dr.med.dent. Alenko Dunđer: Najgori smo u Europi po oralnoj higijeni

Dugogodišnji poduzetnik i naš Premium partner upozorava:

Ženski poduzetnički centar od svog osnutka 01. siječnja 2016. godine do danas okupio je više od 2.300 članica, ali i 107 članova. Među njima ne samo u svojstvu člana, nego i Premium partnera Ženskog poduzetničkog centra je i dr.med.dent. Alenko Dunđer (53), voditelj stručnog tima Dental esthetic centar. Svojim stručnim i iznimno kvalitetnim radom u stomatologiji postavio je visoke granice njege, brige i zdravlja za oralnu higijenu u Hrvatskoj, a svojim nesebičnim zalaganjem i velikom potporom unaprijedio je sa svojim timom i rad Ženskog poduzetničkog centra od ove godine.

– Poduzetnik sam od 1994 godine kada otvaram svoju prvu privatnu stomatološku ordinaciju. Od 2001. godine moj privatni posao prerasta u Stomatološku polikliniku Kaptol gdje radim i djelujem u funkciji ravnatelja i voditelja stručnog tima za estetsku stomatologiju, oralnu rehabilitaciju te funkcijsku dijagnostiku i terapiju. Na navedenim poljima dentalne medicine nastojim se konstantno usavršavati na najprestižnijim i najpriznatijim centrima. Pa tako mogu spomenuti samo neka od usavršavanja koja smo ja i moj tim pohađali, primjerice: Sveučilište u Baselu, nadalje Istitut für temporomandibuläre Regulation, Cranio-mandibuläre orthopädie, Reiner Schöttl DDS, Erlangen –  približava  svoj poduzetnički put naš Premium partner Alenko Dunđer, voditelj stručnog tima u Dental Esthetic Centru.

Pojašnjava i jasan motiv zbog kojega se odlučio ne samo za realni sektor, nego i stomatologiju, koja ga je danas vinula u sam vrh pružanja ove usluge u jugoistočnoj Europi.

– Uvijek sam želio biti privatnik i poduzetnik, a medicina je bila moja prva i glavna ljubav. U tvrtki Dental Esthetic Centar pružamo medicinske usluge na području kompletne dentalne medicine. Kao poduzetnici svojim klijentima pružamo kompletan dijapazon usluga dentalne medicine u smislu zubne estetike i restauracije zubi, liječenja zubi, vrhunske stomatološke protetike i implantologije, funkcijske dijagnostike i terapije, paradotologije i ortodoncije te savjetovanje naših pacijenata u preventivi nastanka karijesa, funkcijskih poremećaja i ostalih bolesti žvačanog sustava. Naveli smo ovdje zaista pregršt usluga koje svojim nazivima i opisima većini potencijalnih klijenata nisu poznate stoga svakog tko čita ove retke pozivamo da posjeti našu web stranicu. Naime, koncept naše glavne web stranice razvili smo na malo neočekivani način pri čemu sadržaj stranica nije orijentiran prodajnoj ulozi i pridobivanju klijenata već više stranice imaju edukativni karakter. Tokom godina rada, zaključili smo da je korisnije pacijentima dati na uvid jedan kvalitetan ali sažet edukativni materijal o tome što sve nudimo, ali isto tako i pacijenta unaprijed upoznati što i kako se radi, možda još važnije, zašto se upravo tako radi. Većina pacijenata ipak ima određeni strah prema stomatolozima, mi to želimo već prvim kontaktom s pacijentom (a koji je najčešće online kontakt) početi savladaviti. Znate, kada radimo sa pacijentima važno je da je zubar smiren i samouvjeren u svoj posao, ali ništa manje važno nije ni to da isto osjeća i pacijent. Mi smo toga svjesni, a i pacijenti pozitivno reagiraju na takav pristup – jasan je dr. med.dent. Alenko Dunđer.

Temeljna prednost pristupa i terapije pacijenata u Dental Esthetic Centru (DECu) u odnosu na ostale na hrvatskom tržitu, ovaj Premium partner Ženskog poduzetničkog centra vidi kroz pružanje terapije prema načelima vrhunske estetike i funkcijske dijagnostike i terapije.

– A to su dva nerazdvojna principa ako zaista želimo kvalitetno i dugoročno čovjeku riješiti njegove probleme u usnoj šupljini i tako postići da njegov osmijeh i zubi budu lijepi, blistavi i prirodni te da mu eliminiramo sve poteškoće pri govoru, smijehu, žvakanju, pa zašto ne i eventualnom pjevanju itd. U Europi i svijetu postoji samo oko 20% ordinacija koje rade po tim principima i one se uvijek smatraju najstručnijim ordinacijama i takve su ordinacije svugdje u svijetu uvijek isključivo privatne ordinacije. Nećemo sada ulaziti u detalje zašto je to tako, međutim razlozi su zaista mnogobrojni. Usluge takvih ordinacija najčešće su i po nekoliko puta skuplje nego kod ostalih prosječnih ordinacija. Naši liječnici su jedini u hrvatskoj specijalizirani na području funkcijske dijagnostike i terapije te na području visokovrijedne stomatološke protetike i dentalne estetike (koja se smatraju elitnim specijalizacijama u dentalnoj medicini). Svi naši liječnici su te specijalizacije obavili u Njemačkoj i Švicarskoj kod najuglednijih stručnjaka i ustanova u Europi na tome području i za to posjeduju priznanje i certifikate od navedenih ustanova. Mi u DECu nastojimo naše usluge maksimalno cijenovno prilagoditi ljudima u Hrvatskoj i ne odskačemo sa cijenama od prosječnih ordinacija. Tako da je naša velika prednost što jednu vrhunsko-stručnu uslugu možete dobiti po vrlo prihvaljivoj cijeni. Više informacija o funkcijskoj dijagnostičkoj terapiji te našim ostalim vrhunskim uslugama možete pročitati na našoj web stranici – napominje med.dent. Alenko Dunđer.

U Dental Esthetic Centru stoga s pravom smatraju da su jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji mogu pružiti sveobuhvatnu uslugu na najvišoj razini na području dentalne medicine svojim pacijentima, uz vrlo prihvatljivu cijenu koja se ne razulikuje od cijena u ostalim prosječnim ordinacijama u Hrvatskoj.

– Također svi naši liječnici i naše osoblje vrlo je pristupačno i s velikom ematijom pristupaju našim pacijentima. Nije loše ni spomenuti da za provođenje svih gore navedenih terapijskih zahvata posjedujemo vrhunsku najsuvremeniju opremu koja je smještena u opuštajućem prostoru u strogom centru velegrada s osiguranim jednostavnim pristupom i parkingom. Jedina smo poliklinika koja pacijentima može ponuditi da se opuste i prošeću u prekrasno uređenom vrtu ili pak ljeti odmore u hladovini sjenice na čistom kaptolskom zraku. U neposrednoj blizini DECa smješteni su i vrhunski restorani, trgovački centri, i ostala mjesta gdje se čovjek može prije ili nakon naših zahvata lijepo opustiti i zabaviti. Da zaključim, mi smo dentalni stomatološki centar koji će prije svega gledati dobrobit naših pacijenata i klijenata i pružiti im uslugu po jedino vrhunskim i nikakvim drugačijim uvjetima i principima. Premda smo svjesni da to unaprijed znači da ćemo se teško boriti s konkurencijom koja snižava cijene usluga. Nažalost u današnjim socioekonomskim uvjetima to je važna stavka za veliki broj ljudi, međutim, mi kompromise u kvaliteti ne možemo i ne želimo raditi. Nije važno da je pacijent zadovoljan urađenim nakon mjesec ili dva od zahvata, već da je kvaliteta usluge omogućila to zavodoljstvo pacijenta i na kraju krajeva estetiku i funkcionalnost i nakon dugog niza godina. Takav pristup nažalost ima i nešto veću cijenu. Međutim tu našim pacijentima pokušavamo maksimalno doći u susret kroz različite mogućnosti načina plaćanja tako da u konačnici ipak većini pacijenata omogućimo vrhunsko iskustvo i uslugu, a da to ipak bude i financijski dostupno – smatra naš Premium partner.

Odmah se nameće i pitanje kakva je danas oralna higijena u hrvatskih građana i s kakvim se najviše prolemima susrećete u njezi zubi, na što u Dental Esthetic Centru ističu da postoje vrlo porazni podaci o stanju oralnog zdravlja kod naše populacije što je mjerljivo tzv. karijes indeksom.

– Na hrvatskom tržištu postoje kao i svugdje u razvijenom svijetu sva moguća pomagala za održavanje higijene usne šupljine u smislu vrhunskih električnih četkica za zube, tuševa za zube, pasta, zubnih svila i vodica za ispiranje usta, interdentalnih četkica itd. Našim pacijentima uvijek individualno preporučamo koja od gore navedenih pomagala da koriste pri higijeni usne šupljine te ih detaljno educiramo o načinu i važnosti njihove primjene. Moramo reći da se i većina kolega koji rade u drugim ordinacijama (pogotovo u privatnim ordinacijama) trudi na sličan način educirati pacijente na području oralne higijene. Po karijes indeksu najlošija smo zemlja ne samo u EU nego u cijeloj Europi. Ispred nas su i Bugarska, Rumunjska, Srbija, Makedonija, Kosovo i Albanija. Stoga smatramo da bi još puno veće napore trebali uložiti u edukaciju našeg stanovništva na području primjene oralne higijene te prevenciji nastanka karijesa što se mi u DECu maksimalno trudimo, a to znači i da nastojimo maksimalno educirati pacijente koji se nama obraćaju – upozorava voditelj stručnog tima u Dental Esthetic Centru naglašavajući da nedostaje dovoljno
svjesnosti i odgovornosti kada je oralna higijena u pitanju.

Naime najsuvremenija saznanja kažu da je zube dovoljno prati dva puta dnevno: ujutro i navečer prije spavanja. Uz ovo temeljno pravilu, tu je cijeli niz jednostavnih aktivnosti za naš uvijek blistav i savršen osmijeh.

Moguće je koristiti obične četkice za zube ali je dokazano da suvremene električne četkice daju bolje rezultate. Također je vrlo poželjno koristiti tuš za zube. Navečer prije spavanja oprati zube i nakon toga preporučljivo je istuširati s tušem za zube. Međutim gore navedeni poražavajući podaci nam pokazuju da bi morali još puno veći naglasak dati na edukaciju i promociju važnosti oralne higijene što mi u DEC-u uvijek maksimalno trudimo, a pri čemu bi nam i ova naša asocijacija Ženski poduzetnički centar mogla puno doprinijeti na način da pravilno educiramo članice i članove naše udruge i da oni dalje to znanje šire na svoje obitelji i prijatelje – savjetuje ovaj doktor stomatologije.

Puno je planova na ovoj stomatološkoj oazi, kojoj povjerenje o svom oralnom zdravlju pacijenti s razlogom poklanjaju. Kako na temelju minulog uspješnog rada, tako i zbog stalnih inovativnih rješenja, ulaganja u opremanje ordinacije i edukaciju kadrova, te kvalitetnog odnosa s korisnicima usluga.

– Naš osnovni plan je uvijek osigurati stabilno poslovanje za budućnost naše tvrtke te uvijek želimo biti na usluzi svim pojedincima i udrugama u Hrvatskoj i šire koji žele imati lijepo osmijeh i zdrave i lijepe zube te koji su svjesni da kod nas mogu dobiti rijetko kvalitetnu uslugu na području dentalne medicine. Također želimo širiti i naš utjecaj na područje podizanja razine svijesti o oralnoj higijeni te važnosti zdravlja zubi i usne šupljine u cjelini – zaključuje za kraj med.dent. Alenko Dunđer.

Zbog čega sam postao Premium partner Ženskog poduzetničkog centra?

– Nismo dugo članovi asocijacije, ali dosadašnju suradnju smatramo vrlo uspješnom te smatramo da možemo još puno stvari napraviti na obostrano zadovoljstvo. Uvijek je dobro da se ljudi sličnih interesa i razmišljanja udružuju jer na taj način mogu puno lakše provesti svoje kvalitetne ideje i razmišljanja stoga Ženskom poduzetničkom centru u tome dajemo veliku podršku i rado ćemo biti dio toga i u budućnosti. Smatramo da ste izuzetno kvalitetna udruga s puno sposobnih pojedinaca i da imamo slična razmišljanja o poduzetništvu te također smatramo da nam možete omogućiti da zajednički sprovedemo i naše ideje u smislu važnosti prevencije i terapije oralnog zdravlja na zadovoljstvo svih članova udruge i šire – naglasio je med.dent. Alenko Dunđer.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp