Naša Loyalty članica Sanja Buinjac ističe: Muškarci sve brojniji korisnici beauty usluga u Hrvatskoj

Vole tretmane za lice, ne boje se depilacije, a redovito koriste manikuru i pedikuru

Dugo se vjerovalo kako je njegovanje lice i tijelo muškarcima nepotrebno, što više da je to „ženska posla“ zbog čega su beauty usluge bile u širokom luku izbjegavane. No, posljednih nekoliko godina sve više u Hrvatskoj se mijenjaju ovi trendovi i shvaćanja – u korist muškaraca koji koriste usluge beauty industrije. Muškarce ne zbunjuje ni podatak da se većina reklama u beauty industriji odnosi na žene; sve samouvjerenije i češće traže njegu tijela i lica baš za sebe. Tako danas u Hrvatskoj muškarci koriste sve beatuy usluge kozmetičkih salona, kao i masaža, pedikura i manikura, depilacija te tretmana lica i tijela, ističe naša Loyalty članica Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb.

– Struktura kože lica kod muškaraca je 20% deblja nego kod žena. Vezivno tkivo je isprepleteno čvršćom mrežom kolagenskih vlakana. To ne znači da se muškarci ne trebaju brinuti o svojoj koži. S jedne strane, koža kod muškaraca ima veću sposobnost vezivanja vode, zbog čega izgleda čvršće i zategnutije. S druge strane, muška koža ima veći udio masti pa su muškarci skloniji pojavi mitesera i drugih nečistoća – ističe Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta  Zagreb naglašavajući kako je u hrvatskoj beauty industiji uočen rast muških klijenata i zbog činjenice da muškarci žele sebi sve češće priuštiti dobru masažu ili tretman lica.

Muškarci primarno dolaze u beauty salone riješiti probleme koji imaju, bilo da je riječ o bolovima ili napetost u leđima, vratu pa posežu za masašama ili pak o suhoj ili dehidriranoj koži lica zbog čega žele kvalitetan tretman lica.

– Većina muškaraca traži učinkovito rješenje, kvalitetnu uslugu i individualni pristup da se njihovim potrebama pristupu na jedinstven način. Međutim, najveći problem muške kože, a koji žene ne poznaju, svakodnevno je brijanje. Kroz brijanje koža gubi elastičnost i vlagu. Brijanjem se ne uklanjaju samo dlačice već i površinski sloj kože. To često uzrokuje nadraženost, isušenost i crvenilo kože lica. Muškarcima su stoga potrebni posebni proizvodi i tretmani namijenjeni isključivo njihovoj koži. Proizvodi koji će zadovoljiti potrebe određenog tipa kože – upozorava kozmetičarka Sanja Buinjac.

Muškarci su „dobri potrošači“ beauty usluga i proizvoda, ne libe se pitati za savjete i novitete, rado ih primjenjuju na sebi.

– Za beauty uslugama najčešće posežu direktori u bolje stojećim tvrtkama ili njihovi manageri, kao i sami vlasnici tvrtki, koji puno rade i pod stresom su. Beauty usluge koriste muškarci gotovo svih dobnih skupina: od 25 do 65 godina. I sve su brojniji, jer otkrivaju koliko beauty i wellness usluge donose dobrobiti izgledu i zdravlju muškarca. Primjerice, refleksološka masaža pomaže u nizu zdravstvenih problema. Poput glavobolje, dijabetesa i psihosomatskih poteškoća te smanjuje stres i poboljšava ukupni energetski potencijal tijela. Muškarci ju često koriste. Važnost njege kože i tijela kod muškaraca prepoznao je Ageness Beauty Institut koji u ponudi nudi različite tretmane lica i tijela isključivo namijenjene muškarcima. Profesionalni i stručni tim pobrinut će se za zdravlje muške kože uz visokokvalitetne tretmane tijekom kojih ćete se osjećati poput kraljeva – ističe vlasnica Ageness Beauty Instituta.

Gledajući na sadašnje trendove, potražnja za beauty uslugama namjenjenim muškarcima koji puno rade i pod stresom su ili jednostavno žele poboljšati stanje svoje kože bit će sve veća. Osim specijalizacije u pružanju usluga namijenjenih muškarcima, samo je pitanje vremena i kada će se u Hrvatskoj cijeli beauty saloni otvarati posvećeni samo njima.

– Ukoliko muškarci žele otkriti kakvog je tipa njihova koža i koja njega joj je potrebna, onda je pravo rješenje Ageness Revealing Men kozmetički tretman lica koji će očistiti i nahraniti kožu. Otkloniti mrtve stanice te omogućiti kozmetičaru da vas savjetuje o daljnjoj njezi kože. Kao što i samo ime kaže, Men Energy kozmetički tretman vratit će vašoj koži energiju, elastičnost i vlagu. Za sve one koji se bore sa suhom, osjetljivom i problematičnom kožom. Najbolje je rješenje Men Aroma Clarity tretman ultrazvučnog čišćenja lica. Riječ je o dubinskom čišćenju neovisno o tipu i problematici kože. Tretman skida odumrle stanice, omekšava i uklanjanja mitesere te smanjuje proširene pore. Tretman Men Ultimate Resolution Facial zrelu kožu s borama vraća u prošlost. Dok BIO lifting potiče mikro kontrakcije mišića s ciljem punjena i ublažavanja postojećih bora. Kako bi se postigla reaktivacija stanica, ojačavanje kolagenih i elastičnih vlakana te stvaranja kvalitetnijeg kolagena i elastina. Profesionalna njega muške kože – Osim tretmana lica, muškarci mogu isprobati razne masaže lica i tijela. Želi li se riješiti stresa, umora i mišićnih bolova, onda je najbolji izbor Ageness Aroma masaža. Ako se aktivno bavite sportom, svakako morate probati masažu Thai pasivni stretching . Masaža smanjuje rizik od ozljeda zglobova, mišića i tetiva, umanjuje umor mišića nakon napora, poboljšava protok krvi u organizmu te povećava gipkost vezivnog tkiva. Bolove u leđima možete riješiti pomoću Raindrop masaže jer eterična ulja koja se koriste imaju analgetsko djelovanje. Hawaii Deep Tissue masaža tijela riješit će probleme s jet lag-om djelujući na dekompresiju i dekontrakciju mišića, tetiva i zglobova. Za potpunu njegu tijela, tu su i depilacije koje  koje muški klijenti često koriste a  lišavaju ih neželjenih dlačica. Svilenkasta i glatka koža bez dlačica moguća je već nakon jedne depilacije voskom ili šećernom pastom, poznatijom i pod nazivom Egipatska depilacija. Ageness Beauty Institut koristi voskove koji se odlikuju visokom djelotvornošću. Te na izrazito niskim temperaturama, omogućavaju efikasan i gotovo bezbolan tretman – savjetuje Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp