Mirisno Amigdala carstvo poduzetnice Suzane Kolarić iz Čakovca jedinstvena je poduzetnička ideja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Aromaterapija moglo bi se reći da je “srednje ime” poduzetnice i naše Loyalty članice iz Čakovca Suzane Kolarić, (47) vlasnice obrta za aromaterapiju Amigdala. Ova svestrana poduzetnica usmjerila je svoje poslovne aktivnosti kao bi pomagala ženama preoblikovati dnevnu rutinu u luksuzno iskustvo vođeno holističkim pristupom gdje se kroz aromaterapeutske tretmane povezuju um, duh i tijelo.

– Licencirani sam aromaterapeut, a školovanje sam završila na jednom od vodećih učilišta iz područja aromaterapije, poznatoj Aroma Akademiji u Zagrebu. Završila sam i školovanje za terapeuta tajlandske masaže gdje sam dodatno usavršila znanja iz kiropraktike i refleksoterapije. Kontinuirano se educiram i razvijam svoje vještine i kompetencije kako bih bila što spremnija na promjene u radnim procesima. Aktivni sam član Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu – opisuje svoju stručnost Suzana Kolarić ističući da je u poduzetništvu već 27 godina, kojega je upoznala još kao manager obiteljske tvrtke, iako to nije bio njezin prvi karijerni izbor vezan uz  aromaterapiju.

No kako je u ovoj poduzetnici iz Čakovca stalno “tinjala” ideja o vlastitom obrtu usmjerenog na aromaterapiju, sredinom 2018. godine donijela je odluku kojom je svoj život, kako kaže u cijelosti “restartala”.

– Tako potpuno resitirana krenula sam u nove avanture, a 20. svibnja 2019. otvorila sam svoj studio za aromaterapiju. Danas više ne radim 16 sati dnevno. Radim ono što volim i kroz posao živim svoju osobnu i poslovnu svrhu. Amigdala je nastala kroz razvijanje ideje o realizaciji životne i poslovne svrhe te ljubavi prema aromaterapiji. Kada sam se prvi put susrela s aromaterapijom znala sam da je to moj istinski poziv kojem ću se posvetiti i tu je počelo moje putovanje kroz čarobni svijet eteričnih ulja – otvoreno priznaje naša Loyalty članica Suzana Kolarić pojašnjavajući da je naziv njezinog obrta (i studija za aromaterapiju) Amigdala dio limbičkog sustava u mozgu koji reagira samo na podražaj mirisa, što objašnjava zašto eterična ulja odlično djeluju na emocionalnoj razini.

– Moja ideja je stvaranje ugodne zone, mjesta gdje počinje putovanje duboko u carstvo psihe, uz snažnu podršku eteričnih ulja koja osnažuju um, duh i tijelo. Cilj kojem težim je da se svaka klijentica kroz tretmane približi samoj sebi, iscijeli sve što je slomljeno iznutra, oslobodi stresa, tjeskobe, nesanice, napetosti, depresije i otvori put samoiscjeljenju. Tretmani koji se mogu isprobati u studiju: aroma energo-masaža s vođenjem procesa, refleksoterapija stopala, terapija tajlandskom masažom, holističko savjetovanje, izrada pripravaka prema tegobama te kvantna harmonizacija – opisuje vlasnica Amigdala studija za aromaterapiju.

Na tržištu rada se ova poduzetnica trudi biti prepoznatljiva po holističkom i individualnom pristupu gdje je pažnja fokusirana na klijente i njihove osobne potrebe, ali i stalno praćenje promjena između tretmana.

– Za svaku klijenticu uzimam dovoljno vremena i prije i nakon tretmana tako da je svaka vrsta stresa vezana uz dolazak i odlazak minimalizirana. U tretmanima koristim isključivo terapeutska ulja najviše kvalitete s certifikatom kao dokazom izvrsnosti za maksimalni terapeutski učinak – jasna je Suzana Kolarić i dodaje kako joj je najveća prepreka na poslovnom putu bila nedostatak potpore i nedovoljno samopouzdanja da vlastite ideje pretoči u posao – sada uspješno poduzetništvu.

Pod geslom usudi se i budi autentična, Suzana Kolarić pronašla je svoj “mirisni” put u poduzetništvo, u kojemu daje sebe, ali je i pronašla sebe.

Danas bih samoj sebi i svima koji sumnjaju u sebe savjetovala da je pametno osluškivati svoje potrebe i ne previše se truditi udovoljiti svima oko sebe. Potrebno je prije svega udovoljiti sebi. Snagu i motivaciju pronalazim u uspješnim, kreativnim pričama oko sebe kao i inspirativnim ljudima koji me pokreću uvijek stepenicu više. Moja misao vodilja je kad ponestaje snage, prijeđi još jedan kilometar. Planiram se dalje razvijati kroz svako novo iskustvo, educirati se, povezivati sa srodnim djelatnostima, sudjelovati na kongresima i radionicama, rasti i kreirati neke nove inspirativne i uspješne priče – ističe ova inpirativna poduzetnica i vlasnica studija za aromaterapiju Amigdala iz Čakovca.

Zašto sam poklonila povjerenje Loyalty članstvu Ženskog poduzetničkog centra?

Ženski poduzetnički centar vidim kao odličan alat za umrežavanje i povezivanje s ljudima koji mogu na različite načine doprinijeti ekspanziji poslovanja. Stvaraju se nove prilike, slušaju iskustva, a možda i aktiviraju neke nove poslovne ideje. Važno je imati pristup korisnim informacijama i događajima te jednostavno biti prisutan. Sinergijskim djelovanjem imamo zajedno veću efektivnost nego samostalnim probijanjem na tržište što je i ključni razlog mojeg članstva u ovoj asocijaciji. Veselim se i novim poznanstvima koja će zasigurno biti vrijedno iskustvo u profesionalnom razvoju i rastu – ocijenila je svoje Loyalty članstvo u Ženskom poduzetničkom centru Suzana Kolarić, poduzetnica iz Čakovca.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp