Krenuli smo po cijeloj Hrvatskoj s besplatnim predavanjima kojima snažimo žene za dokidanje diskriminacije

Zahvaljujući tvrtki i menstrualnim ulošcima Gentle day – našim dijamantnim sponzorima

U cilju jačanja suradnje među ženama, kao i međusobnog uvažavanja, te sa željom što više „rasvijetliti“ današnji položaj žene u hrvatskom društvu, kao i načine kako smanjiti (ili još bolje dokinuti) diskriminaciju, uz učinkovitu suradnju s muškarcima, Virtualni ženski poduzetnički centar započeo je s besplatnim predavanjima i druženjima pod nazivom “Što žele žene?

Prvo besplatno predavanje i druženje održano je u Zagrebu, u nazočnosti više od sedamdeset žena od 17 do 74 godine. Nakon glavnog hrvatskog grada, besplatna predavanja i druženje pod nazivom “Što žele žene?” kreću po cijeloj državi – od Iloka do Cavtata.

Predavački sadržaj u Zagrebu, a koji je sponzorirala u cijelosti tvrtka za proizvodnju i distribuciju menstrualnih uložaka Gentle day d.o.o. , poduzetnice Dine Vukičević, donio je cijeli niz korisnih sadržaja, vježbi te praktičnih primjera kako žene mogu unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo.

Predavanje je održala direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić, futurologinja po struci, hvatajući se u koštac s temeljnim problemima ženske zapostavljenosti u mnogim sferama moći, odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koji često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva.

– Kroz prvo održano besplatno predavanje u Zagrebu, ali i druženje nakon njega na temu “Što žele žene?”, želja nam je diljem Hrvatske povezati te potaknuti žene da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama. Te prije svega da žene ne dopuste biti diskriminiranima, a što se još uvijek osjeti uvelike u svim sferama hrvatskog društva. Jer bolji položaj žena neće nama nitko pokloniti, za njega se moramo izboriti – poručila je futurologinja Sanela Dropulić nakon održanog predavanja u Zagrebu. Uskoro kreću besplatna predavanja i druženja i u Rijeci, Puli, Splitu, Novoj Gradiški, Karlovcu, Dubrovniku, Vukovaru, Osijeku, Čakovcu, Varaždinu te još mnogim gradovima Hrvatske.

Nazočnima su se obratile i Dina Vukičević, čija je tvrtka Gentle day dijamantni sponzor Kongresa poduzetnica 2019 kojega priprema i organizira Virtualni ženski poduzetnički centar, ali i nadolazećih predavačkih aktivnosti pod temom “Što žene žele?” Ovom događanju odazvala se i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, ističući da svaka od nas mora krenuti sama od sebe, zapitati se što možemo napraviti za naš bolji položaj, te uložiti eneregiju i trud da se nešto od toga i konkretno dogodi.

Ja imam sreću što sam se pridružila timu, što sam stala uz gradonačelnika Zagreba koji je nama ženama dao jednake šanse da pokažemo svoje sposobnosti i stručnost. I doista bez politizacije, jer to uistinu nije slučaj, imamo danas u timu Milana Bandića iznimne žene s odličnim kompetencijama, koje su njegove suradnice. A kada se ženama da ravnopravni položaj i jednak pristup, kako izvorima financiranja, tako i poslovnim šansama, tada žene mogu sve i nemaju granica – kazala je zamjenica zagrebačka gradonačelnika Olivera Majić, počasna gošća predavanja i druženja na temu “Što žene žele?”

Osim predavačkog sadržaja, druženja i međusobne potpore, okupljanje žena uljepšala je svojom glazbom Tajana Vukelić Peić, akademska harfistica, umjetnička ravnateljica i organizatorica Zagrebačkog harfističkog festivala, međunarodnog harfističkog festivala koji se u Hrvatskoj održava svake godine od 2013.

dizajnerica Mihaela Marković

Dizajnerica Mihaela Marković, po prvi je put bila na ovakvom predavanju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali je već neko vrijeme uz naše projekte i sadržaje. Među prvima i kao zlatna sponzorica nadolazećeg Kongresa poduzetnica kojega ćemo održati na Dan žena 08. 03. 2019. godine, o kojemu je također bilo riječi na druženju.

– Ovo događanje i predavanje mi je genijalno, posebice mi se sviđaju priče žena koje sam upoznala, koje su se okupile ovdje, te prije svega koje žele nešto promijeniti na bolje u hrvatskom društvu. Sviđa mi se što smo se našle u zajedničkim raspravama o izazovima koji nam se javljanju u našim poslovnim projektima, kao i mogućnostima da ih kroz zajednička iskustva riješimo. Ovako nešto potrebno je ženama, posebice ako želimo zajedno naprijed – ocijenila je dizajnerica Mihaela

poduzetnica Tatjana Arapović Obradović

Marković, koja će na Kongresu poduzetnica 2019 biti ne samo zlatna sponzorica nego će svoje odjevne kreacije predstaviti i kroz modnu reviju

Tatjana Arapović Obradović, vlasnica obrta Tago od nedavno je Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali se rado odaziva na naše akcije i druženja kad god je u mogućnosti, kombinirajući na taj način nešto za sebe, u obilji obiteljskih i poslovnih obaveza.

– Predavanje je bilo jako poučno i inspirirajuće. Sve što sam čula više manje primjenjujem već sada, ali mi je drago da sam to samoj sebi potvrdila. Neke stvari ću svakako promijeniti kod sebe, a neke ću unaprijediti upravo zahvaljujući ovome što sam čula na predavanju. Definitivno koristan sadržaj – istaknula je Tatjana

poduzetnica Antonija Tretinjak

Arapović Obradović, a njezino mišljenje dijeli i Antonija Tretinjak, poduzetnica i naša Loyalty članica, koja ove godine obilježava deset godina postojanja njezinog beauty salona De Lux.

– Ovo definitivno ima smisla, lijepo se družiti na ovaj način, inicirati prijateljstva, poslovne suradnje te nove prilike. Slušali smo o jednoj ozbiljnoj temi, na zabavan način, postale još više svjesne kako i gdje živimo, te što možemo promijeniti krećući same od sebe. Sigurna sam da smo sve izvukle pouke iz današnjeg predavanja, ali i koristi od današnjeg druženja – analizirala je Antonija Tretinjak, vlasnica De Lux

Veronika Bosnar – Poliklinika Nado

beauty studija.

Druženju su se odazvali Bernard Nikšić te Veronika Bosnar iz Poliklinike Nado, Premium partnera Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji već godinu dana podržavaju naš rad, napose i ovakva predavanja.

– Sve što sam čula danas na ovom predavanju, ja se tako osjećam. Dobila sam potvrdu da ono što nas je predavanje naučilo i usmjerilo kroz život i djelovanje, da to primjenjujem i da sam na pravom putu. A to mi već puno znači, jer neki će reći da sam “luda” jer se ne ponašam kako to svi rade, nego želim drugačije, kvalitetnije, pozitivnije od ovoga što trenutačno imamo u Hrvatskoj. Veronika Bosnar će biti još bolja sutra, još aktivnija, još marljivija, a drago mi je da sam se na to podsjetila na ovom predavanju – jasna je ova Premium partnerica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

poduzetnica Željka Mikulčić

Neumorno fotografirajući naše druženje, predavanje je ipak uspjela uloviti i poduzetnica Željka Mikulčić, vlasnica obrta Salty Business, koja ističe da ju je najviše privuklo na ovo događanje puno optimizma, pozitivne energije i volje za suradnjom žene sa ženom.

– Prvi puta sam s vama i moram priznati da sam oduševljena. Odlična organizacija, odličan događaj, predavanje je čista petica, a najbolje od svega su žene koje su se okupile i pokazale koliko možemo zajedno napraviti – složne, u suradnji, bez prepirki, uvažavajući jedna drugu, što je temelj našeg uspjeha u društvu. Ove divne žene velika su mi inspiracija da znam da možemo bolje i kvalitetnije – poručila je

poduzetnica Ružica Čerkez

Željka Mikulčić.

A njezinu pozitivnu energiju dijeli i poduzetnica Ružica Čerkez, koja je “svježa” Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i kako sama kaže – znatiželjna iskusiti sve što se “nudi” pod našom dirigentskom palicom.

– Prekrasno predavanje na temu “Što žene žele?” – svremensko i uvijek zanimljivo, a posebice kada i daje određene odgovore koje trebamo ne samo znati, nego i trebamo i primjenjivati u našim životima. Jako puno divnih žena je ovdje bilo, različitih karijera, aktivnosti, ideja, ali smo sve složne u jednom – da nešto trebamo zajedno

inovatorica i poduzetnica Rosa Ferinčević

raditi na boljem položaju od ovog u kojemu smo danas. Ta pozitivna energija koja nas je okupila svakako je pokretač tomu – zaključila je Ružica Čerkez.

Od prvog dana Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra je Rosa Ferinčević, vlasnica tvornice Marina Lab Opus iz Kupinečkog Kraljevca, koja dobro zna zašto nam svoje povjerenje poklanja iz godine u godinu. I kako ističe – ne kani promijeniti mišljenje.

– Kao i uvijek na druženjima i aktivnostima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra je odlično i znam zbog čega kad god mogu ne propuštam vaša tj. naša događanja. Znam kad god centar nešto organizira, da će uvijek biti odlično i

poduzetnica Hrvojka Becker

poticajno za nas žene. Čula sam puno korisnih stvari, ali prije svega da moramo prvo voljeti sebe, jer ćemo tako moći dati ljubavi i drugima. U svakom slučaju za svaku pohvalu – smatra Rosa Ferinčević, ugledna hrvatska inovatorica i poduzetnica.

Druženje i predavanje nije propustila ni Hrvojka Becker, naša Loyalty članica, vlasnica tvrtke Teglica, iako je posljednjih mjeseci uvelike okupirana brojnim obiteljskim i poslovnim obavezama. No za predavanje kako sama naglašava, moralo se naći vremena u njezinom rasporedu. I ne žali, ističe, što je tako odlučila.

– Ovo je stvarno odlično jer sam puno toga saznala, definitivno me je predavanje podiglo, dalo mi je poticaja i kako se kaže “krila”, jer imam neke dvojbe i nesigurnosti, pa sam vidjela da je to sve ustvari u nama i na nama. Svakako će mi predavanje pomoći da razriješim neke svoje nedoumice pa i strahove, te da krenem naprijed puno odlučnije – kazala je Hrvojka Becker.

Žene nikada kao danas nisu bile obrazovanije, financijski neovisnije, poduzetnije, angažiranije i spremnije na odricanja da bi uživale društveno priznanje koje im s pravom pripada. No, ženina sreća je i dalje upitna, jer unatoč svemu što žena radi – (pre)često izostaje istinsko priznanje njezinog društvenog obola, značaja, uloge… Razlog – iako smo „debelo“ u 21. stoljeću, tradicijski okovi hrvatskog društva ženu guraju i dva stoljeća natrag, ne uvažavajući nerijetko niti njezine temeljne ljudske vrijednosti. Umjesto da žena postane perjanica u mnogim društvenim aspektima, ona se često marginalizira i osporava do neprepoznatljivosti.

Besplatna predavanja i druženja diljem Hrvatske pod nazivom “Što žene žele?” bit će pozitivan pomak i konkretan primjer da se takvo stanje čim prije i čim kvalitetnije promijeni na bolje.

Za sve žene koje to u Hrvatskoj žele.

fotografije događanja:

Željka Mikulčić

Salty Business

Otvorene prijave za Kongres poduzetnica 2019

Predavanje i druženje u Zagrebu je svojevrsna uvertira i za početak prijava i priprema Kongresa poduzetnica 2019, koji će se po četvrti puta kao najveće poslovno okupljanje žena u biznisu organizirati u Zagrebu na međunarodni Dan žena 08. 03. iduće godine. U povodu početka prijava za Kongres poduzetnica 2019, dijamantni sponzor naše manifestacije Gentle day i njegova vlasnica i direktorica za Hrvatsku Dina Vukićević, izrazila nam je svestranu potporu.

–  U više od dvadeset godina mog podzetničkog staža kruna kojih je projekt Gentle day, uvijek sam pružala veliku potporu ženama, te nastojala i svojim primjerom pokazivati kako se gradi naša međusobna konstruktivna suradnja i aktivnost. Iz navedenih razloga smo i u Zagrebu, na zajedničkom predavanju kojim želimo i uz sponzorstvo tvrtke Gentle day kojoj sam na čelu, ženama kako u glavom gradu tako i dljem Hrvatske, dati snagu, inspiraciju i prije svega volju za konstruktivno djelovanje i buduće planove, te dati im krila kroz spoznaju da nisu same. Stoga je sasvim razumljivo bilo i uključivanje tvrtke Gentle day u organizaciju Kongresa poduzetnica 2019, koji će se kao najveći poslovni skup žena u biznisu jugoistočne Europe u ovom dijelu svijeta i to kao dijamantnog sponzora. Kao poduzetnica na svom sam poslovnom putu, pa i danas kada gradimo i zajedno Gentle Day priču na hrvatskom tržištu, iskusila puno stramputica, stoga mi je dobro znano koliko je potrebno snažiti sve prilike koje donose nove poslovne aktivnosti, razmjene iskustava, želje za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru. Kongres poduzetnica 2019 to svakako jeste, a sretna sam što je i moja tvrtka Gentle day uz njega kao Dijamantni sponzor. Jer svi smo pokretači promjena na bolje koje želimo, ako imamo dovoljno snage i volje da te promjene pokrenemo već od nas samih – pozvala je Dina Vukičević, najavljujući početak priprema za Kongres poduzenica 2019. godine.

ŽELITE LI SE PRIJAVITI ZA KONGRES PODUZETNICA 2019 NA KOJEMU SU SVI SADRŽAJI BESPLATNI MOŽETE TO OBAVITI

OVDJE 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp