Prelog postao trinaesti Grad – prijatelj ženskog poduzetništva

Kreće ciklus od 12 besplatnih edukacija

U gotovo pet godina postojanja Ženskog poduzetničkog centra i provedbe projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva „odradili smo“ u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave više od 900 besplatnih edukacija uz više od 1.300 polaznica i polaznika diljem Hrvatske.

Riječ je o projektu koji se provodi u suradnji s gradovima Vukovar, Nova Gradiška, Lipik, Pakrac, Daruvar, Sisak, Zaprešić, Petrinja, Zagreb, Jastrebarsko, Poreč i Prelog, te Međimursku, Varaždinsku te Krapinsko zagorsku županiju.

Od ove jeseni iznimnoj poduzetničkoj obitelji jedinica lokalne uprave i samouprave koje podupiru u provom redu žene u poduzetništvu rad u Prelogu – novom gradu prijatelju ženskog poduzetništva.
U ovom međimurskom gradu prožetog dugom poduzetničkom tradicijom, održana je i press konferencija kojoj je bio domaćin gradonačelnik Ljubomir Kolarek,  najavljujući prvi ciklus od 12 besplatnih edukacija za početak suradnje sa Ženskim poduzetničkim centrom. Gradonačelnik Grada Preloga izrazio je zadovoljstvo uključivanjem u projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, koji će više biti predstavljen i na ovogodišnjem Gospodarskom forumu  krajem mjeseca studenog.

– Prelog danas broji na svom području registriranih 200 tvrtki, 85 obrta te 300 OPG-ova što dovoljno govori koliko živimo punim plućima za poduzetništvo. Ujedno sretni smo što suradnjom sa Ženskim poduzetničkim centrom otvaramo nove mogućnosti za promicanje poslovnih projekata žena u Prelogu. 11. listopada otvaramo preloški Poduzetnički centar u sklopu kojega će se održavati i besplatne edukacije za poduzetnice kao i sve one koje to žele postati – istaknuo je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.

Konferenciju za novinare kao i najavu početka projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva svojom nazočnošću uveličala je i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

– Gotovo mi se čini nezamislivim da danas možete dobiti poduzetnički kredit bez kamata ili uz 0,5 posto kamata što je prije nekoliko godina bilo nezamislivo. Naravno da je izazovno krenuti u ono što nosi poduzetništvo, ali je uvijek bolje od kukanja. Posebice u razvoju poduzetništva vidim značajnim tko je na čelu lokalne uprave i samouprave, tko vodi grad, a Prelog definitivno ima na svom kormilu čovjeka koji ga razvija u svim mogućim pravcima, napose u pravcu poduzetništva – ocijenila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva pomogao je da je 1/3 sudionica i sudionika otvorila svoje tvrtke, do je 2/3 sudionika uspješno pohađalo besplatne edukacije Poduzetničke akademije. 1/2 sudionika ostvarila je kroz projekt učinkovit networking te plasman svojih proizvoda i usluga. 1/5 polaznica i polaznika prije pohađanja edukacija željela je

U suradnji sa Gradom Prelogom u prvom poduzetničkom modelu edukacija održat će se 12 besplatnih edukacija gdje će polaznici steći znanje i vještine kako voditi i pokrenuti posao, te uspješno poslovati uz vlastitu tvrtku i obrt. Također, edukacije su namijenjene razvijanju prodajnih vještina, učenju kako lansirati proizvod i uslugu na tržište, kako kvalitetno komunicirati u svijetu poslovnih aktivnosti, a učiti će se osnove financijske kulture u poduzetništvu, trendove na tržištu. Konferenciji za novinare nazočio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ivana Trupina.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp