Rent-a-poduzetnički administracijski tim okosnica je poslovne aktivnosti naše Loyalty članice Irine Malogorski

Biti “sam svoj majstor” najčešća je poduzetnička stvarnost, ali nikako i ona najučinkovitija i najbolja za poslovne ciljeve i aktivnosti. Jer mnoge poduzetnice i poduzetnici kao da zaboravljaju kako i do 30 posto energije, truda, vremena, te novaca u našem poslu odlazi na administracijske poslove, koje “ruku na srce” većina nas ne voli, te koji predstavljaju često izvor frustracije i udaljavanja od onoga što se primarno radimo u našem poduzetništvu.

Upravo iz te odbojnosti mnogih u poduzetničkim vodama prema administracijskim poslovima i “glavoboljama” koje ona nosi, rodila se poslovna ideja Irine Malogorski (39), diplomirane pravnice.

Nakon gotovo 15 godina rada u korporativnom svijetu, odlučila sam se na zaokret u karijeri i krenula u poduzetničke vode prije nekoliko mjeseci. Za poduzetništvo sam se odlučila zbog slobode koju pruža, slobode koju imam kada sama odlučujem koje projekte ću raditi te sa kojim klijentima surađivati, ali i slobode da sama organiziram svoje radno vrijeme kako mi najviše odgovara u određenom trenutku. Majka sam dvoje još uvijek male djece, pa mi je vrlo važno biti prisutna u njihovim životima. Obzirom da sam pravnik po struci, a kako sam kroz svoj dosadašnji radni vijek u korporacijama radila na pravnim i općim poslovima, koji obuhvaćaju širok raspon poslova koji prate svakodnevno uredsko poslovanje, odlučila sam kroz svoj posao pomoći malim poduzetnicima, obrtnicima u njihovoj svakodnevnoj „borbi“ sa „papirnatim“ dijelom posla – pojašnjava ova naša Loyalty članica svoje razloge za odlazak u poduzetništvo nakon korporativne karijere te otvaranje obrta za uredske usluge pod nazivom OFFICE.

Usluge koje pruža obrt OFFICE obuhvaćaju sve vrste administrativnih i uredskih usluga, od izrade prezentacija, tablica i izvještaja, izrade dopisa, poslovne korespondencije na hrvatskom i na engleskom jeziku, obrade teksta i prijepisa pa sve do prikupljanja ponuda i analiza cijena, vođenja raznih evidencija ili slanja ili dostava poslovnih poklona, pozivnica, čestitki.

Dakle, bilo koja vrsta administrativnog posla za koju klijent ima potrebe, ova poduzetnica u stanju  je  odraditi. Ukratko – svojevrsna  rent-a-administracijska  potpora prijeko  potrebna  svakom  poduzetništvu.

Malim poduzetnicima je vrlo interesantan ovaj tip usluge jer oni sami često nemaju vremena baviti se ovim popratnim dijelom svakog poslovanja. Na ovaj način oni se fokusiraju na ono što je zaista važno za njihovo poslovanje i povećavaju svoju produktivnost. Uz to, poduzetnici ponekad nemaju potrebno znanje za obavljanje određenih poslova, a ponekad se jednostavno ne žele baviti sa tim stvarima, nego radije posao prepuste meni, a oni uživaju u zasluženom slobodnom vremenu. Moji klijenti shvatili su da angažiranjem mojih usluga ostvaruju višestruke uštede, a ponajviše uštedu vremena, jer obavljam sve one poslove koji oni ne stižu napraviti, uštedu troškova jer ne moraju zaposliti osobu koja bi im obavljala ove poslove, te ne moraju snositi sve troškove i prolaziti komplikacije koje za sobom povlači zapošljavanje radnika (doprinosi, prijevoz, nabava uredskog materijala, računala i sl., dugotrajan poces zaposšljavanja) te uštedu energije jer svu energiju usmjeravaju prema razvoju i napretku svog poslovanja – savjetuje ova poduzetnica.

Planova u razvoju obrta OFFICE je puno, s obzirom da je i potreba za ovom vrstom poslovnog angažmana svakim danom sve izraženija na hrvatskom tržištu kod malih i srednjih poduzetnika.

Planiram i dalje raditi na rastu svoje firme i širiti bazu zadovoljnih klijenata kojima ću ja moći pomoći u rastu i razvoju njihovog poslovanja – jasna je poduzetnica Irina Malogorski, koja je,  u ovom trenutku jedna od rijetkih koja na hrvatskom tržištu nudi takozvani rent-a-administracijska rješenja i potporu u poslovanju.

Zašto sam poklonila povjerenje Loyalty članstvu Ženskog poduzetničkog centra?

– Svakom novom poduzetniku koji tek kreće u jedan potpuno novi svijet potrebna je podrška i iskustvo onih koji duže vrijeme uspješno plove poduzetničim vodama. Ovdje imam potporu i korisne savjete.I na kraju, ali ne manje važno, u Ženskom poduzetničkom centru osjećam golemu količinu pozitivne energije koja daje snagu za ići naprijed – ističe Irina Malogorski.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp