vama ići na ovaj izlet. Veliki napor je uložen u organizaciju i sadržaje sajma, vrijeme nas je poslužilo, ali prije svega dobra volja, doista je sve čista petica i definitivno dolazimo ponovo – ocijenila je ova naša Loyalty članica besplatni izlet u Pakrac kojega smo u suradnji s gradom Pakracom organizirali.

Uz Željku Margić Smiljčić, po prvi puta sajam je otkrivala i naša Loyalty članica Tanja Ana Kaužljar, vlasnica frizerskog salona Danu iz Zagreba.

– Sve mi se sviđa što ste “skuhali” za nas – divna je ova atmosfera druženja, pozitivne energije, prožeto odličnim sadržajima sajma, te moram priznati da nisam ovoliko divnih aktivnosti očekivala. Posebno mi se svidio onaj poduzetnički dio sajma, puno tradicijskih obrta, ali i autohtonih slavonskih, uz obilje hrane. Rukotvorine tj. sve ono što se rukama izrađuje te na izvorni način još uvijek proizvodi, to me posebno oduševljava, a upravo sam to mogla vidjeti na ovom sajmu – izjavila je vlasnica frizerskog salona Danu.

Naša Loyalty članica Ljubica Ljubičić, vlasnica tvrtke SPES FIUME j.d.o.o. također je prvi puta bila s nama na Slavonskom sajmu i kako ističe – nije mogla bolje iskoristiti slobodan dan kako bi se odmorila od svojih svakodnevnih poduzetničkih obaveza.

– Jako je lijepo, organizacija je super, društvo je super, kako sam tek pristigla u vaše loyalty članstvo, prvi puta sam u vašem okružju i uz nepoznate sudionike i sudionice, ali sam se jako brzo uklopila i sve mi je odlično. Baš je veselo, uz divan dan koji nas je poslužio na putu, sve je jako zabavno, Pakrac je uredan, divan, radišni i gostoljubivi ljudi, predivna atmosfera, jednostavno ne možeš, a da ne uživaš u svemu što su pripremili – opisala je poduzetnica Ljubica Ljubičić.

Drugu godinu za redom na Slavonskom Banovcu je naš Loyalty član i sponzor Kongresa poduzetnica 2020 poduzetnik Zlatko Šešet iz Švicarske. Rado mu se vraća, jer ističe da nema nigdje takve ljepote, kao u Lijepoj našoj, a posebice s jeseni u Slavoniji.

– Prošle sam godine upoznao Pakrac, upoznao sam njegovu gradonačelnicu, vidio neke stvari u infrastrukturi grada. Ove godine vidio sam veliki napredak u životu i sadržajima grada iako je prošlo samo godinu dana, ali pomak na bolje je uočljiv na svakom koraku, pa tako i na ovom sajmu. Više sadržaja, više obilja, više truda, sve pohvale na napore koje ulaže grad kako bi svima bilo bolje. A u Ženskom poduzetničkom društvu imam odlično društvo, koje je skromno, ali iznimno pozitivno, radno i disciplinirano, a ja jako to cijenim i uvijek ću se odazivati na vaše aktivnosti – poručio je poduzetnik Zlatko Šešet.

Treću godinu s nama na izletu je bila poduzetnica Amadea Krajnović, vlasnica tvrtke Red Lips, dokazujući da se svake godine na Slavonskom Banovcu u društvu članica i članova Ženskog poduzetničkog centra, uvijek ima što novog i lijepog – iskusiti.

– Idem iz godine u godinu s vama jer je predivno druženje, uvijek nešto novo vidiš, doživiš, kušaš, jednostavno u svemu uživaš. Kako onda ne bi išla na sajam i s vama. Drago mi je što je Banovac iz godine u godinu sve veći, sve ljepši, posebno mi se sviđa što je sve više poduzetnika na ovom sajmu, sve više OPG-ova, sve više proizvoda i usluga koje možemo vidjeti. Volim sve što kreira Ženski poduzetnički centar, jako je lijepo sve organizirano, a najmanje što možemo napraviti jeste da uživamo u sadržajima koje nam pružate i da budemo pozitivni i puni suradnje – ocijenila je poduzetnica i naša Loyalty članica Amadea Krajnović.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp