Žene Rijeke i Ogulina: Da bismo poboljšale naš položaj u društvu, nužna su nam ohrabljenja i poticaji kroz ženski networking

Više od stotinu žena u Rijeci i Ogulinu odazvalo se našem besplatnom predavanju na temu: “Što žele žene?”, networkingu i druženju, s ciljem međusobne potpore i uvažavanja, te smanjenja diskriminacije koju svakodnevno žene osjećaju u hrvatskom društvu. Ova druženja diljem Hrvatske provodi i organizira Virtualni ženski poduzetnički centar uz veliku sponzorsku potporu tvrtke Gentle day d.o.o. iz Vinkovaca koja se bavi plasmanom biorazgradivih, ekoloških menstrualnih uložaka vlasnice i direktorice Dine Vukičević.

Druženje je dalo i “seciranje” današnje pozicije žene u hrvatskom društvu, (pre)često razapete između brojnih obaveza prema obitelji, poslu, djeci, te premalo usmjerene na same potrebe žene. Sudionice predavanja mogle su čuti i cijeli niz korisnih sadržaja, vježbi te praktičnih primjera kako žene mogu unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo.

Predavanje u Ogulinu podržao je i osobnom nazočnošću gradonačelnik tog grada Dalibor Domitrović, dok pozitivne dojmove  predavanjem, ženskim networkingom i druženjem nije skrivala projektna managerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra za Gorski kotar i Liku Ines Ban – Kolić, vlasnica i direktorica tvrtke Elvirtus d.o.o.

– Izuzetna mi je čast što su tvrtka Gentle day i njegova direktorica Dina Vukičević izabrali Ogulin za prezentaciju svog inovativnog proizvoda i omogućila nam predavanje “Što žele žene?” Stvarno sam bila ugodno iznenađena odazivom mojih Ogulinki, a povratne informacije su jako pozitivne. Takvih predavanja u manjim gradovima poput Ogulina nedostaje, a žene i poduzetnice se tamo osjećaju zakinuto u tom dijelu komunikacije i sadržaja. Želja mi je da nastavimo suradnju s gradom Ogulinom i gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem te pružimo poduzetnica i onima koje to žele postati kvalitetnu edukaciju iz svih važnih tema poput prodaje, računovodstva, važnosti umrežavanja, marketinga, managementa i ostalih tema za koje se pokaže interes. Vjerujem da će i moj grad Ogulin dobiti povelju grada prijatelja ženskog poduzetništva na Kongresu poduzetnica 2019. u Zagrebu 08. ožujka. Do tada ostajem na raspolaganju za potporu i podršku ogulinskog ženskom poduzetništvu svojim znanjem i iskustvom – izjavila je nakon druženja u Ogulinu poduzetnica Ines Ban-Kolić, vlasnica i direktorica tvrtke Elvirtus d.o.o.

A pozitivne energije nije nedostajalo ni u Rijeci gdje je pedesetak žena, uz nazočnost i Darka Sambola, predavača na Kongresu poduzetnica 2019. godine na temu “muško – ženskih partnerskih odnosa u obitelji i poduzetništvu”, također uživalo u sadržajima koje je Virtualni ženski poduzetnički centar pripremio u suradnji s tvrtkom Gentle day.

– Naše druženje u Rijeci je bilo vrlo poticajno i pozitivno, te je lijepo da se ovako nešto događa. Ujedno mi se svidio i networking i druženje sa ženama nakon predavanja, što je svakako cjelovita, zaokružena priča nakon predavanja. Čula sam puno sadržaja kojeg sam ustvari ponovila, ali sam i nešto novo usvojila s ovog druženja – opisala je nakon održanog predavanja i druženja u Rijeci projektna managerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra za Kvarner Maja Komadina, vlasnica obrta MK CONCEPT.

Iz općine Kostrena na predavanje, ženski networking i druženje u Rijeku stigla je još jedna projektna managerica Virtualnog ženskog poduzetničkog za Kvarner – poduzetnica Maja Božićević, sretna što se i u ovom dijelu Hrvatske organiziraju sadržaji jačanja međusobne suradnje žena.

– Jako mi se svidjelo da smo organizirali i da smo održali ovo druženje i prije svega snaženje žena u Rijeci, radi međusobne suradnje i potpore, jer nam to jako treba pred svim društvenim izazovima koje imamo. Žene su se doista odazvale u velikom broju te vjerujem i da su prepoznale ovo što radi Virtualni ženski poduzetnički centar. Sve što sam čula na predavanju su stvari i sadržaji koje svaka žena sigurno zna, ali često zaboravi primjenjivati u svom životu, tako da je dobro podsjetiti se i po nekoliko puta prije nego li krenemo u akciju i vidimo gdje smo i što smo napravili za sebe – komentirala je Maja Božićević iz Kostrene.

Iz Pule na druženje u Rijeku stigla je i  naša Loyalty članica Darija Čelić Trajčeski, vlasnica tvrtke Travelatico d.o.o.  puna pozitivne energije i volje da slično druženje već iduće godine organiziramo i u njezinom gradu.

– Ovo je druženje bilo jako inspirativno i motivirajuće, te smatram da je potrebno svakoj ženi koja želi razmišljati i djelovati u očuvanju svog integriteta. Posebno mi se svidjelo predavanje koje je bilo puno konstruktivnih primjera, sadržaja, ali i informacija. Žena je doista u puno toga involvirana, ne samo kad je poduzetništvo u pitanju, nego cijeli život žene, ali je stvarno potrebno nekada pronaći vrijeme i aktivnosti za sebe. Postati svjesne sebe, svojih mogućnosti i dobiti dodatnu snagu i poticaj da možemo dalje do novih uspjeha – kazala je Darija Čelić Trajčeski nakon druženja u Rijeci. 

A druženje nije propustila ni naša Loyalty članica Marijeta Matijaš, iz malog istarskog mjestu Banjole u općini Medulin, te projektna managerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra za Istru,  vlasnica tvrtke Kreacija.

– Prvo što moramo napraviti da bismo došli do promjena koje želimo, jeste osvještavanje toga gdje smo i što smo do sada napravili, kao i to gdje trebamo ići. Mi smo kao društvo jako zatvoreni, ne znamo koje su nam mogućnosti, a često niti znamo uskladiti s našim željama. Žene često ostanu u svojim djelima samo na željama, ne znaju kako ih ostvariti, a ono najvažnije, ne znaju da to mogu samo ako jako žele – i ostvariti. Ovakva okupljanja, sadržaji i druženja pomažu da se povežemo, ali i da se žene osnaže, da budu hrabrije, da dobiju kvalitetne informacije kako da svoje želje pretoče u kvalitetna djela – ocijenila je poduzernica Marijeta Matijaš.

Nadolazeća druženja “Što žele žene?” diljem Hrvatske

Nova besplatna druženja, predavanja i networking u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i sponzorske tvrtke Gentle day d.o.o. bit će u Šibeniku 13. studenoga, Splitu 14. studenoga, te u Vukovaru 12. prosinca 2018. godine.

Sve prijave dolaska na besplatno predavanje, druženje i networking koja će se održati u Splitu, Šibeniku i Vukovaru obavljaju se putem maila info@poduzetnica.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp