Stavite sebe na prvo mjesto uz Beauty vodič za poslovne žene

Autorice Antonije Tretinjak

Poduzetnice i poslovne žene u Hrvatskoj danas prosječno rade i više od 60 sati tjedno. Uz stalne poslovne obaveze, tu je i ono neminovno vezano za svaku poduzetnicu i poslovnu ženu koja je i majka – briga o obitelji. Toliki angažman vremena, truda i energije, oduzima svakoj poduzetnici ono najvažnije – vrijeme za sebe, brigu za sebe, aktivnosti samo za sebe. Prva stradava ljepota – ona unutarnja, ali i ona vanjska.

Dvadeset godina rada u kozmetičkoj struci, od toga deset vlastitog poslovnog angažmana i vlasništva kozmetičkog salona De Luxe u Zagrebu dali su dovoljno inspiracije poduzetnici Antoniji Tretinjak napisati Beauty vodič za poslovne žene. Ova knjiga, kroz koju je autorica Antonija Tretinjak progovorila otvoreno o brojnim problemima zbog kojih žene zaboravljaju i zapostavljaju sebe, svoju unutarnju i vanjsku ljepotu, daje i mnoga rješenja, od kojih neka vrlo jednostavna, kako bi se ta nemila situacija promijenila.

Kako u „ludom“ životnom i poslovnom tempu poduzetnica pronaći malu oazu mira, ljepote i zdravlja, donosi upravo Beauty vodič za poslovnu ženu koji s pravom treba postati dijelom obavezene literature svake zaposlene žene.

– Cilj Beauty vodiča je bio i jeste osvijestiti žene da ne smiju nikada prestati misliti na sebe i svoje potrebe, bez obzira koliko im vremena uzimala obitelj, posao, obaveze. Poduzetnica i poslovna žena koja je zadovoljna, može zadovoljno i pružati drugima, a uvelike joj to omogućava i harmonija zdravlja – psihičkog i fizučkog, te zadovoljstvo izgledom. Beauty vodič cilja donijeti glavne smjernice što svaka poduzetnica i poslovna žena treba raditi, ne smije zaboraviti, mora primjenjivati za svoju ljepotu i njegovan izgled. Inspiracija su mi bile klijentice koje u pretrpanom rasporedu i žongliranju između poslovnih i privatnih obaveza uvijek nađu vremena za sebe, a poticaj one kojima je “nemam vremena” izgovor za sve.  – ističe autorica knjige Antonija Tretinjak kojoj je želja da svi kojima se njezin vodič nađe u rukama, nauče sebe staviti na prvo mjesto. Autorica vodiča upozorava i kako je kroz godine rada s uglavnom ženskom klijentelom u svom salonu, uočila kako je redovita briga za sebe isključivo stvar životnih prioriteta svake žene ponaosob. I to joj je dalo dovoljno “materijala” za pitanje knjige.

Beauty vodič je svojevrsna dijagnostika problema (ne)posvećivanja vremena poduzetnica i poslovnih žena za beauty sadržaje, kao i posljedica, uz obilje savjeta kako to sanirati i promijeniti uz uvijek dobro došlu preventivu i savjete.  Jer obično su žene te koje se prilagođavaju obiteljskim i poslovnim okolnostima ulaskom u brak i s dolaskom djece. Tada trpi njihovo slobodno vrijeme i aktivnosti koje si mogu, a ne stignu priuštiti.

– Muškarcima se ulaskom u zajednički život ili brak, dolaskom djece, jako malo mijenja život. Oni, uz posao uvijek imaju vremena za svoje prijatelje, hobije, sportske aktivnosti, utakmice. Mi žene se onda u pravilu prilagođavamo njihovim životima i pritom zaboravljamo na svoje potrebe. Generacijski smo tako odgajane. Dosta žena se osjeća nelagodno kada odvoji vrijeme za sebe i nerijetko osjeća grižnu savjesti ako odvoje nešto vremena za sebi, što je potputno nepotrebno i pogrešno. Jer samo zadovoljna žena može dati zadovoljstvo i drugima – upozorava poduzetnica Antonija Tretinjak.

Knjiga je u prvom redu pisanja i namijenjena poduzetnicama i poslovnim ženama, a kako bi ih potaknula da misle na sebe, svoju unutarnju i vanjsku ljepotu, no autorica je uvjerena da će biti zanimljiva svim ženama bez obzira na karijernu vokaciju i aktivnost te da će se svaka žena koja radi ili je radila naći u njoj obilje savjeta i načina kako sebe staviti tamo gdje i zaslužuje – na prvo mjesto svih svojih aktivnosti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp