Na travanjskom BaBIZnjaku uobičajeni networking, druženje, ali i edukacija o svim pravnim zamkama poduzetništva

Uz domaćice iz odvjetničkog društva Baričević & Malobabić Lonjak

Kako kvalitetno sročiti ugovor o poslovnoj suradnji i zaštititi svoje poslovanje? Na koji način osigurati naplatu potraživanja kod klijenata koji odbijaju platiti ispostavljeni račun? Kako urediti radne odnose sa zaposlenicima na najoptimalniji način? Dio je to pitanja na koja su iz svoje bogate prakse, posebice u radnom pravu dale odvjetnice Kristina Baričević i Dijana Malobabić Lonjak, domaćice travanjskog BaBIZnjaka.

Ove poduzetnice i partnerice u odvjetničkom društvu Baričević & Malobabić Lonjak ugostile su tridesetak Loyalty članica i članova, kao i onih koji to žele postati, s ciljem edukacije o glavnim izazovima poduzetništva kroz pravni aspekt.

– Iako zajedničko odvjetničko društvo imamo svega godinu dana, imamo puno radnog staža i iskustva, od čega je Kristina provela osam godina u odvjetništvu, a ja četrnaest godina u gospodarstvu. Za poduzetništvo smo se odlučile prije svega jer smo se željele osamostaliti, budući da smo uvijek radile za principale i provodile njihove odluke koje nisu uvijek bile u skladu s našim razmišljanjima i time nas ograničavali u razvoju naše osobnosti i razvoja naših poslovnih vještina. Kako bi ostavili svoje želje i potrebe, te ciljeve koje želimo postići smatrale smo da ćemo kroz poduzetništvo i to postići – uvodno je približila Dijana Malobabić Lonjak motivaciju za zajedničko odvjetničko društvo čije usluge stoje na raspolaganju svim članicama i članovima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

U prvom redu, kako je naglasila Kristina Baričević, kroz široku lepezu pravnih poslova iz različitih grana prava što uključuje, radno pravo i radne odnose, trgovačko pravo, građansko pravo, parnično pravo, zemljišnoknjižno pravo, ugovorno, obiteljsko pravo, te druge grane civilnog prava, kako u mirnim, tako i u sudskim postupcima, preko postupaka naknade štete i postupaka prisilne naplate dospjelih dugovanja (ovršni postupci), pa sve do prekršajnih i kaznenih postupaka.

A BaBIZnjak su iskoristile skrenuti pozornost na najčešće pogreške koje poduzetnici čine u svom poslovanju, te ponuditi rješenja koja nas mogu spasiti od nepotrebnih troškova, radne „glavobolje“ te nerijetko drakonskih kazni jer nismo upoznati sa svim pravnim aspektima i nužnostima radnog procesa.

BaBIZnjak je obilovao i novim članicama ne samo iz Hrvatske, nego i Slovenije poput poduzetnice Štefke Zalezine koja je iz Maribora stigla u Zagreb na druženje, ali i prezentaciju svog poduzetničkog angažmana – prodaju esencija poznatih svjetskih parfema. 

– Ovo je odlično i raduje me što sam došla danas na druženje. Svakako bi nešto ovako trebalo napraviti i u Sloveniji, s naše strane granice, jer je to odlična prilika za neslužbeno druženje, da se nešto korisno nauči oko poduzetništva, ali i da promoviramo vlastite proizvode i usluge. Ovo je jako dinamično, pozitivno, konstruktivno i radujem se novim zajedničkim aktivnostima – iznijela je dojmove poduzetnica i gošća iz Slovenije svojim prvim BaBIZnjakom.

Po prvi puta našem BaBIZnjak druženju bila je i novopridošla Loyalty članica Sanja Tufegdžić, iz Stomatološke poliklinike Krhen, ne skrivajući zadovoljstvo što nas je pronašla nedavno na internetu, te odlučila odmah pokloniti svoje povjerenje našim projektima i sadržajima, te networking aktivnostima poput onih na BaBIZnjacima.

– Ugodno sam iznenađena jer nisam očekivala ovako toplu i ugodnu atmosferu punu pozitive i konstruktivnog dijaloga, poprilično smo svi bili spontani i usmjereni da istinski jedni druge upoznamo, da si međusobno pružimo potporu i priliku za zajednički rad. Sve pohvale na ovom sadržaju i radujem se svim koji će doći i u kojima ću sudjelovati – jasna je bila glede svog prvog BaBIZnjaka na kojemu je nazočila naša loyalty članica Sanja Tufegdžić.

Uz “stare” loyalty članice i članove kojima su sadržaji i aktivnosti BaBIZnjaka već poznati i uvijek im se rado vraćaju, dva do tri puta godišnje otvoreni smo i za one koji žele “zaviriti” u naše projekte bez bilo kakve obaveze Loyalty članstva. Među njima je bila i Nuša Lazar, s DOBA fakulteta iz Maribora, u želji još nas bolje upoznati nakon svojih prvih pozitivnih dojmova koje je ponijela o nama s nedavno održanog Kongresa poduzetnica.

Nosim sa sobom s ovog druženja puno pozitivne energije, ovo su žene koje doista žele suradnju bez fige u džepu, jako su otvorene za sve ideje, prijedloge, ali i zajedničke inicijative. Sviđa mi se što je prema poduzetničkom izboru poslovnih aktivnosti društvo jako šaroliko, te sam mogla čuti puno zanimljivih aktivnosti kojima se vaše članice i članovi bave na tržištu, ali i veliku želju onih koji to tek kane napraviti. Razmjerna iskustva i primjerice upozorenje na moguće izazove onih koji su već neko vrijeme na tržištu prema onima koji tek počinju također su hvale vrijedni u vašoj inicijativi. To je ono što smatram da je pravi sadržaj za iniciranje i razvoj poslovne suradnje i drago mi je da sam nazočila BaBIZnjaku – ocijenila je naša gošća iz Slovenije Nuša Lazar.

Posebice raduje kada su uz nas Loyalty članice i članovi koji nam iz godine u godinu poklanjaju svoje povjerenje, poput Sanje Buinjac, direktorice i vlasnice Ageness Beauty Instituta, koja nam se također pridužila na travanjskom BaBIZnjaku.

– Drago mi je da sam drugu godinu za redom loyalty članica, kad god mogu rado se odazivam vašim aktivnostima. Treb se uvijek aktivirati u ovakvim aktivnostima, jer uvijek dobro dođu promociji i vlastitih poduzetničkih aktivnosti i sadržaja. Iskreno – obožavam ova vaša druženja, na žalost nekada me posao spriječi da im redovito nazočim, ali kad god mogu, uvijek ih rado pohodim. Ovo je ono što svakoj poduzetnici i poduzetniku treba u poslovnom životu te mi je iznimno drago da sam i sama to otkrila uz vas i s vama – istaknula je naša “nova – stara” Loyalty članica Sanja Buinjac.

Naš novi BaBIZnjak održat će se 09. svibnja u Apali centru, vlasnice Snježane Šanjić te su svi zainteresirani više nego dobro došli uz prethodnu prijavu putem maila: info@poduzetnica.hr

Više o Loyalty članstvu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra možete pročitati OVDJE

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp