dr. Maria Škornjak: Estetska i anti-age medicina, te beauty sektor među najbrže rastućim su sektorima poduzetništva

– Kao žene živimo u svijetu brojnih nametnutih kriterija, među kojima je i kriteriji da budemo “vječno mlade”. Živimo u svijetu gdje je zabranjeno starenje i gdje žena općenito ne smije izgledati staro –  izjavila je nedavno uoči svog 60-tog rođendana pjevačica Madonna. Na ovu izjavu svjetske pop zvijezde naša Loyatly članica dr. Maria Škornjak dodaje kroz osvrt o ženskoj ljepoti, kako se su se njezina poimanja mijenjala kroz povijest, a veliki dio kriterija po kojima su procjenjivale žene tada i sada, nametnuli su modna industrija, mediji…

– Marilyn Monroe, zanosna ljepotica, raskošnih oblina, danas bi vjerojatno pod utjecajem medija bila nesretna i na dijeti, a ne seks simbol, kao i Sophia Loren. Zato nisam sklona analizirati pojam ljepote iako su mi kao liječniku dobro poznati kriteriji, na temelju kojih ljudski mozak određeno lice ili tijelo percipira kao skladno i lijepo ili obrnuto – ističe dr. Maria Škornjak, koja je danas diljem jugoistočne Europe poznata po primjerni u svom radu neoperabilnih i neinvazivnih estetstkih zahvata poznatih pod nazivom K-Surgery.

K – Surgery ujedno je i globalno priznata talijanska kompanija po medicinskim proizvodima za područje estetske medicine i kozmetologije, koji su danas iznimno popularni i na našim prostorima.

Područje estetske i anti-age medicine, te beauty sektor jedan je od najbrže rastućih sektora i trend rasta u području ovog sektora predviđa se i narednih dvadesetak godina. Životni vijek je sve duži pogotovo zahvaljujući životnom standardu, iskorjenjivanju brojnih zaraznih bolesti, napretku medicine, ali i zahvaljujući sve većoj osviještenosti cjelokupnog čovječanstva o važnosti preventive, zdrave i uravnotežene prehrane, fizičke aktivnosti, očuvanja životnog okoliša i života u skladu s prirodom i prirodnim zakonima. Kako se u navedeno uklapa K-Surgery sa svojim proizvodima i inovacijama koji su produkt dugogodišnjih zahtjevnih istraživanja? Navesti cu samo nekoliko primjera. Primjer proizvoda za tzv. PRP tretman (engl. platelet rich plasma). Ovdje govorimo o biostimulaciji stanica kože s autolognom ljudskom plazmom bogatom trombocitnim faktorima rasta koji dovode do pozitivne kemotaksije matičnih stanica u tretiranom tkivu. Trombocitima bogata plazma je centrifugat pacijentove krvi koja sadrži velik broj trombocita a time i faktore rasta koji stimuliraju i regeneriraju stanice kože. Metoda je potpuno sigurna jer su isključene sve alergijske ili druge imunološke reakcije.Tijekom postupka, izvadi se krv pacijenta i potom se centrifugira. Cijeli postupak pripreme traje oko 15 minuta. Plazma se zatim aplicira u kožu pacijenta intradermalnom injekcijom – pojašnjava dr. Maria Škornjak samo jedan od popularnih tretmana kojima se dobiva uz ostalo: pomlađivanje kože lica, umanjuju znakovi starenja kože, saniraju ožiljci nastali kod kozmetičkih tretmana ili ozljeda, ali uz primjenu i kod muške ćelavosi, te prije svega kod pacijenata koji ne žele koristiti botox i hijaluronsku kiselinu, koji su alergični na ostale metode pomlađivanja ili pak imaju problema s vlasištem i prorijeđenom kosom.

K-Surgery iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast, a u prilog popularnosti ove terapije, govore i brojna klinička ispitivanja u pravcu pomlađivanja lica, vrata, dekoltea, kože u području šaka, ali još brojniji zadovoljni pacijenti.

K – Surgery se također koristi u ortopediji za regeneraciju koštanih ozljeda, ozljeda i bolesti tetiva, zglobova, ligamenata, mišića, u sportskoj medicini, u ginekologiji za vaginalnu rejuvenaciju i kod tegoba u menopauzi, u području stomatologije kod implantiranja i za poticanje procesa cijeljenja nakon zahvata u usnoj šupljini, u svim granama kirurgije itd., što je od posebne važnosti danas kad je životni vijek sve dulji – ističe dr. Maria Škornjak, koja provodi diljem jugoistočne Europe i edukacije za liječnike kao i beauty profesionalce u segmentu K – Surgery tretmana.

Koliko je učinkovita ova neoperabilna metoda govori i već samo lice dr. Marie Škornjak, koja kako sama ističe nikada nije skrivala estetske i antiage tretmane koje prakticirala na sebi.

Moj omiljeni tretman je PRP tretman i za mene on je bez konkurencije. Redovno ga primjenjujem. Osim PRP-a veliki sam ljubitelj mezoterapije, te dragocijene infuzije za kožu, kojom našoj koži trenutačno vraćamo „dug“, hranimo je i hidriramo. Kemijske pilinge, posebno triklor octenom kiselinom također prakticiram i smatram ih nepravedno zanemarenim u području antiaginga. Današnje moderne, nježne, a snažne formulacije kemijskih pilinga, pravo su čudo u revitalizaciji i biostimulaciji stanica kože – priznaje i savjetuje naša Loyalty članica, podsjećajući na svoj moto da je malo terapije ove vrste, dozirano, na pravo mjesto, bez pretjerivanja, redovno, u svrhu usporavanja procesa starenja i poticanja zdravlja i vitalnosti kože, uvijek dobro došlo.

Naša Loyalty članica diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a svoju svestranost je usmjerila u više pravaca djelovanja desetogodišnjeg poduzetničkog staža. I nikada ne miruje, neprestance obogaćujući novim znanjima i iskustvima svoj privatni i poslovni životi.

– Osim Medicinskog fakulteta završila sam i studij forenzike, a s obzirom na brojna bio-medicinska područja koja su me snažno privlačila i zbog moje duboke svjesnosti o potrebi cjelovitog i holističkog pristupa kako tijelu tako i ljudskoj Duši, na popisu se nalazi i studij psihoterapije, logoterapije po metodi dr. Viktora Frankla, doktorski studij iz područja nutricionizma, doktorski studij iz područja forenzičkih znanosti, te poslijediplomske edukacije iz područja preventivne, regenerativne, estetske i anti age medicine, poput specijalističkog poslijediplomskog studija iz područja dermato-farmacije i medicinske kozmetologije. Nakon studija medicine, kao i većina mladih liječnika, radila sam u državnoj službi. U to vrijeme sam, dobila poziv od nekoliko vodećih svjetskih farmaceutskim kompanija, a moja odluka pala je na kompaniju GlaxoSmithKline i to nije bilo nimalo slučajno. S dubokom zahvalnošću, rado se prisjećam lijepog životnog razdoblja provedenog u velikom sustavu, snažne međunarodne kompanije koja je iznimno puno ulagala u svakog svog zaposlenika, bez obzira na njegovu poziciju. Slobodno mogu reći, da sam u GlaxoSmithKline-u, dobila sve ono čemu nas na Medicinskom fakultetu ne uče. U to vrijeme kompanija GlaxoSmithKline, bila je izvrstan primjer kompanije koja je duboko svjesna koliko je svaki čovjek važan. Brojne edukacije i usavršavanja iz područja komunikacijskih vještina, vještina prezentacije, retorike i javnog nastupa, aktivnog slušanja, vještina upravljanja stresom, vještina pregovaranja i komuniciranja u cilju rješavanja konfliktnih situacija i brojne druge, koje mi danas pomažu i svakodnevno ih koristim u praksi, dobila sam upravo tamo – prisjeća se svog poduzetničkog puta ova stručnjakinja za K – Surgery. Njezini klijenti su danas najviše profesionalci iz beauty industrije, te estetske i anti-age medicine. Planova za budućnost je puno, posebice jer ove metode za koju se odlučuju mnogi klijenti estetske i antiage tretaman, na tržištu ne manjka.

U planu je daljni razvoj i proširivanje programa našeg edukacijskog centra te nesebično i s ljubavlju prenošenje našeg znanja, posebno mladim beauty profesionalcima, koji iz školskih klupa nerijetko izlaze s nedovoljno praktičnih znanja. Svakako kanimo implementirati sva stečena znanja iz područja preventivne, regenerativne, anti-age medicine, nutricionizma te psihoterapije i duhovnosti u holističkom pristupu i svakodnevnoj praksi s ciljem najvišeg dobra svih onih na koje sam u svom postojanju upućena – prognozira dr. Maria Škornjak.

Nekoliko savjeta dr. Marie Škornjak za vitalnost i lijep izgled

Kada se govori o ljepoti žene ona se govori o prije svega njezi kože, prevenciji i  usporavanju starenja, antiagingu, pravilnoj, nutritivno vrijednoj prehrani bogatoj antioksidansima, optimalnoj fizičkoj aktivnosti prilagođenoj životnoj dobi i promjenama lokomotornog i drugih tjelesnih sustava, izostanku kroničnih bolesti koje je moguće spriječiti pravilnom prehranom i zdravim načinom života te unutarnjem miru i skladu koji isključuje emocije gnjeva, bijesa, želje za osvetom, žaljenja za prošlošću ili strahova od budućnosti, te svim emocijama koji kradu unutarnji mir i posvećenost sadašnjem trenutku

Sve navedeno zrcali se kako na našem licu tako i na tijelu. I nerijetko ćemo u našem poslu sresti ženu u šestom desetljeću života koja ostavlja dojam petnaest ili dvadeset godina vitalnije i mlađe žene, ali na žalost i obrnuto. Naša koža nikad ne laže! I Uvijek je na udaru! Kako onog vanjskog (oštar i hladan zimski vjetar ili ljetna sunčeva zraka koja ju prži), tako i onog unutarnjeg (slobodni radikali, stres, infekcije, hormonska neravnoteža itd) i često vapi za pomoći. Na sreću danas imamo brojna sredstva kojima pružamu prvu pomoć našoj koži u hitnim stanjima, kao i brojna sredstva za trajnu njegu i održavanje mladolikog i vitalnog izgleda – savjetuje dr. Maria Škornjak te izdvaja neke od tretmana za svaku ženu koja želi održati svoju vitalnost i ljepotu.

Čudotvorni PRP u komu je izdvojeno sve ono najdragocjenije iz naše krvi. Njegova sposobnost regeneriranja i pomlađivanja kože upravo je fascinantna. Naravno, ovo se odnosi i na pomoć kod problema s vlasištem i opadanjem kose, kod žena i muškaraca. Izdvojila bih i tzv. „infuziju za kožu“ (mezoterapiju), postupak kojim se u točno određeni sloj kože apliciraju za kožu potrebne tvari koje ni na koji način u kožu ne dospijevaju u dovoljnim količinama na druge načine (aminokiseline, kolagen, elastin, multivitamini, hijaluronska kiselina koja kožu puni i vraca joj vlagu te potiče sintezu novog kolagena). Tretmani oblikovanja tijela (bez kirurškog noža), danas su također vrlo popularni i traženi, a omogućavaju nam da se riješimo tvrdokornim masnih naslaga, rezistentnih i na promjene u načinu prehrane i na tjelovježbu. Injektivni, visokoučinkoviti tretmani celulita, također su zbog specificnosti građe potkožnog tkiva žena i hormonske konstitucije najčešće traženi estetski tretmani u području tijela, ne samo kod nas, nego i u cijelom svijetu. Dermalni fileri, popularno nazvani: punjači bora kao i botox, danas su gotovo nezaobilazan tretman kojem se podvrgavaju osobe iznad 25 godina života kako bi odgodile znakove starenja i nastanak dubokih i fiksiranih bora. Riječ je o potpuno sigurnim tretmanima, u prilog čije sigurnnosti govore brojna klinička istraživanja i milijuni tretmana ove vrste koji su provedeni po svijetu, a danas su toliko rašireni u primjeni da ih popularno nazivaju i tretmanima „u pauzi za ručak“ – nabrojala je naša Loylty članica i stručnjakinja za K – Surgery dr. Maria Škornjak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp