Trideset poduzetnica iz Hrvatske i regije na antistres druženju u Moslavačkoj Slatini

U Vimal resortu poduzetnika Marka Jurakića

Stres je stalni i neizostavni pratitelj svakoga tko se okuša u poduzetništvu, te traje gotovo koliko i naše poduzetničke aktivnosti. No, da bi ga znali kvalitetno svladati, kontrolirati te prije svega čuvati naše zdravlje kad nas “zarobi”, tridesetak članica Virutalnog ženskog poduzetničkog centra – nagrađenih dobitnica koje su sudjelovale na našem ovogodišnjem Kongresu poduzetnica na Dan žena 08. ožujka, uživalo je u posebnom programu Vimal resorta u Moslavačkoj Slatini.

Antistress vikend za tridesetak sudionica pristiglih iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uživalo je u poklonu poduzetnika Marka Jurakića, koji je na svega 80 kilometara od Zagreba, u prekrasnoj Moslavini, predivnih prirodnih kontura i sadržaja, uronio svoj holistički centar s ciljem da poboljšamo svoj život bez obzira na sve izazove, probleme i nedaće koji nas mogu pratiti.

–  Društvo koje je iskusilo antistresni vikend je prekrasno, poslužilo nas je i vrijeme za sve sadržaje koje smo planirali, a imali smo bogat program u pravcu antistresa. Drago mi je da smo se baš okupili u ovoj našoj holističkoj oazi čija je izgradnja počela prije 20 godina, a znali smo da ćemo imati mogućnost da baš kao i sada na toj adresi možemo ugostiti ljude iz poslovnog svijeta željnih edukacije, ali i rada, unapređenja svojih života, rada na sebi, po principu suočavanja sa svojim problemima, te dati povjerenje stručnjacima da ih provede kroz različita stanja do ostvarenja željenog cilja. A on je baš kao i za dame koje su se okupile na druženju – što manje stresa – opisao je Marko Jurakić, vlasnik holističkog centra Vimal Moslavačka Slatina koji je usmjeren korporativnom sektoru, ali i individualnim grupnim posjetama za poticaj rekreacije, razonode, jačanja timskog rada, produktivnosti, suzbijanja stresa, podizanje kvalitete poslovnog i privatnog života…

Koliko to znači za svakodnevni poduzetnički život zna dobro Tanja Leko, vlasnica Lingo Media – obrta za prevođenje i savjetovanje, koja je sudjelujući na ovogodišnjem Kongresu poduzetnica u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra osvojila i antistres vikend u Vimal resortu.

– Dobila sam nagradu i odlično je iskoristila upoznati i ostale kolegice u poduzetništvu koje žele raditi na sebi, a prije svega u pravcu smanjenja stresa. Sve mi je bilo jako privlačno, ovo je prvi puta da sam u jednom ovakom sadržaju i sviđa mi se sve u čemu sam sudjelovala. Ja inače nisam pod stresom, a ovdje pogotovo nisam, no svakako je uvijek ovakav sadržaj dobro došao – iznijela je svoje antistres dojmove poduzetnica Tanja Leko.

S njom u Moslavačkoj Slatini sve čari antistres programa otkrivala je i naša loyalty članica Aleksandra Mlinarević, koja pokreće svoje poduzetništvo.

– Uživala sam u svim programima koje smo radili i na otvorenom i na zatvoreno prostoru. Posebice su mi godile šetnje kroz šumu jer sam se nadisala svježeg zraka, ali i vježbe koje smo radili za opuštanje će mi odlično doći. Stvarno sam iznimno zadovoljna. Ne razmišljam o poslu, ne osjetim stres, znači učinak je ostvaren. Ovo je pun pogodak, ali mislim da je to privlačan sadržaj za sve ne samo da se povežu u poslu kroz druženje, nego i zajedničku želju da nam posao uzrokuje što manje stresa – ocijenila je Aleksandra Mlinarević.

Odmorno i “napunjenih baterija” osjeća se i Mirta Vukušić, naša Loyalty članica, suvlasnica i direktorica tvrtke Prunus Nature, kojoj je odmah od svakodnevne proizvodnje i aktivnosti u Vimal resortu dobro došao.

Ovo je idealan način da se okrenemo sebi i svojim potrebama, a ne stalno u poduzetničkom grču razmišljati i djelovatrri kako drugi žele. Pronaći sebe, osluškivati sebe, pomoći sebi. Drago mi je da su ovdje i dame iz regije te Hrvatskoj, odlična mi je ta kombinacija, sve smo poduzetnice i borimo se s istim problemima, a lakše ih je rješavati kad smo skupa. Posebna motivacija je vidjeti puno mladi žena koje su postale poduzenice i koje su krenule hrabro na realno tržište što daje poseban zanos – naglasila je Mirta Vukušić.

Antistres vikendu se odazvala i Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, koja od ranije zna za usluge i sadržaje Vimal akademije, sada zaokruženih na jednom mjestu – u resortu u Moslavačkoj Slatini.

Ovo je jako dobra ideja, a kako sam od prije surađivala s Markom Jurakićem, znala sam što me očekuje u Moslavačkoj Slatini. Poznata mi je njegova holistička filozofija, te pristup, što bi nam moglo svima pomoći da se vratimo na pravi put. Meni nekada također stres izaziva osjećaj da bi rado pobjegla od svega, ali češće se okrećem sportu kao rješenju, trčanju ili boksu te se dobro ispucam. Posebno mi se sviđa ovaj vikend jer se puno žena konstruktivnih misli i djela našlo na jednom mjesto što je pokazalo da možemo sve kad želimo – komentirala je poduzetnica Sanja Buinjac.

A prva prilika za novo druženje bit će međunarodna konferencija “Biznis na štiklama” 15. lipnja u Novom Sadu, na čijem organizacijskom “čelu” je ugledna poduzetnica Sofija Bajić, ujedno i sudionica antistres vikedna u Moslavačkoj Slatini.

– Uživala sam u Vimal resortu, a sigurna sam da će mnoge žene iz regije uživati i za nekoliko dana u Novom Sadu na svemu što smo pripremili za drugu po redu konferenciju “Biznis na štiklama”. Divno je vidjeti ovoliko žena na jednom mjestu koje promišljaju o zajedničkom radu i aktivnostima. U svojih pedesetipet godina nikad se nisam svadila ni s jednom ženom, a znam da će tako biti i u narednih najmanje toliko godina. Recept je biti snažno svoj na svome, ali uvažavati i tuđe aktivnosti i razmišljanja. Pripreme za drugu po redu konferenciju “Biznis na štiklama” je više manje priveden kraju, radujem se što smo pripremili i puno stručnih predavanja, sadržaja, aktivnosti povezivanja, te očekujemo više od 500 žena iz jugoistočne Europe – najavila je poduzetnica Sofija Bajić, organizatorica velike međunarodne konferencije za žene u biznisu 15. 06. u Novom Sadu, novom okupljanju poduzetnica jugoistočne Europe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp