Podijeljeni prvi edukacijski certifikati u Jastrebarskom – Gradu prijatelju ženskog poduzetništva

Nakon pet predavanja na temu temeljnih poduzetničkih kompetencija, završio je jesenski ciklus besplatnih edukacija u Jastrebarskom – našem novom Gradu prijatelju ženskog poduzetništva.

Dvanaest polaznika ostvario je certifikate za uspješno pohađanje prvog edukacijskoj modula u sklopu kojega su učili temelje prodajnih vještina, prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda, računovodstva, organizacije vremena i poslovnog procesa, a s ciljem jačanja produktivnosti na realnom tržištu kao i podizanja poslovnih vještina. Edukacije su rezultat zajedničke suradnje Grada Jastrebarskog i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koje su se provodile kao dio aktivnosti iz projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva.

Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je čak 800 besplatnih edukacija u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te uz financijsku potporu Gradova – prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Osijek, Vukovar, Čaglin, Krapinske Toplice, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko) poslušalo je više od 1.200 polaznika.

Polaznicima se na početku zadnje edukacije u Jastrebarskom u uvodnom dijelu obratio vlasnik tvrtke Arboring Fran Poštenjak, mladi poduzetnik iz Jaske, koji je pohađao edukacije te nakon njih započeo uspješno vlastitu poslovnu aktivnosti. Pozitivne dojmove edukacijama koje su pohađali ove jeseni nisu skrivali budući i sadašnji poduzentici  – sudionici predavanja koji su ostvarili prava na certifikate.

Među prvima Olena Katovčić koja već dulje vrijeme razmišlja o svom poduzetničkom projektu kojega bi pretočila u konkretnu poslovnu aktivnost.

– Trenutačno nisam zaposlena, ali su me jako zainteresirale ove edukacije jer bi željela jednog dana postati poduzetnica. Imati vlastitu tvrtku i vlastiti posao. Edukacije su mi bile jako zanimljive i korisne jer su mi dale informacije u puno poduzetničkih području, a i stvorile su određeni temelj za moju poslovnu budućnost. Posebno sam sretna što sam na edukacijama upoznala puno novih ljudi s kojima bi voljela nastaviti dalje komunicirati i surađivati – opisala je svoje dojmove edukacijama u Jastrebarskom polaznica Olena Katovčić.

Sve edukacije poslušala je te ostvarila pravo na certifikat i buduća poduzetnica Petra Pernar, koja nakon rada za različite poslodavce, sada želi biti sama sebi šef.

Trenutačno sam nezaposlena, ali sam se odlučila pohađati edukacije jer znanja nikada nije dosta. Iako imam nekog predznanja, ipak nije nikada dovoljno učiti. Upoznala sam puno divnih ljudi, podijelili puno iskustva, osnažili se, dobili vjetar u leđa, poticaj da se nosimo neustrašivo s izazovima u poduzetništvu, te što je najvažnije da se usudimo biti poduzetnici – pojasnila je buduća poduzetnica Petra Pernar.

Edukacije je pohađao i poduzetnik Franjo Uzelac, koji već ima bogato poslovno iskustvo, ali kako sam ističe – znanje o realnom tržištu uvijek dobro dođe ili da ga usvojimo ili se na njega podsjetimo.

Počeo sam raditi u poduzetništvu kao student, a zatim sam se izgradio vjerujem u učinkovitog poduzetnika u proizvodnji vina. Moram naglasiti da mi se dojmila pozitivna energija na ovim edukacijama, na kojima sam puno toga usavršio, ali i naučio, te proširio poznanstva. Posebice su mi dobro došla znanja iz prodaje, ali i ostale vještine koje smo čuli dobro će doći te se nadam da nastavljamo i na proljeće iduće godine – ocijenio je poduzetnik Franjo Uzelac edukacije koje je pohađao ove jeseni u Jastrebarskom.

Certifikate je polaznicima uručio zamjenik gradonačelnika i predsjednik Udruženja Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Jastrebatskog, uz direktoricu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanelu Dropulić.
Z
a uspješno sudjelovanje u prvom ciklusu edukacija, certifikate su dobili Snježana Agostini, Dubravka Horvat Uzelac, Franjo Uzelac, Marko Gvozdanović, Ivana Kelečić, Marina Stepinac, Ines Matasić, Olena Katovčić, Iva Sadiković, Petra Pernar, Vesna Budinšćak i Sena Klanjčić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp