Koliko je žena ženi najbolja potpora i izvor kreativnosti dokazuje poduzetništvo svestrane Danijele Gašparović

Deset akrilik – ulja na platnu s motivima žene, uronjene u izniman kolorit, autorice Danijele Gašparović prvi će se puta predstaviti hrvatskoj javnosti na Kongresu poduzetnica 08. 03. 2019. uz izniman povod – sav prihod od prodanih umjetničkih djela ove slikarice bit će doniran za organizaciju ženskih druženja, networkinga i edukacija na temu “Snaga žene”.

Cilj Danijele Gašparović, koja se na najvećem okupljanju poslovnih žena jugoistočne Europe predstavlja kroz svoj umjetnički opus, u prvom je redu motivirati žene na međusobnu suradnju i potporu, a što će kao prvi korak i napraviti prodajom svojih slika i organizacijom besplatnih druženja i edukacija pod nazivom “Snaga žene”, uz potporu Ženskog poduzetničkog centra i Udrugu Zagrebinfo kao nositelja projekta. Motivirana ženama, u želji za bolju povezanost žena, Danijela Gašparović odlučila je kroz svoj obol kako najbolje zna – darovati ženama.

– Slikanje je, uz pisanje moja životna strast, nešto bez čega ne mogu živjeti. Što sam starija sve se više osjećam prvenstveno kao umjetnica, a onda sve ostalo. Nisam baš imala puno vremena posvetiti se tome. Izdala sam samo jednu knjigu “Plavuša u borbi s nosorogom”, druga knjiga je gotova te sam u potrazi za izdavačem. Imala sam četiri samostalne izložbe (3 u Zagrebu, jedan u Bruxellesu) i za mene je to nezadovoljavajuća činjenica, pa sam odlučila intenzivnije pokrenuti sebe u tom željenom smjeru. Počela sam s apstrakcijom (akrilik i ulje na platnu), a moj dragi profesor Lepej koji me je vodio na tom putu (na žalost više ga nema) govorio je kako je to vrlo neobični put, jer koliko god apstrakcija izgleda jednostavno, uopće nije tako. Sada sam u tu svoju apstrakciju uklopila ženska lica s izražajnim očima i usnama. Oči kao ogledalo duše, a usne kao snažni simbol komunikacije ali i personifikacija ljubavi (majčine, prijateljske, partnerske……). Slikam velike slike, neke su bile i 3×2 metra, a ove trenutne koje su na humanitarnoj izložbi za Kongres su 1×1 m. Slika mora biti takva da kada je stavite na zid ona zadominira prostorom. Baš kao prava žena – jasna je slikarica i poduzetnica Danijela Gašparović, koja će svojim umjetničkim djelima i nesebičnom humanitarnom potporom ženama uljepšati ovogodišnji Kongres poduzetnica.

Kad ne slika i ne piše knjige, Danijela Gašparović je vrlo angažirana poduzetnica. Za sebe ističe da je po profesiji šarolika: bazno farmaceut, magistrirala je marketing, završila dodatnu izobrazbu i na London school of PR te nakon brojnih godina provedenih u korporacijama na farmaceutskom tržištu, posljednje četiri “pliva” u poduzetničkim vodama.

– Dođe neko vrijeme kad shvatite da se u korporacijskom svijetu dali svoje i da vas tamo više ništa ne zanima. Prije svega željela sam stvarati nešto za sebe. U početku sam se bavila komunikacijom i edukacijama. Pokrenula sam portal zivi.me, osnovala udrugu Mame, klinci tate i ljubimci i konferenciju za sve mame “Mame&klinci” koja se 11. svibnja ove godine, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike održava po treći puta. Od kraja prošle godine s prijateljicom krećem u nove izazove i to u proizvodnju dodataka prehrane i eko hrane pod brendom GRENER PRODUCTION. Trenutno na tržištu imamo tri eko miksa praha dehidriranog lisnatog povrća i super hrane FITHIT, ZELENO JUTRO i ZELENAVICA. Želimo ljudima dati brzo i jednostavno rješenje zdrave prehrane. Samo s jednom žličicom nekog od naših prahova uz voćku ili dvije za smoothije ili u jogurt dobijete pravu malu nutritivnu bombu. Za zdravlje, vitkost i ljepotu – opisuje Danijela Gašparović, koja se usmjerila “zelenom i zdravom” poduzetništvu. Jer ono, kako ističe, jedino našu zemlju može podići s dna i vratiti mlade koji odlaze.

– Puno toga se treba promijeniti, a svijest političara ponajprije. Na njima je da nam konačno pruže ruku i poslušaju što imamo reći. Dok god se prema nama odnose kao da smo svi lopovi, nema tu prosperiteta. Zajednički dijalog, zajedničko uvažavanje i razumijevanje, kreiranje kvalitetnijih zakona koji će trajati, smanjivanje svih nebuloznih davanja neophodni su i to odmah i sada – naglašava Danijela Gašparović.

I zato je krenula prvo od sebe – svoju najnoviji slikarski opus – deset umjetničkih slika s motivom žene ponudit će na prodaju svima koji posjete Kongres poduzetnica ove godine, a prihod donirati da bi se žene opet mogle povezati, družiti, educirati kroz projekt “Snaga žene”, koju će voditi Udruga Zagrebinfo.

– Davanje je najveća radost. Ako želite dobiti, prvo morate dati. Želim da ove slike žene poduzetnice koje će ih kupiti drže u svojim kancelarijama i kada im bude teško da se duboko zagledaju u sliku. Ona neka im bude simbol ženske snage koja kaže “Kada je najteže digni se i kreni dalje!” S druge strane, novac od slika koji ide udruzi Zagrebinfo i njihovom projektu “Snaga žene” pokrenut će novi krug dobrote i djelovanja. I onda se krugovi šire i sve je više sretnih i zadovoljnih – poručuje autorica humanitarne izložbe koja kaže za sebe da nije ljubitelj klasičnog načina prezentiranja slika na izložbama. U prvom redu jer joj je to – dosadno.

– Volim raditi male višeznačne performanse, baš kao što će to biti na Kongresu poduzetnica i najvećem okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe. Mali performans će se zvati “Žene nisu krpe” i doista će sva platna visiti na štriku prikvačena kvačicama. Želim dati poruku kako su žene u našem društvu još uvijek neravnopravne, a ova eskalacija nasilja nad ženama je stvarno nešto nedopustivo.A koliko još ima žena koje šute o nasilju. Ne da ne smijemo šutjeti o tome nego trebamo vikati na sav glas. Ovo je moje glasno vikanje – jasna je umjetnica i poduzetnica Danijela Gašparović koja željno očekuje ovogodišnji Kongres poduzetnica, humanitarnu izložbu, ali i nadolazeće projekte koje kani realizirati sa Ženskim poduzetničkim centrom.

– Ženski poduzetnički centar mi pomaže otvarati vrata koja ja ne mogu, daju mi poticaj i snagu. Ima li što potrebnije od toga? Priznajem da bi možda i odustala ponekad da nije bilo njih. Zato velika zahvala i pljesak za takve asocijacije, pogotovo za Ženski poduzetnički centar. A nakon svakog Kongresa kojeg organizirate, dođem doma poletnija, proširenih vidika i novih iskustava, a o počecima novih prijateljstava da ne govorim. Zahvalna sam i presretna što sam dobila priliku biti dio ove genijalna priče. A koliko nam je potrebno tako nešto sasvim jasno govori odaziv poduzetnica, bilo kakve riječi nakon toga sasvim su suvišne. Žene su snaga koja će ovaj svijet promijeniti na bolje – zaključuje Danijela Gašparović koju pokreće, motivira i inspirira žena, kako u njezinim umjetničkim djelima na platnu ili papiru, tako i u poslovnom svijetu i stalnoj poduzetničkoj aktivnosti.

Kako kupiti umjetničku sliku i time pomoći humanitarnu akciju “Snaga žene”?

Svi zainteresirani kupci slika iz opusta slikarice i poduzetnice Danijele Gašparović, koje će se prigodno postaviti i prodavati na Kongresu poduzetnica ove godine, mogu se osobno javiti umjetnici na broj mobitela:  098 446 078 ili na kontakt mail: danijela.dg@gmail.com

Sav prihod od prodanih slika ići će na organizaciju ženskog networkinga, edukacija i druženja pod nazivom “Snaga žene” u organizaciji Udruge Zagrebinfo. Druženja će se organizirati diljem Hrvatske, uz kupce slika kao počasne i VIP sudionice i sudionike.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp