BaBIZnjak u Latini potvrdio izreku – koliko jezika govoriš – toliko vrijediš!

Znanje jednog stranog jezika u poslovnom svijetu gotovo je imperativ, dok više njih u lingvističkom opusu poduzetnice i poduzetnika svakako predstavlja veliku prednost na realnom tržištu. No mnoge poduzetnice i poduzetnici ne ulažu u svoje znanje stranih jezika pod izlikom da ne posluju s inozemstvom, da im to ne treba ili najpogubnije od svega – koristit će google prevoditelje.
Razlog više zbog čega smo organizirali uz poduzetnicu i našu Loyalty članicu Petru Martinko, vlasnicu škole stranih jezika Latina iz Zagreba, mini-BaBIZnjak na temu učenja i važnosti stranih jezika u životu svake poduzetnice i poduzetnika. BaBIZnjak u mini izdanju održan je za manji broj sudionica i sudionika radi interaktivnog sadržaja i komunikacije s okupljenima kroz zanimljivu i maštovitu izvedbu domaćice Petre Martinko i njezinog Latina tima.
– U susret novoj školskoj godini, pa tako i novoj edukacijskoj godini u mom centru za strane jezike, moj cilj je bio okupiti poduzetnice i poduzetnike te im ukazati na vrijednost poznavanja stranih jezika kao neminovan alat današnjice kada smo globalno povezani s ostatkom svijeta više nego ikada. Osobno smatram da je kvalitetno poznavanje bar jednog stranog jezika nužno slovo abecede današnjeg poduzetništva. Tržište je otvoreno i nepoznavanje stranih jezika samo je kočnica u našem razvoju i rastu – ocijenila je poduzetnica Petra Martinko, vlasnica škole stranih jezika Latina.
Desetak okupljenih poduzetnica i poduzetnika, Loyalty članica i članova Ženskog poduzetničkog centra, kao i onih koje zanima naš rad, uživalo je dva sata u interaktivnom predavanju, ali i brain stormingu o važnosti stranih jezika i kako uz pomoć njih unaprijediti poslovni, ali i privatni život.

Posebno iznenađenje Latina škole stranih jezika za sve nazočne bio je kratki intenzivni tečaj turskog jezika kojega su svi nazočni na mini- BaBIZnjaku prošli s uspjehom uz profesoricu Izidoru, ali i komunikacija na stranom jeziku kojega su se prvo sjetili.  Jer učenje stranih jezika kroz igru i zanimljiv pristup je najjednostavniji i najlakši.

– BaBIZnjak je idealno mjesto za predstavljanje u prvom redu sebe i svog poduzetništva kao i usluge koje nudimo. Bez networkinga i međusobnih kontakata danas je nemoguće voditi kvalitetno neki poslovni projekt, tako da uz opuštenu atmosferu međusobnog povezivanja BaBIZnjaci su prava poslovna meta tržišnog umrežavanja – ocijenila je naša Loyalty članica Petra Martinko.
Prema istraživanjima u Hrvatskoj u prosjeku poduzetnice i poduzetnici govore jedan strani jezik – najčešće engleski i to u komunikacijskom i pisanom stupnju koji nosi ocjenu dobar. Nakon engleskog jezika, najčešći su njemački, talijanski i ruski jezik. No sve je veća potražnja i za jezicima Dalekog istoka, poput kineskog, korejskog  te japanskog jezika.
Latina škola stranih jezika nudi cijelu lepezu učenja niza svjetskih jezika, kao i onih malo manje poznatih i u uporabi, kako za privatne, tako i za poslovne svrhe, bilo da je usvajanje lingvističkih znanja kroz grupno učenje ili individualni pristup.
Ujedno svim članicama i članovima Ženskog poduzetničkog centra nudi i prigodne popuste na učenje, za koje se svi zainteresirani trebaju javiti na info@poduzetnica.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp