Business Speed Dating sve popularniji način za prodaju poduzetničkih usluga i proizvoda

Business Speed Dating inauguriran je među vlasnice i vlasnike tvrtki i obrta masovnije po prvi puta u Hrvatskoj 2017. godine na Kongresu poduzetnica kada se ovoj novoj aktivnosti povezivanja i upoznavanja odazvalo više od 450 sudionica i sudionika. Od tada do danas Business Speed Dating postao je uobičajena i sve popularnija praksa ne samo promocije, nego i prodaje poduzetničkih usluga i proizvoda.

Business speed dating primjenjuje se u poslovnom smislu s ciljem da bi se sudionici takvih događanja u kratkom vremenu (najčešće od jedne minute) upoznali te inicirali poslovnu suradnju.

U Zagrebu za to su zaslužne Loyalty članice Ženskog poduzetničkog centra Zrinka Peharec i Željka Barišić, koje Business Speed Datinge organiziraju jednom mjesečno te su sve posjećeniji i sadržajniji upravo zahvaljujući njihovoj dirigentskoj palici. Svoje Business Speed Dating-e organiziraju u Kongresnom Centru Forum Zagreb, a od događanja do događanja sve je više novih sudionica i sudionika ovakvog načina predstavljanja te promocije poduzetničkih usluga i proizvoda.

– Gledajući na Kongresu poduzetnica 2018. Business speed dating koji je sastavni dio najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu, došla sam na ideju da takve aktivnosti organiziram jednom mjesečno, za početak u Zagrebu, a zatim i diljem Hrvatske, jer je upravo povezivanje tj. mogućnost predstavljanja usluga i proizvoda na brz i kvalitetan način – poduzetnički imperativ. Stigli smo do sedmog Business Speed Datinga u vrlo kratkom roku, što dovoljno govori da je bila velika potreba i želja upravo za ovakvim načinom povezivanja među poduzetnicama i poduzetnicima. Ovo je početak razvoja ovog projekta, a raduje me činjenica da naši sudionici Business Speed Dating počinju redovito koristiti kao alat za pridobivanje novih klijenata, projekata i prije svega upoznavanje s potencijalnim poslovnim partnerima – opisuje Zrinka Peharec, Social Media & Event Manager, organizatorica zagrebačkog Business Speed Datinga.

Business Speed Dating brzo je prihvaćen kao alat za lagano upoznavanje novih klijenata, ali i mogućnost za plasman vlastitih usluga i proizvoda.

– Mislim da je jako važno biti među ljudima, a Business Speed Dating to upravo pruža, jer bez networkinga ćemo se samo utopiti u masi svih ostalih na tržištu. Trudimo se zato družiti s ljudima, pokazati sve ono što znamo i što možemo pružiti poduzetničkom sektoru jer smo drugačiji od drugih. Imamo učinaka koje želimo, to vidimo i od prvih BaBIZnjaka sa Ženskim poduzetničkim centrom, uživali smo i na nedavnom Kongresu poduzetnica i nastavljamo dalje – ocjenjuje Iva Budić, iz odvjetničkog ureda Petrić – Kajić.

Za Business Speed Dating vrlo je važno pripremiti kvalitetnu usmenu prezentaciju vlastitog poslovnog angažmana i profila, kao i usluga te proizvoda koji se nude. Jer sve mora biti sažeto u jednu do maksimalno dvije minute, sadržajno i prije svega kvalitetno informativno.

To dobro zna i Mato Gatnik, manager razvoja novih tržišta i proizvoda tiskare Aero print.

– Osobni kontakti su uvijek najsnažnija priča koja se može iskoristiti za poslovne rezultate i ciljeve. U prvom redu da svoju poslovnu priču preneseš drugima i da u svakom slučaju pobudiš kod njih pozornost i želju za suradnjom. To sam osjetio da Business Speed Dating pruža, osjećamo učinak za ono što radimo kao tiskara i sretan sam što nam i kroz ovaj vid događanja dolaze novi klijenti. Važno je i dobro pratiti korake nakon Business Speed Datinga, a to je svima koje si upoznao javiti se i naravno ostvariti dublju suradnju. Jer sve je na nama, kako kroz upoznavanje na Business Speed Datingu, tako i za širenje potencijalnih suradnji nakon njega – komentirao je Mato Gatnik iz tiskare Aero Print.

– Na Kongresu poduzetnica sam bila drugu godinu za redom, uživala sam i tamo na Business Speed Datingu, ali sam sada i po prvi puta i na ovom “malom” te sam već skupila 5 – 6 kontakata koji će mi biti sigurno od poslovne koristi i suradnje. Već sam si upisala i datum novoga koji se organizira u Kongresnom centru, dolazim svakako, a motivira me činjenica da je to velika mogućnost upoznavanja s drugim ljudima različitih branši, ali i dijeljenja međusobnih iskustava i prije svega informacija, što nam svima na realnom tržištu jako treba – komentirala je poduzetnica Ivana Župić, vlasnica dječje igraonice i rođendaonice Eci-Peci u zapadnom djelu Zagreba.

Prvi Business Speed Dating iskusio sam nedavno na Kongresu poduzetnica 2019. godine i moram reći da mi se odmah svidio. Mislim da je ovo odlična prigoda za posao. Osobno, bio sam na velikom broju kongresa, manifestacija i konferencija, koje uglavnom prolaze bez prevelike interakcije ljudi, a mnogi dolaze na takve sadržaje samo reda radi i nisu previše angažirani niti oko sadržaja, niti oko sudionika, a nerijetko dođu se samo besplatno najesti. Kroz Business Speed Dating na Kongresu poduzetnica, ali i ovom kojega sam ovdje pohodio, vidi se da su ljudi željni povezivanja, ulaganja u međusobno upoznavanje, pa i zajednički rad, čime me upravo ovakvi sadržaji među poduzetnicama i poduzetnicima dodatno raduju i osnažuju također na vlastitu inicijativu. Svidjelo mi se što svatko nešto konkretno nudi, te što su spremni poslušati što i ja mogu ponuditi i to prihvaćaju izrazito konstruktivno – smatra Davor Čović, direktor i suvlasnik Dental Esthetic Centra.

– Glavi razlog zbog čega sudjelujemo na Business Speed Datingu je upoznavanje novih ljudi, stjecanje novih poznanstava i prije svega mogućnost stjecanja novih klijenata. Zbog toga smo sudjelovati i na Kongresu poduzetnica s kojega nosimo izuzetno pozitivna iskustva, a evo i sada sudjelujemo i na ovom Business Speed Datingu nakon Kongresa te se radujemo svim poslovnim mogućnostima koje se rode iz njega. Smatram da Business  Speed Dating iako traje svega minutu za predstavljanje koje imamo za sebe, donosi obilje mogućnosti i prilika te planiramo ići i na ostala ovakva događanja jer su nam poslovno isplativa – ističe Jelena Kukret, voditeljica marketinga tvrtke Saop d.o.o.

– Ovo mi je prvi Business Speed Dating, iako sam ga iskusila nešto ranije na Kongresu poduzetnica 2019. godine. Ovakva događanja su idealna za mene, jer sam od nedavno u privatnom bizinisu, mislim da je ovo odličan način da nađem klijente i zato sam ovdje. Moram se angažirati u networkingu i smatram da je ovo odličan način za krenuti u tom pravcu. Držim da je ovo dobar alat jer sam malo bila zapustila networking i ovo mi je odličan način da izađem “iz poslovne čahure” i krenem među ljude, prema novim poslovnim potencijalima i mogućnostima – opisala je Branka Falatko, vlasnica tvrtke Alacris trgovina d.o.o.svoje dojmove nedavnim Business Speed Datingom na kojemu je po prvi puta sudjelovala

Novi, osmi po redu Business Speed Dating održat će se 16. travnja s početkom u 18 sati u prostorima Kongresnog Centra Forum Zagreb.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp