I ove godine besplatno putujemo i družimo se na Slavonskom banovcu – najvećem turističkom, gastronomskom i poduzetničkom sajmu kontinentalne Hrvatske

Treću godinu za redom Ženski poduzetnički centar u suradnji s Gradom Pakracom – gradom prijateljom ženskog poduzetništva organizira besplatno putovanje i posjet Slavonskom banovcu – najvećem turističkom, gastronomskom i poduzetničkom sajmu kontinentalne Hrvatske koji će se ove godine održati po jedanaesti puta 19. listopada.

Za sve  posjetitelje željene upoznati ovu bogatu sajamsku manifestaciju u zapadnoj Slavoniji, osiguran je besplatan organizirani prijevoz iz Zagreba, ali i iz Požege i Daruvara, uz obilje pripremljenih sadržaja, te neizostavni zajednički ručak.

– Na jedanaestom po redu Banovcu čekujemo oko 120 izlagača, te bez obzira što je ove godine sajam na drugoj lokaciji zbog radova koje imamo na središnjem pakračkom trgu Trgu, očekujemo više od tri tisuće posjetitelja. I ove godine posjetitelje očekuje vrlo bogata i raznolika gastronomska te ugostiteljska ponuda, zabavni sadržaji, izložbeno – prodajni štandovi, tradicionalni Grahfest – natjecanje u kuhanju graha, stručno predavanje, srednjovjekovni povijesni program, ponuda u krčmi „Kod veprove glave“, ali i kutak za djecu i mlade, kočija, turistički vlakić te večernji koncert Zlatka Pejakovića – najavila je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica TU TZ Grada Pakraca ovogodišnje sadržaje Slavonskog banovca koji svojom atraktivnošću privlače iz godine u godinu sve brojnije turiste u zapadnu Slavoniju

Među njima su i članice i članovi Ženskog poduzetnčkog centra, koji će organizirano i besplatno, uz prethodnu prijavu za sudjelovanje i posjet sajmu na mail: info@poduzetnica.hr iskusiti brojne čari Slavonskog Banovca, po kojima je ova manifestacija jedna od najpoplarnijih u Hrvatskoj u ovom dijelu godine. 

Posebnost Sajma Slavonski banovac je i srednjovjekovni program koji će biti organiziran i ove godine. Tijekom cijelog dana prigodno kostimirani glumci će održati prikaze i predstavljanja srednjovjekovne opreme i oružja, poučavati će mačevanje i borilačke vještine. Za djecu će biti upriličena dječja srednjovjekovna predstava te sada već tradicionalna bitka za kovnicu novca.

– Zahvaljujući Povijesnom društvu Pakrac – Lipik i ove godine će posjetitelji imati prilike kušati srednjovjekovne gastro delicije spravljene u krčmi „Kod veprove glave“. Nakon proglašenja pobjednika Grahfesta koje je planirano za 20 sati, posjetitelji će se od 21 sat moći zabaviti uz koncert Zlatka Pejakovića, a ulaznice za koncert se neće naplaćivati. Uz sve navedeno, tijekom cijelog dana bit će postavljen kutak za djecu i mlade s raznim radionicama, ali i neizostavnim lunaparkom, a ulicama Pakraca će voziti kočije i turistički vlakić – opisuje voditeljica TU TZ Grada Pakraca.

Upoznajte sajam Slavonski banovac 19. listopada 2019. godine sa Ženskim poduzetničkim centrom i Gradom Pakracom,  kroz zanimljiv izlet i iskusite bogatu, razgranatu te prije svega dugu gospodarsku tradiciju obrtničke aktivnosti, ali i kontinentalnog turizma, te gastronomije Zapadne Slavonije.

Kako je bilo prošle godine tijekom organiziranog posjeta članica i članova Ženskog poduzetničkog centra Slavonskom banovcu možete pročitati OVDJE. 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp