Žene Dalmacije složno poručile: Surađujmo što više pokrenute pozitivnim mislima i energijom

Složno i gotovo u glas žene Splita i Šibenika poslale su jasnu poruku međusobne suradnje i potpore nakon našeg predavanja, druženja i networkinga “Što žele žene?” organiziranog i u Dalmaciji.

Žena ženi nije vuk nego najveća potpora posebice u današnjem svijetu još uvijek izrazito nazočne diskriminacije – naglasile su sudionice naših druženja u dva dalmatinska grada, sa željom da ta snaga međusobnog uvažavanja odjekne diljem Hrvatske pod okriljem Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Nakon Zagreba, Čakovca, Varaždina, Rijeke i Ogulina i žene u Dalmaciji sudjelovale su na našem besplatnom predavanju na temu: “Što žele žene?”, networkingu i druženju, s ciljem međusobne potpore i uvažavanja, te smanjenja diskriminacije koju svakodnevno žene osjećaju u hrvatskom društvu.

Ova druženja diljem Hrvatske provodi i organizira Virtualni ženski poduzetnički centar uz veliku sponzorsku potporu tvrtke Gentle day d.o.o. iz Vinkovaca koja se bavi plasmanom biorazgradivih, ekoloških menstrualnih uložaka vlasnice i direktorice Dine Vukičević.

Splitsko druženje organizacijski je pomogla naša Loyalty članica i poduzetnica Marijana Jakić, vlasnica tvrtke Mitella iz Splita. 

– Ovo je predavanje, druženje, okupljanje pravi poticaj i nama ženama u Splitu da nešto napravimo za sebe i da se još više međusobno povežemo i surađujemo, a drago mi je da smo to napravili uz potporu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Predavanje me je podsjetilo na puno stvari koje trebam u svom životu raditi, ali i dosta sam novoga naučila. I svakako ću raditi da svaki novi dan budem sve bolja i sve aktivnija – iznijela je svoje dojmove nakon našeg predavanja i druženja Marijana Jakić, projektna managerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra za Dalmaciju.

Drago mi je da ste konačno stigli sa svojim sadržajima i aktivnostima i u Dalmaciju,  jer nije baš lagano dolaziti u Zagreb za događanja koja organizirate. Radujem se svim novim druženjima koje ćete organizirati i u ovom dijelu države. Od prvog dana mog članstva u vašoj asocijaciji moje je zadovoljstvo jednako – vi ste jedan val pozitivne energije koji nam treba i radujem se da ću i dalje biti s vama – kazala je nakon predavanja naša Loyalty članica Jelena Bikić, vlasnica obrta Silvan.

Predavanja u Šibeniku i Splitu je održala direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić, futurologinja po struci, hvatajući se u koštac s temeljnim problemima ženske zapostavljenosti u mnogim sferama moći, odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koji često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva. Ali i načinima kako to promijeniti u korist žena.

Uz veliku potporu vukovarske poduzetnice Dine Vukičević, vlasnice tvrtke Gentle day d.o.o. svi sadržaji ovog žensko networkinga su besplatni, a u kojima je uživala i naša Loyalty članica Jele Ribičić, vlasnica vlasnica i direktorica Zdravstvene ustanove Ljekarne Prima Farmacia.

– Ovo je bilo jako lijepo, poticajno i inspirativno, a predavanje nam je dalo snažnu poruku da sebe stavimo na prvo mjesto i što je još najvažnije da ne zaboravimo na to. Posebice mi je značajno da nas je ovo druženje potaknulo da budemo ustrajne, da ne odustajemo i da budem pune samopouzdanja. Radujem se što već sutra imam snažan poticaj kojega ću primjeniti u svom djelovanju, a što nosim s ovog druženja u Splitu – istaknula je poduzetnica Jele Ribičić.

A i u Šibeniku je sve “prštalo” ženskim osnaženjem i pozitivnim raspoloženjem zahvaljujući i poduzetnici Diani Ferić koja je pomogla u organizaciji druženja u ovom dalmatinskom gradu, ali nije skrivala ni svoju emociju sadržajem kojega je poslušala u društvu i šibensko kninskog župana Gorana Pauka.

– Ova inicijativa je više nego dobro došla i za žene Šibenika, jer je potrebno raditi i povezivati žene. Uspjeli ste motivirati žene da imaju vjere u sebe, da budu aktivne, da se povezuju i ne posustaju u djelovanju. Drago mi je da smo čuli jako dobru izjavu da budemo same sebi idoli i da ne odustajemo na preprekama nego da nam one budu inspiracija za pobjede – ocijenila je druženje u Šibeniku poduzetnica Diana Ferić.

Druženje u Šibeniku nije propustila ni vrlo angažirana poduzetnica Sandra Vrljević, koja je od početka naše inicijative diljem Hrvatske s nestrpljenjem čekala da ovaj sadržaj Virtualnog ženskog poduzetničkog centra dođe i u njezin grad.

– Stvarno sam s nestrpljenjem očekivala da predavanja i druženja “Što žene žele?” dođe i u Šibenik i to nikako nisam mogla propustiti. Ovo što sam danas iskusila bilo je jako prirodno, jednostavno, a opet vrlo snažno za žene i našu motivaciju. Puno toga što sam čula meni će biti veliki poticaj u djelovanju, znala sam da ću dobiti i puno pozitivne energije, zahvaljujem svima koji su odgovori za ovu inicijativu da su nam je i pružili jer je to doista potrebno ženama, a sada sam i osobno bila dio ovog lijepog druženja u Šibeniku – ocijenila je poduzetnica Sandra Vrljević.

Završno godišnje druženje “Što žele žene?” 12. prosinca u Vukovaru

Nakon Zagreba, Čakovca, Varaždina, Rijeke, Ogulina, Šibenika i Splita središnje i završno druženje žena na temu “Što žele žene” održat će se 12. prosinca u Vukovaru.

Zaključenje je to ovogodišnje sezone besplatnih druženja, predavanja i networkinga u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i sponzorske tvrtke Gentle day d.o.o. s ciljem međusobnog povezivanja žena, snaženja suradnje i smanjenja diskriminacije koju osjećamo u hrvatskom društvu.

Sve prijave dolaska na besplatno predavanje, druženje i networking koja će se održati u Vukovaru obavljaju se putem maila info@poduzetnica.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp