Inspirirana prirodom, naša Loyalty članica Violeta Blatančić iz Šibenika izrađuje “zelene zidove” koji krase mnoge interijere

Ni jedan početak nije lagan, posebice kad na tržište donosite nešto novo, do tada neviđeno, što kupci uopće ne poznaju. E upravo je takav start dočekao poduzetništvo naše Loyalty članice iz Šibenika Violete Blatančić, vlasnice tvrtke Tech Garden. Kako ističe ova poduzetnica, koja se u samostalne karijerne vode upustila prije tri godine kada je inspiraciju za svoj projekt pronašla u Italiji, oduvijek je bila “poslovno hiperaktivna”.  Stoga je poduzetništvo bilo sasvim razumljiv izbor za njezinu karijeru vlasnice vlastite tvrtke. A to je stiglo u njezinom životu, nakon popriličnog broja godina rada za druge poslodavce, najviše u sektoru turizma. 2016. godine stigla je do otvaranja vlastite tvrtke koja se bavi vlastitom proizvodnjom, izradom i postavljanjem “zelenih zidova”.

– Zahvaljujući novim tehnologijama, iz velike ljubavi prema prirodi i svemu što nam daje, okrenula sam se proizvodnji zidnih obloga od isključivo prirodnih materijala. Za izradu naših zidnih obloga koji se koriste za ukrašavanje poslovnih, ali sve više i prvatnih prostora koristimo prirodne mahovine i biljke koje ne zahtijevaju nikakvo održavanje. Naši stručnjaci sve biljke provode i kroz procest stabilizacije što oblogama koje postavljamo daje trajnost. Na primjer koristimo nerijetko uz zelenilo za aranžiranje i cijeće poput ruža, hortenzija, krizantema, orhideje, čime kreiramo za naše kijente zidne panele različitih izvedbi, a s jednim ciljem – dovesti prirodu u zatvorene prostore i na taj način dodatno udahnuti život, radost i pozitivnu energiju – opisuje poduzetnica Violeta Blatančić svoju poslovnu aktivnosti koja je u ovom trenutku iznimno rijetka na hrvatskom tržištu.

No zato je vrlo tražena među brojnim poslovnim klijentima, a rastu i ugradnje zelenih zidova i u privatnim kućama i stanovima kupaca. Iako je poslovna ideja koju je Violeta Blatančić pretočila u poduzetništvo doista “svježa” na hrvatskom tržištu, kupcima se sviđa trajnost njezinog proizvoda, iako je od prirodnih sirovina koje uobičajeno i nemaju dug vijek trajanja.

– U inozemstvu su “zeleni zidovi” uobičajeni kao ukrasi i gotovo obavezni detalji interijera. Sve je nastalo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ja sam ih vidjela u Italiji kada su stigli u Europu. Taj tržišni novitet mi se jako svidio, puno sam se educirala o ovom proizvodu i krenula proizvoditi “zelene zidove” što su prepoznali mnogi naši kupci. Jer iako je riječ o sasvim novoj zidnoj oblozi, mnoge smo već upoznali što mi proizvodimo i što mi ugrađujemo u interijere. Posebice jer je riječ o ekološkom proizvodu, koji pruža komadić prirode u građevinama koje su beton i željezo – pojašnjava naša Loyalty članica čiji je radni dan od početka do kraja prožet zelenilom.

Zelene zidne obloge kvalitetno su napravljene i uz poštivanje sve procedure postavljanja imaju trajnost i jamstvo očuvanja, bez obzira što je riječ o zelenoj arhitekturi i ekološkom proizvodu koji obično ima manju trajnost od plastike i ostalih umjetnih materijala.

– Ovo je proizvod budućnosti koji dolazi k nama lagano i sigurno. Riječ je o interijernom sadržaju koji će kroz koju godinu biti neizostavni dio svakog poslovnog prostora ili kućanstva. Mi dajemo jamstvo na naše proizvode od tri do pet godina, a ako klijent poštuje uvjete montaže proizvod ove vrste traje i dvostruko dulje. Najvažnije je pravilno rukovanje zelenim zidom i on će biti vrlo trajan i vrlo lijep, bez obzira što su u njemu žive biljke, cvijeće, zeleni prirodni ukrasi, ne gubeći na svojoj dekorativnoj vrijednosti – upozorava vlasnica Tech Gardena.

Zeleni zidovi su sve više hit u arhitekturi i na hrvatskom tržištu, te trendovi pokazuju da osobe koje vole zelenilo i prirodu, a nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza uživati u tome, ugrade ovakvu vrstu arhitekture u svoje interijerne sadržaje ne bi li tomu doskočili.

Na neki način ako je netko vrsta osoba kojoj se i kaktus osuši, a s druge strane voli zelenilo, cvijeće i prirodne ukrase, onda su zeleni zidovi baš za takve osobe. Jer naši zidovi donose prirodu u sve prostore, bilo životne bilo poslovne namjene, a s druge strane nema stalne brige oko zalijevanja, prihranjivanja, provjeravanja i slično jer sve to mi osiguravamo kroz naš proces postavljanja obloga. Dakle donosimo oku ugodne sadržaje, za koje ne treba nikakve posebne brige osim jedne – a to je da se postavi pravilno i da se poštuju upute o održavanju u smislu neizlaganja izravnom suncu, izvoru topline ili hlađenja, čime se može naša zidna obloga uništiti – opisuje Violeta Blatančić koja je na hrvatsko tržište među prvima donijela izniman ekološki, te kreativni proizvod koji se uklapa u gotovo svaki interijer kako bi udahnuo dio prirode u njega.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp