Poduzetnica Daniela Pavić ovog ljeta realizirala je projekt namijenjen stranim turistima koji dolaze na odmor u Hrvatsku

Kroz proizvod “Sigurno kroz Hrvatsku” u suradnji s tvrtkom HAK-USLUGE d.o.o.

Ovo ljeto izuzetno je radno za našu Loyalty članicu Danielu Pavić (48) iz Osijeka, vlasnicu i direktoricu tvrtke ODINA Asistencija.  Naime, nakon dugog vremena kreativnog razmišljanja ove poduzetnice, došlo je vrijeme za realizaciju proizvoda “Sigurno kroz Hrvatsku” – prvog proizvoda kojeg jedna turistička zemlja nudi svojim gostima, a u kojemu je osmišljeno spajanje usluga pomoći na cesti i jamstva mobilnosti te usluga pomoći u naknadi štete iz prometne nezgode u jedinstveni paket usluga namijenjen prvenstveno turistima odnosno vlasnicima/korisnicima osobnih vozila inozemnih registracijskih oznaka koji posjećuju Republiku Hrvatsku.
Ideja se postupno i vrlo predano pretvarala u proizvod uz suradnju s tvrtkom HAK-USLUGE , da bi uoči ovogodišnje turističke sezone ugledala svjetlo dana.

Naime, godišnje se u Hrvatskoj dogodi više od 34.000 prometnih nezgoda u kojima stradavaju vozači, putnici i vozila. U svakoj desetoj prometnoj nezgodi sudjeluju vozila inozemnih registracijskih oznaka. Ove godine očekuje se priliv inozemnih turista cestovnim prometnim vezama i četiri puta veći od uobičajenog broja vozila na hrvatskim prometnicama, što višestruko povećava i rizik od nastanka prometne nezgode. Kao učinkovit odgovor u situaciji kada se dogodi prometna nesreća ili kvar na vozilu, što može zagorčati putovanje, HAK-USLUGE i ODINA Asistencija zajednički su razvili projekt pod nazivom “SIGURNO KROZ HRVATSKU” i krenuli u akciju ovog ljeta.

– Jedan dan u špici sezone gledala sam sa suprugom vijesti i u jednom trenutku sam, vidjevši silne kolone inozemnih vozila na naplatnim kućicama na glas komentirala koliko vozila inozemnih registracija nama svake godine ulazi u državu. U tom trenutku su mi dvije stvari prošle kroz glavu. Prva je bila da se radi o ogromnom tržištu, a druga je potekla iz mog dugogodišnjeg radnog iskustva s međunarodnim štetama iz prometnih nezgoda, a to je bilo pitanje tko tim ljudima pomaže kada im se dogodi ružna situacija poput prometne nezgode u našoj državi. Iz iskustva znam da su takozvane međunarodne štete dodatno kompleksne i takve situacije su za sudionike prometnih nesreća dodatno stresne. Dovoljno je da se svatko od nas zapita što bi učinio da ima prometnu nezgodu u stranoj državi, uz obitelj koja je u vozilu, usred noći, praznikom i uz svu tu nevolju još niti ne govori jezik te države niti ga razumije. Vjerovali ili ne, ali baš takve situacije se turistima vrlo često događaju. Zamisao je da u takvoj situaciji inozemni sudionik prometne nezgode (vozač vozila inozemnih registracijskih oznaka) na raspolaganju ima broj kontaktnog centra gdje će mu po pozivu biti pružena sva potrebna pomoć kako vezano za zbrinjavanje vozila i putnika u vozila tako i kasnije u postupku naknade štete nastale na vozilu. I upravo to nudi naš proizvod “Sigurno kroz Hrvatsku” – pojašnjava autorica ovog jedinstvenog proizvoda Daniela Pavić, direktorica i vlasnica tvrtke ODINA Asistencija.

Ističe kako je, baš kao i u svakoj poduzetničkoj priči, put od ideje do realizacije bio dosta dug. Pripreme su bile opsežne: istraživao se promet u Hrvatskoj, prometne nezgode, turizam, strategija turizma, prateće ponude u turizmu u Hrvatskoj i u inozemstvu, ponude inozemnih asistencija…

– Pripremili smo osnovni koncept projekta i s njim upoznali našeg partnera HAK-USLUGE. Nakon što se našem partneru u projektu ideja svidjela, zajednički smo razrađivali projekt do najsitnijih dijelova obzirom da je svaki detalj morao biti jasno definiran i primjenjiv. Jasno je da što se dijapazona naših usluga tiče, nismo izmislili nešto nepostojeće na tržištu, no sve te usluge u jednom paketu namijenjenom isključivo turistima i vozačima vozila inozemnih registracijskih oznaka su inovacija koju, prema našim saznanjima, svojim gostima do sada nije ponudila niti jedna turistička zemlja – naglašava Daniela Pavić.

I dok se mnogi odmaraju na Jadranu, za ODINA Asistenciju traje najužurbanije radno ljeto u posljednjih pet godina aktivnog poduzetničkog staža. Upita je jako puno, prodaja proizvoda je krenula, a zadovoljnih i prije svega sigurnih turista koji nam dolaze zahvaljujući i ovom proizvodu neće manjkati, vjeruju partneri u projektu.

– Ovaj projekt je za nas jako velika stvar i jako veliki uspjeh, te očekujemo i benefite kako materijalne tako i promotivne vrste. Jako sam ponosna realiziranom suradnjom sa tvrtkom HAK-USLUGE d.o.o., koja je u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog autokluba, kao i našim zajedničkim projektom. Odina Asistencija je mala tvrtka iz Osijeka i za mene osobno je realizacija projekta “Sigurno kroz Hrvatsku” veliki uspjeh. Neovisno o ovom projektu Odina Asistencija će se i dalje razvijati obzirom da planiramo i nove pothvate. Kao poduzetnica ušla sam u poslovni svijet relativno kasno i s vrlo malim znanjem o realnom tržištu. Zato sada hodam širom otvorenih očiju i ušiju da naučim što je moguće više o tom realnom tržištu, a ideje i prilike su oko nas samo ih trebamo prepoznati. Nemam namjeru zaustaviti se. Još niti približno nije vrijeme – jasna je ova poduzetnica iz Osijeka.

Plasman proizvoda “Sigurno kroz Hrvatsku” predviđen je za tržišta država čiji nas turisti najčešće posjećuju osobnim vozilima, a u prvom redu za Njemačku, Austriju, Mađarsku, Italiju i Sloveniju. “Sigurno kroz Hrvatsku” je proizvod kvalitetne suradnje te je izuzetno dobro rješenje za inozemne posjetitelje. Uz saznanje, da čak 90 posto turista koji se odmaraju na Jadranu, dolazi cestovnim putem očekujemo iznimnu tržišnu poziciju i uspjeh.

– Pozivamo sve zainteresirane za suradnju: hotele, iznajmljivače, turističke agencije, turoperatore i ostale koji su u doticaju s turizmom, da nam se jave na info@safely-through-croatia.eu . Uvjereni smo da proizvod “Sigurno kroz Hrvatsku” može povećati vrijednost uobičajene turističke ponude. Više o našem proizvodu možete saznati na www.safely-through-croatia.eu
– najavila je Daniela Pavić, koja kao naša vjerna članica također vjeruje da smo zajedno jači.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp