Izaslanstvo Ženskog poduzetničkog centra predstavilo svoje projekte gospodarstvenicima u Švicarskoj

Ulaganje u turizam, usluge u zdravstvu, ali i modnu industriju, proizvodnju hrane te intelektualne usluge najviše su zanimala švicarske gospodarstvenike i investitore tijekom posjeta izaslanstva Ženskog poduzetničkog centra Ženevi, Bernu i Zürichu, s ciljem promocije svega što naše članice i članovi čine na realnom tržištu te radi pronalaska na švicarskom tržištu partnera i potencijalnih kupaca.

Nedavnim četverodnevnim boravkom u Švicarskoj, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević u društvu Morene Fabić – Mičetić, pročelnice za gospodarstvo Grada Poreča, te Sanele Dropulić, direktorice Ženskog poduzetničkog centra,  ostvarene su brojne prezentacije ulagačkog potencijala kao i kvalitetni networking sa švicarskim gospodarstvenicima i investitorima, a radi buduće ekonomske suradnje.

Domaćini izaslanstvima Grada Pakraca, Grada Poreča i Ženskog poduzetničkog centra u gradu Bernu i Zürichu bili su veleposlanica RH u Švicarskoj Andrea Bekić, uz Zlatka Šešeta, dugogodišnjeg švicarskog poduzetnika hrvatskih korijena i aktivnog člana Ženskog poduzetničkog centra.

Izaslanstvo je ugostila u Ženevi i Vesna Batistić Kos, hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, a ciljem prezentacije pri najuglednijim međunarodnim institucijama projekata Grada Pakraca, Poreča i Ženskog poduzetničkog centra.

– Ovo je najbolji mogući trenutak za vaš posjet i pripremu prezentacija pred međunarodnim institucijama koje imaju sjedište u Ženevi svega što Hrvatska, Pakrac, Poreč i Ženski poduzetnički centra nude za suradnju, jer naša država iduće godine predsjedava Europskom Unijom i trebaju nam sadržaji kojima ćemo pokazati sve naše potencijale. Napose jer iako je sjedište UN-a u New Yorku, gotovo sva logistika i provedbena infrastruktura ove organizacije je u Ženevi, te će nam biti veliko zadovoljstvo promovirati i vaše projekte svjetskoj zajednici koja ovdje djeluje – najavila je hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

A projekata koji dolaze iz Hrvatske za međunarodnu suradnju je doista puno, što je u proteklim danima izaslanstvo Ženskog poduzetničkog centra iznimno sadržajno prezentiralo uz brojne kontakte sa zainteresiranim švicarskim gospodarstvenicima i ulagačima.

– Ovo je bila izuzetna prilika dovesti na švicarsko tržište sve što Pakrac danas ima i može ponuditi ulagačima. Od naše poduzetničke zone koja ima jednu od najboljih infrastruktura i potencijala ekonomskog razvoja u državi, do brojnih ulagačkih oaza u kontinentalni turizam, proizvodnju hrane, drvo-prerađivačku industriju. No, nisam propustila napomenuti pred švicarskim domaćinima koliko Pakrac ima dugu i to dva stoljeća, tradiciju poduzetništva, što je jako važno kada poslujete s gospodarstvenicima kakvi su u Švicarskoj gdje ugled, dugogodišnje uspješno poslovanje i tržišna nazočnost puno znače. Radujem se i činjenici da je Pakrac otvorio mogućnost za prezentacije u Ujedinjenim narodima svog kulturnog, povijesno, te gospodarskog značaja, te mislim da je ovo samo početak velikog projekta suradnje sa Švicarskom i svemu što to tržište može donijeti zapadnoj Slavoniji – ocijenila je svoj posjet gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

– Drago mi je da je Poreč sve svoje potencijale za gospodarskom, ali i kulturnom suradnjom mogao predstaviti u Švicarskoj, te da se i na ovaj način mogu unaprijediti potencijali našeg grada. Švicarsko tržište je iznimno značajno za suradnju, te sam i ovaj posjet iskoristila kako bi grad predstavila sa svim svojim mogućnostima i prije svega otvorenošću za one koji nas prepoznaju kao zanimljivu investitorsku adresu – naglasila je Morena Fabić – Mičetić, pročelnica za gospodarstvo Grada Poreča.

Iznimno sam sretna da je Zlatko Šešet, naš član, ugledni poduzetnik i veliki promicatelj žena u poduzetništvu, tako sadržajno i tako kvalitetno pripremio i organizirao prezentaciju potencijala i projekata za suradnju sa Ženskim poduzetničkim centrom, kao i s jedinicama lokalne uprave i samouprave s kojima surađujemo, ovom prigodom Gradom Pakracom i Gradom Porečom, te da je posjet našeg izaslanstva već dao prve poslovne rezultate kroz konkretne poslove i suradnju. Smatram da se izravnim kontaktom, prezentacijama, networkingom kojega naše članice i članovim imaju diljem svijeta, a za Švicarsku to je dokazao naš član Zlatko Šešet, mogu otvoriti mnoga vrata gospodarske suradnje, baš kako smo to mi napravili proteklih dana u Ženevi, Bernu i Zürichu. I nastavljamo dalje – istaknula je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

Prvi koraci nakon ovog posjeta bit će organizirani nastup poduzetnica i poduzetnika – članica i članova Ženskog poduzetničkog centra na BernExpou, najznačajnijem i jednom od najvećih sajmova ne samo u Švicarskoj, nego i u Europi, radi konkretizacije poslovnih suradnja koje je otvorila svojim nedavnim posjetom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp