Ukoliko želimo učinkovitu gospodarsku aktivnost, poduzetnici se moraju obrazovati za izazove realnog tržišta

U suradnji s lokalnom samoupravom kreće nova sezona besplatnih edukacija za vlasnike tvrtki i obrta, ali i sve one koji to žele postati

Poslovanje hrvatskih poduzetnika sve je zahtjevnije jer se domaće tržište sve više razvija, te postaje sadržajnije, uz rastuću i brojnu konkurenciju u gotovo svakoj branši, te s kupcima koji traže iznimno puno za malo novaca.
Doskočiti tim poslovnim izazovima svaki vlasnik tvrtke i obrta u Hrvatskoj, ali i onaj koji to kani biti može isključivo neprestanim ulaganjem u nova znanja i vještine, koje mu omogućuju i besplatne edukacije u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, a financirane iz proračuna jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je čak 800 besplatnih edukacija u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te uz financijsku potporu Gradova – prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Vukovar, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko) poslušalo je više od 1.200 polaznika.

VIŠE O UČINCIMA EDUKACIJA NA PROFITABILNOST PODUZETNIŠTVA, KAO I OTVARANJE TVRTKI I OBRTA MOŽETE PROČITATI OVDJE

– Virtualni ženski poduzetnički centar je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena. Osnovani smo od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje u poduzetničkom sektoru. Upravo zahvaljujući odlično ustanovljenoj suradnji sa sve brojnijim jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske, uspjeli smo brojne buduće i sadašnje vlasnike tvrtki i obrta obrazovati za prijeko potrebne vještine i znanja kako bi mogli uspješno poslovati, a svoje proizvode i usluge učinkovito prodavati na tržištu – ocijenila je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra uoči jesenske sezone besplatnih poduzetničkih edukacija.

A one počinju 11. rujna u Vukovaru, 12. rujna u Pakracu, 17. rujna u Novoj Gradiški te premijerno 25. rujna u Jastrebarskom, koji je „svježe“ ponio titulu Grada – prijatelja ženskog poduzetništva.

Ova grad Zagrebačke županije ima razgranatu poduzetničku aktivnost, i to među najvišima u državi, a korak više u njezinom razvoju, bit će i organizacija besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike tog dijela Hrvatske, kao i sve one koji žele biti budući vlasnici tvrtki i obrta.

– Smatram da je u ovo vrijeme bitno ustrajati na dodatnom poticanju i usavršavanju poslovnih aktivnosti (poteza) postojećih poduzetnica i poduzetnika, ali što je još bitnije, upravo na ovaj način – kvalitetnim edukacijama i jasnim porukama poticati mlade ljude kako bi se nakon obrazovanja u školama ohrabrili i učinili prve korake u vlastitim tvrtkama i obrtima. Drago mi je da Jastrebarsko ovime postaje Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a vjerujem da će iskustvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra uvelike pomoći da ovaj projekt bude proveden kvalitetno te od velike pomoći onima kojima je prvenstveno i namijenjen – najavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, od ove jeseni nosi titulu Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

U ovom projektu od proljeća 2018. godine je i Pakrac, koji jesenski dio edukacija povezuje s iznimnom poduzetničkom obljetnicom na svom području.

U svjetlu obilježavanja 200 godina organiziranog poduzetništva kojeg ćemo svečano upriličiti 20. listopada, ove jeseni Pakrac je domaćin novih šest besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, ali i sve one koji to žele postati financiranih iz proračuna Grada. Nastavak je to iznimnih napora koje ulažemo na razvoju svih koji posluju na realnom tržištu u usvajanju novih i prijeko potrebnih znanja, ali i svih onih koji žele iskusiti kako je to biti sam sebi šef, kroz vlasništvo vlastite tvrtke ili obrta. Besplatne edukacije provodimo s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, a u sklopu projekta koji je Pakracu donio titulu grad – prijatelj ženskog poduzetništva, gdje se još jednom zorno vidi kolika je naša želja, ali i ista pretočena u djela pomoći i razvijati poduzetništvo u pakračkom kraju – izjavila je u povodu početka novog predavačkog sadržaja ove jeseni u Pakracu gradonačelnica Anamarija Blažević.

Zadovoljstvo novom sezonom besplatnih edukacija ne skrivaju niti u upravi Grada Nove Gradiške, prvog Grada prijatelja ženskog poduzetništva. U ovom se zapadnoslavonskom gradu edukacije kontinuirano provode od prvog dana postojanja projekta. Na veliko zadovoljstvo polaznika, ali i lokalne samouprave koja broji sve više novo otvorenih poduzetničkih aktivnosti, ali i radnih mjesta u toj grani gospodarstva.

– Grad Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom već treću godinu za redom održava besplatne edukacije za poduzetnike jer iz godine u godinu raste broj novo otvorenih poduzeća, ali isto tako imamo mjerljive rezultate po pitanju uspjeha postojećih poduzetnika. Osim sadržajno, dodanu vrijednost edukacijama daje i umrežavanje polaznika te učenje iz primjera prakse s ciljem osnaživanja poduzetnika i njihovog uspješnog poslovanja – istaknula je Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške – Grada prijatelja ženskog poduzetništva od 2016. godine.

Poseban ponos u radu na razvoju poduzetništva se rodio kada je u jesen 2017. godine u projekt besplatnih edukacija ušao i grad heroj – Grad Vukovar, koji iznimnim zalaganjem lokalne samouprave izrasta u pravu poduzetničku oazu Slavonije. Od ove pak jeseni i uz nove edukacije i nova znanja koja će se predavati vukovarskim vlasnicima tvrtki i obrta, ali i svih onih koji to kane postati.

– Grad Vukovar, novi gospodarski zamašnjak bilježi iz godine u godinu kroz rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u gradu. Ohrabruje i činjenica kako se mnogi mladi ljudi, nakon srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja odlučuju ostati u Vukovaru te sve češće razmišljaju o otvaranju vlastitih tvrtki i obrta. Vjerujemo kako će Grad Vukovar i svi naši sugrađani imati koristi od projekta besplatnih edukacija čiji je cilj povećanje broja zaposlenih osoba, odnosno otvaranja novih radnih mjesta te zadržavanje mladih u našem gradu. Riječ je o još jednome obliku podrške poduzetnicima koji uz mjere poticanja poduzetništva Grad Vukovar nudi svojim poduzetnicima, a provodi ih Virtualni ženski poduzetnički centar. Podaci Ministarstva financija prošle su godine pokazali kako je Grad Vukovar treći grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanju za poduzetnike po stanovniku. Također, od prošle smo godine postali i grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ove edukacije nastavak su brige za vukovarske poduzetnike i razvijanja najpovoljnije poduzetničke klime. Utisci i povratne informacije polaznika potvrdile su kako je riječ o još jednoj dobro osmišljenoj mjeri za poticanje poduzetništva – najavila je Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara – Grada prijatelja ženskog poduzetništva.

Ove jeseni predavanja će biti usmjerena na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoju soft skilova, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu.

Raspored besplatnih edukacija – Jastrebarsko

u prostorima Udruženja obrtnika Jastrebarsko, Tadije Smičiklasa 3, od 16:00 do 20:00 sati

• 25. rujna 2018. – Ja (ne) mogu biti poduzetnik – četiri školska sata

• 10. listopada 2018. – Izazovi financija, računovodstva i poreznog sustava Hrvatske – četiri školska sata

• 24. listopada 2018. – Ja sam prodajni čarobnjak – četiri školska sata

• 08. studenoga 2018. – Od ideje do realizacije – tko su moji klijenti i kupci – četiri školska sata

• 22. studenoga 2018. – Trendovi budućnosti – danas predviđamo – sutra djelujemo – četiri školska sata

• EVALUACIJA EDUKACIJA PRVOG MODULA PODUZETNIČKE AKADEMIJE

• PODJELA CERTIFIKATA PRVOG MODULA PODUZETNIČKE AKADEMIJE

Raspored besplatnih edukacija – Nova Gradiška

Predavanja će se održati u prostorima Vijećnice Grada Nove Gradiške, Trg Kralja Tomislava 1, od 16:00 do 20:00 sati

• 17. rujan 2018. – Digitalni svijet poduzetništva (komunikacija i prodaja kroz web stranice, društvene mreže i kanale) – četiri školska sata

• 25. rujna 2018. – A koliko želite zarađivati? Kako upravljati svojim novcem i novcem svog poduzetništva – četiri školska sata

• 10. listopada 2018. Učinkovit plasman proizvoda i usluga na tržištu – ključ poduzetničkog uspjeha – četiri školska sata

• 24. listopad 2018 – Važnost brendinga za proboj tvrtke na tržištu – četiri školska sata

• 06. studeni 2018. – Kakav je hrvatski kupac? – četiri školska sata

• 04. prosinac 2018. – Želim uspjeh u poduzentištvu i mogu ga ostvariti – četiri školska sata

EVAULACIJA EDUKACIJA
PODJELA CERTIFIKATA PODUZETNIČKE AKADEMIJE
(za polaznike koji su nazočili proljetnom i jesenskom dijelu edukacija)

Raspored besplatnih edukacija – Pakrac

U prostorima LRA Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o., u konferencijskoj sali (I. kat), Zona male privrede 5,
od 10:00 do 14:00 sati

• 11. rujan 2018. – Kakav je hrvatski kupac? – četiri školska sata

• 01. listopad 2018. – Kvalitetnom prezentacijom sebe i svog poduzetništva do željenog poslovnog uspjeha – četiri školska sata

• 15. listopad 2018. – Komunikacija u poduzetništvu – ključ uspjeha i profitabilnosti – četiri školska sata

• 05. studeni 2018. – Organizacija poslovnog procesa i time management – četiri školska sata

• 12. studeni 2018. – Selfbrandingom do liderstva u poslu i životu – četiri školska sata

• 11. prosinac 2018. – Ključni čimbenici uspjeha u poduzetništvu i kako ih ostvariti – četiri školska sata

EVAULACIJA EDUKACIJA

PODJELA CERTIFIKATA PODUZETNIČKE AKADEMIJE

Raspored besplatnih edukacija – Vukovar

u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, Vukovarska gospodarska zona 15
od 16:00 do 20:00 sati

• 10. rujan 2018. – Pravni izazovi i rješenja poduzetničkog angažmana – četiri školska sata

• 21. rujan 2018. – A koliko želite zarađivati? Kako upravljati svojim novcem i novcem svog poduzetništva – četiri školska sata

• 09. listopad 2018. – Vizualni identitet poduzetništva i poduzetnika – četiri školska sata

• 17. listopad 2018. – Digitalni svijet poduzetništva (komunikacija i prodaja kroz web stranice, društvene mreže i kanale) – četiri školska sata

• 10. prosinac 2018. – Želim uspjeh u poduzetništvu i mogu ga ostvariti – četiri školska sata

EVALUACIJA EDUKACIJA DRUGOG MODULA PODUZETNIČKE AKADEMIJE

PODJELA CERTIFIKATA DRUGOG MODULA PODUZETNIČKE AKADEMIJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp