Na krilima bogate poduzetničke obiteljske baštine Dubravka Fazlić izgradila je vlastiti poslovni projekt

Skoro cijeli svoj život naša Loyalty članica Dubravka Fazlić (39) je poduzetnica, zahvaljujući obitelji u kojoj je odrasla i koja je oduvijek njegovala poslovanje na realnom tržištu u svom karijernom “portfelju”.  Ova diplomirana ekonomistica ujedno je i terapeutski savjetnik, nakon odlične podloge koju je dobila usvajajući poduzetnička znanja i vještine kroz poslovnih angažman vlastite obitelji proizvodnje kolača i ostalih slastica krenula je u samostalne karijerne vode usmjerene održavanju edukacija, individualnog savjetovanja, te personaliziranih radionica.

Na poduzetništvo sam se odličila jer sam iskusila kako je to odrastati u poduzetničkoj obitelji, a zatim i kako je to raditi za nekoga drugoga. I koliko god je možda izazovnije bilo biti samostalni poduzetnik, za mene je to bolji i jedini izbor. Edukacije i terapeutsko savjetovanje moj su novi poslovni put za koji sam se educirala posljednjih šest godina. A proizvodnja kolača je nešto u čemu sam odrasla i što je dio moje obiteljske poduzetničke tradicije. Sastavni je dio mene kada se promišljam kroz karijeru. Jedno vrijeme sam mislia da se moram odreći obiteljske poduzetničke tradicije, kako bi radila edukacije i savjetovanja. Kako je vrijeme našla sam načina kako spojiti ta dva poduzetnička dijela mene. Moja tvrtka se bavi balansom uma, duha i tijela. To konkertno znaći da kroz edukacije i individualna savjetovanja njegujemo um i duh, a proizvodnja njeguje tijelo kroz proizvode koje plasiramo na tržište. Tu je granola bez dodanih šećera i masnoća, zdravi keksi, raw torte i tri vrste standardnih torti. Vjerujemo u balans. Kada radimo kolače u njih stavljamo manje šećera i kvalitetne namirnice. Ono što nam je dostupno biramo od hrvatskih malih proizvođača – opisuje Dubravka Fazlić, vlasnica tvrtke Peptu svijet d.o.o. koja klijentima danas nudimo razne edukacije i radionice na temu well beinga, mind fulnessa, komunikacijeskih vještina…

– Tvrtke često šalju svoje zaposlenike na treninge i edukacije s kojih se vraćaju osvježeni, puni ideja i literature i skripti. Literatura završi na policama. Ideja velika većina njih ostane samo na tome. Naš rad na temi osobnog razvoja temelji se na vježbi da bi stekli vještinu. Učimo koristiti i um i tijelo kao cjelinu, jer cjeloviti leader je dobar leader. A da bi postao takav treba poznavati svoje misli, biti prisutan u svome tijelu. Isto to im nudimo kao dodanu vrijednost koju mogu ponuditi svojim zaposlenicima u vidu radionica, edukacije i jedinstvenih team buildinga u kojima kombiniramo kuhanje. Radimo i radionice izrade keksa, pizza i drugih ukusnih zalogaja za djecu. Jedinstveni smo u svojoj usluzi zato što klijentima pružamo u opuštenom nenametljivom prostoru mjesto za personalni razvoj. Na sva tri važna područja života – umu, duhu i tijelu. Tvrtke često nude treninge za profesionalni razvoj, a naša tvrtka bavi se osobnim razvojem. Ako dobro poznajem sebe svoje vještine, resurse i svoju osobnost. Tada ih možemo koristiti područjima svoga života. I u poslovnom dijelu i u privatnom. Sa suradnicima kreiramo najbolje za potrebe naših klijenata. Bilo da se radi o domaćim, stranim, pravnim ili privatnim osobama. Organiziramo jedinstvene sailing retretove i tjedna povlačenja kao bi naše tijelo, naš um duh dobili snagu za nove izazove – pojašnjava naša Loyalty članica.

Dubravka Fazlić odrasla je u poduzetničkoj obitelji i zna kako i koliko je danas teško od poduzetništva živjeti u Hrvatskoj, svjesna koliko je to izazovno i zahtjevno. Stoga jasno poručuje kako je za uspjeh u poduzetništvu, posebice žena iznimno značajno posjedovati u karakteru tri osobine: odvažnost, vjeru u sebe i strpljenje.

No, koliko god otvoreno priča o izazovima u poduzetništvu, o svojim planovima za budućnost je Dubravka Fazlić, znatno skromnija.

– Ne volim pričati o planovima dok se ne postave čvrsti temelji. Planovi su poput biljke. Kada stavimo sjeme u zemlju, na nama je da ga njegujemo kako bi pustilo jako i snažno korjenje. I to da ga ni jedan nalet vjetra nemože srušiti.
Želja nam se nastaviti razvijati svoje programe kroz balas, uma, duha i tijela – jasna je vlasnica i direktorica tvrtke Peptu svijet d.o.o.

Zašto sam poklonila povjerenje Loyalty članstvu Ženskog poduzetničkog centra?

– Nova sam članica i suradnja se tek ostvaruje sa Ženskim poduzetničkim centrom. Upoznala sam kolegice koje su članice i htjela sam se i ja pridružiti ovoj asocijaciji. Na Kongresima  koje centar organizira upoznala sam divne članice s kojima sam ostvarila suradnje i što je najvažnije – stekla sam nove prijatelje. Radujem se susretima i umrežavanju, mogućim zajedničkim aktivnostima. Jer vjerujem da su dvije glave pametnije od jedne – pojašnjava Dubravka Fazlić, Loyalty članica Ženskog poduzetničkog centra.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp