Prvim rujanskim BaBIZnjakom i predavanjem o kvalitetnom javnom nastupu otvorili smo sezonu networkinga i druženja u jesensko – zimskom dijelu 2019.

Prvi rujanski BaBIZnjak, kojemu je domaćica naša Loyalty članica Ženskog poduzetničkog centra Marijeta Matijaš, iz istarskog mjestu Banjole u općini Medulin, vlasnica tvrtke Kreacija uz pormociju knjige  „Umijeće javnog nastupa“ .  te besplatno predavanje na temu: Sedam elemenata javnog nastupa koje nikako ne smijete zanemariti, održano je u u Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER .

BaBIZnjaku je nazočilo pedesetak Loyalty članica i članova Ženskog poduzetničkog centra, kao i onih koji podupiru naš rad, sa željom ne samo poslušati kako vlastitu javnu prezentaciju i nastup dovesti uz pomoć stručnjakinje Marijete Matijaš do savršenstva, nego i započeti uspješno jesensko – zimsku sezonu našeg drušenja, networkinga i besplatnih predavanja radi još uspješnijeg poduzetništva.

Knjiga “Umijeće javnog nastupa” zaintrigirala je mnoge posjetiteljice i posjetitelje, a autorica ovog hvale vrijednog priručnika i domaćica prvog rujanskog BaBIZnjaka u ovoj godini, potrudila se pokazati koliko vješto vlada materijom javnog nastupa i kroz predavanje na tu temu.

– Nosim vrlo pozitivne dojmove s prvog rujanskog BaBIZnjaka kojemu sam domaćica, te sam ugodno iznenađena kreativnom reakcijom publike koja je poželjela kupiti moju knjigu, pročitati je i primjenjivati u poduzetničkim aktivnostima, koja je poslušala moje predavanje i želi na temelju onoga što sam im ovako kratko pružila, unaprijediti svoj javni nastup i prezentaciju. Raduje me što su poduzetnici počeli razmišljati o javnom nastupu kao kompleksnoj priči, u kojoj je važno znati što sve trebamo pripremiti kako bi bili što kvalitetniji. Veselim se vidjeti sve one javne nastupe koji će nam uslijediti uz ostalo pomognuti i ovim što sam danas pripremila na BaBIZnjaku – kazala je poduzetnica i naša Loyalty članica Marijeta Matijaš, domaćica prvog rujanskog okupljanja pod okriljem Ženskog poduzetničkog centra.

BaBIZnjak je mjesto na kojem se uz puno pozitivne energije, konstruktivnog druženja, kreativnih namjera pod okriljem Ženskog poduzetničkog centra druže naše Loyalty članice i članovi, ali i oni koji nas žele upoznati, a što je odlična motivacija za prijeći i put od 150 kilometara kako je to napravila poduzetnica Sandra Jagodin iz Rijeke.

– Najbolja stvar koju sam mogla napraviti za sebe i razvoj svog poduzetništva bilo je učlanjenje u Loyalty program Ženskog poduzetničkog centra na čelu s timom odličnih žena koje su meni uzor, koje su kreirale posao kojemu ja težim i od kojih učim, korak po korak koristim svaku priliku kvalitetnog druženja i edukacija, te sam i na ovom BaBIZnjaku puno toga naučila i od članice i predavačice Marijete Matijaš, kupila sam knjigu, vježbat ću kod kuće javni nastup i u Rijeku nosim najpozitivnija iskustva s ovog okupljanja – ocijenila je prvi rujanski BaBIZnjak i njegov sadržaj Sandra Jagodin, vlasnica i direktorica tvrtke Mis Aloe.

Na rujanski BaBIZnjak odazvala se i poduzetnica Ivana Štulić, jedna od “najpostojanijih” Loyalty članica Ženskog poduzetničkog centra, koja predano ne samo da prati naš rad, nego ga i podupire, promovira, ali i obogaćuje svojim idejama i kreativnim prijedlozima, vlasnica obrta za poduke i poslovne usluge IS-KORAK.

– Tu sam i uz vas sam jer okupljate ljude koji razmišljaju na sličan način kao i ja. Ovdje uvijek pronađem ljude koji razmišljaju o tome što se može i to znatno više nego oni koji misle kako se nešto ne može. Ljude koji su spremni pomoći, koji impresioniraju svojim djelovanjem i koji me nadahnjuju i zato se uvijek iznova vraćam svemu što Ženski poduzetnički centar priprema, provodi, organizira… – smatra poduzetnica i naša Loyalty članica Ivana Štulić.

Predavačica na Kongresu poduzetnica 2020, kao i naša dugogodišnja Loyalty članica Gordana Bauer, koja je izgradila karijeru dugu dva desetljeća kao poslovna trenerica, te aktivna poduzetnica u vrlo zanimljivim karijernim izborima poput bihevioralne forenzike. No, unatoč gustom rasporedu, prvi rujanski BaBIZnjak, kako sama ističe, nije željela propustiti. Što god da Ženski poduzetnički centar napravi, Gordana Bauer je uvijek uz nas – osobno ili pak mislima i porukama potpore, ali nikada nas ne zaboravi. I tako iz godine u godinu naših druženja i stvaranja boljeg ozračja za žene u poduzetništvu.

– A zašto i ne? Niste mi ni dosadili niti doveli u situaciju da zaboravim na vaše sadržaje. A i ovo što sam danas poslušala na predavanju od iznimne je koristi, jer uvijek od nekoga možeš nešto novoga naučiti i nešto novo usvojiti. Radujem se što ću i ja za Kongres poduzetnica 2020 pripremiti nešto što bi moglo biti zanimljivo, a usmjereno je tomu kako prepoznati kod ljudi kada govore i koriste se neistinom. Neću namjerno reći laž jer je ona teška riječ, ali svakako ću nastojati i ja svojim predavanjem pomoći poduzetnicama i poduzetnicima da u interakciji sa svojim klijentima da prepoznaju (ne)iskrene namjere te kako se prema tomu postaviti. Naravno da to ne znači da ćeš postati sretan onim što ćeš otkriti, jer kaže se da u svim situacijama može biti ili sreća ili istina, ali nije loše doći ili do jednoga ili do drugoga u razgovor s ljudima – najavila je naša Loyalty članica i poduzetnica Gordana Bauer.

A uz brojne Loyalty članice i članove, dio kojih su uz nas već pet godina i od prvog dana od kada postojimo, prvom rujanskom BaBIZnjaku pridružio se i Ivan Bezinović, novi član – 112 po redu iz redova muških poduzetnika, ne skrivajući pozitivnu reakciju na sve što je doživio.

– Drago mi je da sam postao Loyalty član Ženskog poduzetničkog centra, a danas sam se i uvjerio da je moja odluka bila ispravna. Ovdje je jako puno zanimljivih sadržaja, mogućnosti za poslovnu suradnju i projekte, puno zanimljivih ideja i aktivnosti, ali prije svega članica i članova, što će sigurno pomoći mojim poslovnim projektima i ciljevima koje želim ostvariti – jasan je u svom prvom dojmu naš Loyalty član Ivan Bezinović.

Nova druženja već se pripremaju kako u Zagrebu tako i diljem Hrvatske, a s jednim jasnim ciljem – međusobnog povezivanja i suradnje pod okriljem pozitivne energije, misli i djela koje vodi i kreira Ženski poduzetnički centar.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp