Nakon osam hrvatskih gradova i više od 500 sudionica predavanja “Što žele žene?” jača ženska suradnja i uvažavanje

Uz veliku potporu tvrtke Gentle Day

Kraj 2018. godine i naših ovojesenskih predavanja, druženja i networkinga na temu “Što žele žene?” dočekali smo u Vukovaru u nazočnosti tridesetak sudionica i sudionika, uz veliku sponzorsku potporu tvrtke Gentle day d.o.o. iz Vinkovaca koja se bavi plasmanom biorazgradivih, ekoloških menstrualnih uložaka vlasnice i direktorice Dine Vukičević.

Nakon Zagreba, Čakovca, Varaždina, Rijeke, Ogulina, Šibenika i Splita uz više od 500 žena koje su sudjelovale na našim besplatnim predavanjima s ciljem međusobne potpore i uvažavanja, te smanjenja diskriminacije koju svakodnevno žene osjećaju u hrvatskom društvu, došao je red i na grad na Dunavu i zaključenje ovogodišnje aktivnosti, uz veliku i snažnu poruku iz Slavonije – žena je ženi najbolji prijatelj, a ne konkurencija.

– Svidjelo mi se ovo predavanje, uz zahvalu cijelom timu koji je omogućio nama ženama da uživamo u sadržaju ovog druženja u Vukovaru, uz jednu poruku koju bih poslala nadahnuta knjigom koju sam pročitala – “Ne posustani, ne odustani”. Puno toga što sam čula na predavanju vrlo je primjenjivo u mom životu, a sretna sam što jako dugo radim na sebi i nastojim uz brojne pozitivne primjere učiti kako biti kvalitetnija, bolja i snažnija osoba – kazala je sudionica našeg vukovarskog druženja Danijela Domazet.

Sve što smo u Gentle day sponzor pripremili u Vukovaru (a već su iskusile i žene u ostalim gradovima Hrvatske) svidjelo se i Jeleni Ičević Sotinac, koja je kako sama ističe, s radošću čekala da druženje stigne i u Vukovar.

Predivno druženje, ali nisam sumnjala kada je Virtualni ženski poduzetnički centar u pitanju da tako neće biti. Već sam od ranije upoznata s vašim sadržajima, zahvalna sam na svemu što sam u vašoj organizaciji sudjelovala. Uvijek se osjećam izrazito pozitivno i konstruktivno nakon što me vaši sadržaji inspiriraju, baš poput ovog predavanja na kojemu sam naučila da sama sebi moram biti na prvom mjestu – poručila je Jelena Ičević Sotinac nakon druženja u Vukovaru.

A posljednjem ovogodišnjem predavanju, networkingu i druženju pod nazivom “Što žele žene?” odazvala se i Marijana Grubišić, pročelnica Odjela za gospodarstvo Grada Vukovara, s kojom od ranije surađuje Virtualni ženski poduzetnički centar u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva. No, na predavanje je stigla bez “funkcije” pročelnice, isključivo kao žena koja želi unaprijediti svoja znanja i spoznaje.

– Ovo je jako lijepo druženje, predavanja ove vrste ženama uvijek dobro dođu jer nas napune pozitivno energijom, ali i potaknu još više na suradnju, što nam treba. Važno je stalno ponavljati i osvijestiti što žene mogu, znaju i umiju napraviti od sebe i od svog života. Na predavanju je bilo puno korisnih savjeta, informacija i sadržaja, no najvažnije je upravo to da je na nama samima da pronađemo hrabrosti i da guramo prema svom cilju bez obzira na sve što nas okružuje – zaključila je Marijana Grubišić.

S njezinim dojmovima složila se i vukovarska poduzetnica Ružica Dufek, koja voli sadržaje i predavanja kojima se potiče snaženje žena i njihova međusobna suradnja.

– Ma nisam ni sumnjala da ovo predavanje neće ostaviti najbolje dojmove u meni. Nakon što sam ga poslušala i evo nakon druženja mogu samo reći da se osjećam ispunjenom dodatnom snagom i voljom da krenem prema ostvarenju svih mojih ciljeva bez da se zaustavljam. Osjećam se još bolje, još jače, poletnije, pozitivnije… Svidjelo mi se sve što ste pripremili, a posebice poruka da moramo biti dobri jedni prema drugima, da jedino istinskom ljubavi i dobrotom možemo stvarati bolji svijet – komentirala je sudionica našeg druženja u Vukovaru Ružica Dufek.

I Aniti Vajš posljednje druženje koje smo organizirali na temu “Što žele žene?” i to u Vukovaru ostat će u posebnom sjećanju, posebice jer je za sebe pronašla puno misli i informacija za buduće djelovanje i izgradnju vlastitog integriteta.

– Vrlo mi je bilo sve zanimljivo, jer žene moramo svakodnevno učiti kako da budu hrabre, ustrajne, nepokolebljive. A prije svega dobronamjerne, pozitivne. Ja osobno ne volim kada su ljudi zločesti i kada to nose u sebi, te pokazuju prema drugim ljudima. Nemate od toga ništa, osim što samog sebe uništavate. Za svaki cilj se trebamo boriti na pošteni i pravedni način, ne treba prelaziti granice finog ponašanja, treba u svemu što radimo biti prije svega čovjek – istaknula je sudionica predavanja Anita Vajš.

Pročitaj više o ovoj temi:

Žene Dalmacije složno poručile: Surađujmo što više pokrenute pozitivnim mislima i energijom

Žene Rijeke i Ogulina: Da bismo poboljšale naš položaj u društvu, nužna su nam ohrabljenja i poticaji kroz ženski networking

Poruka poduzetnica iz Čakovca i Varaždina: Ženama nitko bolji položaj u društvu neće pokloniti, za njega se žene moraju izboriti!

Krenuli smo po cijeloj Hrvatskoj s besplatnim predavanjima kojima snažimo žene za dokidanje diskriminacije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp