Na svibanjskom BaBIZnjaku (na)učili smo kako staviti sebe u središte aktivnosti, a posebice brige o zdravlju

U društvu domaćice okupljanja poduzetnice Snježane Šanjić

Poduzetnička aktivnost iznimno je zahtjevna, u tolikoj mjeri da često zaboravimo na sebe, svoje potrebe, slobodno vrijeme, nerijetko i zdravlje. No, nema učinkovitog poduzetništva ukoliko ćemo sebe stavljati na marginu brige, jer su ipak poduzetnica i poduzetnik nukleus poslovne aktivnosti od koje sve počinje i završava.
Naše loše psihičko i fizičko stanje, odražava se i na naše poduzetništvo, ma koliko mi to negirali. Na duge staze takvo stanje može dovesti ne samo do urušavanja našeg zdravlja, nego i našeg poslovnog angažmana. A to je posljednje što želimo.

S ciljem pokazati da u svemu što radimo moramo staviti sebe na prvo mjesto, prvenstveno brigu o sebi kako bi bili što zdraviji, a time i aktivniji, organizirali smo svibanjski BaBIZnjak, kojemu je domaćica bila Snježana Šanjić, vlasnica i voditeljica Apali centra u Zagrebu, fokusiranog na osobni razvoj. 

- Sretna sam što sam u Apali centru mogla ugostiti ovoliko pozitivnih i kreativnih članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, što smo se družili, što smo razmijenili iskustva, a i vjerujem nešto naučili, prvenstveno o sebi. Uvijek na ovakvim događanjima dođu dobro poznate osobe s kojima smo u poslovnim kontaktima, pa na taj način produbimo našu poslovnu suradnju, ali sam sretna da nam dođu i neka nova lica, s kojima se upoznajemo po prvi puta i uz koje ćemo sigurno izgraditi nove projekte. Veseli me to povezivanje, međusobno uvažavanje, potpora zbog čega se i radujem članstvu i djelovanju unutar Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, uvijek čujemo nove ideje, nove zamisli, nove projekte. Evo koliko sam u centru, nekih dva mjeseca, već sam se povezala s nekoliko poduzetnica i već smo "skrojili" nove projekte što me posebno veseli i za ravoj moj poslovanja. A BaBIZnjak je samo dodani sadržaj koji je obogatio te naše namjere u povezivanju - ocijenila je domaćica svibanjskog BaBIZnjaka poduzetnica Snježana Šanjić.

I kako je to već običaj na našim BaBIZnjacima, neformalnim druženjima Loyalty članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, kao i svih onih koji simpatiziraju i prate naš rad, korisnog sadržaja nije manjkalo.

Red edukacija, red networtkinga, red poslovne suradnje, kao i red dobrog ića i pića, koje su pripremile poduzetnice Ružica Čerkez, Suzana Dravinec, te Hermina Skular na svibanjskom BaBIZnjaku, sve je bilo začinjeno i obiljem pozitivne energije te uzajamnog uvažavanja, kao i želje za poslovnom suradnjom.
Dovoljno da se čovjek osjeća "napunjenih" baterija kada krene u novi radni tjedan, baš kao i naše Loyalty članice i članovi, među kojima nam se po prvi puta pridružila Tatjana Kovačec, vlasnica tvrtke EUROGLOSSA d.o.o iz Zagreba.

- Dojmovi su mi izvrsni ovim okupljanjima. Čula sam jako zanimljivih poduzetničkih priča o angažmanu na tržištu, upoznala puno zanimljivih žena u poduzetništvu, a mislim da međusobno upravo na taj način možemo jedna drugoj pomoći - razmjenom iskustava, informacija te prije svega otvaranjem mogućnosti za nove poslovne projekte. Drago mi je da sam osim posla čula i obilje korisnih informacija i za privatni život, u prvom redu što se tiče zdravlja, ljepote...Nije mi žao što sam "potrošila" vrijeme na ovo druženje, jer moja je struka "osamljenička". Bavim se prijevodima, projektima te sam u uredu i ne družim se, pa mi je ovo odlično došlo da malo "izađem na zrak" - iznijela je svoje dojmove prvim BaBIZnjakom na kojemu je sudjelovala Tatjana Kovačec, naša novopridošla Loyalty članica.

Dvije godine Loyalty povjerenja Virtualnom ženskog poduzetničkom centru poklonila je Maja Murgić, vlasnica i direktorica turističke agencije J.U.S.T Travel. Kad god ulovi vremena, rado je na BaBIZnjacima, ali i našim ostalim sadržajima, a ovom se odazvala jer je i u poslovnoj suradnji s domaćicom Snježanom Šanjić. I sasvim razumljivo - upoznale su se upravo preko Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

- Radujem se što sam upravo pod "krovom" Virtualnog ženskog poduzetničkog centra upoznala puno pozitivnih i kreativnih žena, s nekima od njih sam ostvarila i poslovnu suradnju, neke su postale i moje klijentice, a s nekima gradim i radim zajedničke projekte. Ovo je sigurno dobitna kombinacija za sve poduzetnice i poduzetnike koji trebaju poslovne prilike, networking, pozitivno utočište, te prije svega mjesto gdje se u poduzetništvu osjećaju "kao kod kuće" - komentirala je naša Loyalty članica Maja Murgić aktivnosti koje organiziramo u cilju jačanja poduzetništva i poduzetničke profitabilnosti.

Na BaBIZnjaku je bila i Mirta Vukušić, direktorica i vlasnica tvrtke Prunus Natura. Ova naša Loyalty članica naglašava da su joj BaBIZnjaci broj jedan u poslovnoj networking aktivnosti, uz ostalo i vrlo značajni ne samo za predstavljanje vlastite poslovne aktivnosti, nego i izgradnju poslovne suradnje, što je već uspjela upravo kroz ovakve sadržaje koje njegujemo.

- I tema druženja, ali i samo naše okupljanje je nešto zbog čega rado odvajam vrijeme. Uvijek je to konstruktivno uložena energija i trud, uvijek je to hvale vrijedno druženje, u kojem uživam jer upijam tuđa znanja i iskustva, a radujem se da i svoja mogu podijeliti među istomišljenicima, kolegicama i kolegama koji također posluju na realnom tržištu, bore se jednako kao i ja. Svi imamo jednake izazove, a uvijek ih je lakše prebroditi kad smo skupa. To je upravo ono što volim kod Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i vaših projekata te uvijek rado u njima sudjelujem - smatra poduzetnica i naša Loyalty članica Mirta Vukušić.

Iako je od nedavno Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, iznimno često u našim aktivnostima sudjeluje Ines Ban - Kolić, vlasnica tvrtke Elvirtus d.o.o. iz Zaprešića. Ističe kako je networking poduzetnička aktivnost broj jedan, pa je razumljivo što je upravo nazočnost na BaBIZnjacima, ali i ostalim sadržajima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra visoko na njezinoj listi prioriteta.

- Kako na ovom svibanjskom BaBIZnjaku, tako i na ostalim aktivnostima centra na kojima sam nazočila usjela sam upostaviti suradnju, upoznati iznimno puno divnih ljudi, nadograditi vlastita znanja i projekte. Rastem iz dana u dan i napredujem, konačno sam pronašla svoj put, poduzetništvo je moj jedini karijerni izbor i drago mi je i da me centar prati u tome. Veliki su planovi u mom poslovnom angažmanu, napose jer je moj proizvod namijenjen ženama u poduzetništvu, tako da sam na pravom mjestu kada je moje članstvo u Virtualnom ženskom poduzetničkom centru u pitanju - ocjenjuje Ines Ban - Kolić, naša Loyalty članica iz Zaprešića.

 

Dobro nam došli na lipanjski BaBIZnjak 19. 06. od 17 sati u Laduč

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin