U Rogaškoj Slatini održani prvi B2B susreti poduzetnica jugoistočne Europe

U Rogaškoj Slatini u prekrasnom ambijenu hotela Atlantida, Premium partnera projekata Virtualnog ženskog poduzetničkog centra  i srebrnog sponzora Kongresa poduzetnica 2019. godine, održani su prvi B2B susreti poduzetnica jugoistočne Europe.

Pedesetak sudionica različitih poduzetničkih branši uživalo je u brojnim sadržajima prvih B2B susreta regije, a koji su objedinili dosta ženskog networkinga i poslovnih sadržaja, neformalnog druženja, wellness i spa aktivnosti, ali i gastro delicija, obilazaka Rogaške Slatine i njezinih brojnih gospodarskih i turističkih atrakcija.

Inicijatorica ovog ženskog poduzetničkog druženja bila je Branka Aralica, direktorica Poduzetničkog centra Vrelec iz Rogaške Slatine, uz potporu najbrojnijih asocijacija u četiri države jugoistočne Europe: “Poduzetnice IN” iz Bosne i Hercegovine, koju je predstavljala Adisa Tufo iz Sarajeva, „Promocija zdravog života“ na čelu s poduzetnicom Sofijom Bajić iz Novog Sada, “Društvo Miniaturna – Mala misao, velika djela”, na čelu sa slovenskom poduzetnicom iz Ljubljane Zori Jakolin te ”Virtualnog ženskog poduzetničkog centra” iz Zagreba na čijem je čelu poduzetnica i direktorica centra Sanela Dropulić.

Nakon dvodnevnog druženja, dojmovi sudionica iznimno su pozitivni i s jednom glavnom porukom – sretne smo što smo sudjelovali na ovom prvom, od vjerujemo još milijun B2B susreta ove vrste koji nas čekaju u budućnosti.

– Želja za suradnjom s kolegicama poduzetnicama iz regije, kao i upoznavanje s njima, te razmjena poslovnih iskustava moj su najvažniji motiv da sam se odazvala prvim B2B susretima i doista sam sretna što sam puno toga iskusila. Uvijek sam davala potporu ženama, posebice poduzetnicama koje rade odličnu stvar za promociju i poboljšanje položaja žena. Druženje, posao, networking, upoznavanje, iskustva, učenje u ovom divnom ambijentu hotela stvarno je odlično iskustvo, prekrasno je i atmosfera je odlična, uz opuštajuće sadržaje i zanimljive ljude – opisala je dojmove ovim susretima naša Loyalty članica Maja Ilčić. 

Susretima se posebno radovala i poduzetnica iz Zaprešića i naša Loyalty članica Ines Ban – Kolić, koja uvijek na ovakvim sadržajima, kako ističe, spaja ugodno s korisnim. A prema prvim dojmovima, upravo je to pronašla u Rogaškoj Slatini.

– Prošle godine kada su bili B2B susreti slovenskih i hrvatskih poduzetnica nisam mogla doći, ali sada to nikako nisam željela propustiti. Jer cijela ženska poduzetnička regija je tu, pa je sasvim razumljivo da sudjelujem i ja, jer je to odlična prigoda za otvaranje novih poslovnih prilika, ali i upoznavanja kolegica iz regije. Hotel je odličan, sadržaji vrhunski, raspoloženje na visokom nivou i sretna sam što to nisam propustila – ocijenila je Ines Ban – Kolić.

Zadovoljstvo susretnima nije skrivala ni poduzetnica Gordana Kadoić, također naša Loyalty članica, koja je također s radošću čekala regionalnu internacionalizaciju ženskog networkinga i druženja. 

– Za sudjelovanje me je motivirala raznolikost koju žene iz našeg okruženja imaju u poduzetničkom angažmanu te bogatstvo iskustva kojega žele podijeliti, uz draž različitih kultura, nacija, običaja koje također unose u naše B2B susrete. Svaka od žena sudionica donijela je na ove susrete određeno znanje i vještine koje želi podijeliti i što možemo zajedno iskoristiti. Ovo je jedno veliko i prekrasno iskustvo koje otvara nove poslovne prilike, a što već kad dođemo kući možemo iskoristiti u vlastitom poslovanju. Najvažnije je da budemo proaktivne i dobronamjerne i rezultat sigurno neće izostati – komentirala je Gordana Kadoić.

Iz Beograda na druženje u Rogašku Slatinu stigla je i poduzetnica Žaklina Nedeljković, kojoj je jako dobro poznat rad Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali i važnost povezivanja žena radi unapređenja poslovnih aktivnosti.

– Volim druženje, volim napredne stvari, a mislim da to ovi B2B susreti svakako imaju u sebi. Donijela sam određena poduzetnička znanja koju mogu podijeliti, a sretna sam s novim informacijama i iskustvima koje sam čula i koje nosim natrag sa sobom. To je ujedno i dio moje poduzetničke misije. Sve što je napravljeno u cilju promoviranja poduzetništva u žena odrađeno je odlično, bez granica, bez zapreka, a uz puno pozitivne energije. Ovakvi sadržaji su jako potrebni ženama, radujem se svima koji nam još dolaze – smatra poduzetnica Žaklina Nedeljković.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp