Jadrankina otopina – jedinstvena inovacija za izniman poduzetnički uzlet

Jadranka Dugina Vrhovec, poduzetnica iz Križevaca, s pravom se našla u središtu tržišnog zanimanja

Inovativnost u poduzetništvu jedan je od ključnih čimbenika uspjeha. No, još se puno toga mora poklopiti, uz puno rada i odricanja, da bi inovativnost udahnula život na tržištu našim proizvodima i uslugama. Inovativnost koju ima naša Loyalty članica Jadranka Dugina Vrhovec (35), poduzetnica iz Križevaca, ipak je bila presudna da se njezina poslovna aktivnosti prepozna među kupcima, a njezin proizvod “Jadrankina otopina” koju je kreirala i patentirala, svidi kupcima, te bude vrlo brzo prihvaćen na tržištu.

A o poduzetništvu sve donedavno – nije niti sanjala, iako je kako sama ističe, uvijek žudila samostalnosti u poslu.

Po struci sam izvorno modna dizajnerica i stilistica i to je zanimanje kojim sam se davno željela baviti, no kasnije sam stekla zvanje upravne pravnice. Uvijek sam bila željna novih znanja, pa sam tako, u jednom života dok sam bila nezaposlena, pohađala i brojne edukacije, kako bih proširila svoje poslovne vještine – opisuje sebe prije poduzetništva Jadranka Dugina Vrhovec, danas direktorica i vlasnica tvrtke JadroMel j.d.o.o.

Naglašava kako je “poduzetnički „drajv“ sam uvijek imala u sebi, no poduzetništvo u proizvodnji Jadrankine otopine, doista je pronašlo nju samu. I to kada je tražeći zdravstvenu pomoć za sebe, život usmjerila razvoju vlastitog proizvoda, kojega je patentirala, “izbacila” na tržište, te danas uvelike pomaže i drugim ljudima.

– Prije dvije godine suočila sam se s izrazito lošim nalazima štitnjače. Dijagnosticiran mi je Hashimoto s visokim vrijednostima antitijela koja su sezala do 5000, uz nužnost piti lijekove tijekom cijelog života. S tim se nisam mogla pomiriti. Pobornica sam zdravog životnog stila i pazim na sebe. Počela sam istraživati kako da si pomognem. Kolegica farmaceutkinja pomogla mi je napraviti otopinu joda koju sam testirala na sebi i nastavila istraživati kako istu otopinu još unaprijediti. Okupila sam farmaceute, pravne savjetnike koji su mi pomogli oko registracije, a glavni pokretač svega bila je činjenica da sam se osobno izliječila od svoje teške dijagnoze uz otopinu joda. Ljekovitost joda pomogla mi je u osobnoj borbi sa zdravstvenim problemima – opisuje kako je nastala Jadrankina otopina ova poduzetnica iz Križevaca, ističući kako je svoju otopinu prije svih tržišnih plasmana – testirala – na sebi, a zatim je  ponudila drugim ženama. 

Kao samohranoj majci kćerke Melani, Jadranki Dugina Vrhovec bilo je iznimno važno izboriti se za zdravlje, te ga čuvati, napose jer osim potpore koju ima u kćerki, osjeća veliku radost što s njom dijeli i poduzetnički stil života i ljubav prema vlastitom poslovnom angažmanu. Uz rastuće zanimanje za otopinu koju je patentirala, brzo je shvatila da mora osnovati tvrtku, početi samostalno proizvoditi otopinu i organizirati život s fokusom na poduzetništvo točnije tvrtku JadroMel j.d.o.o.

– Plasirali smo na tržište samo za sada jedan proizvod kao dodatak prehrani već spomenutu Jadrankinu otopinu, koja je prirodni proizvod, bez GMO-a. Radi se o kombinaciji nekoliko vrsta smeđih i crvenih algi koje su najbogatije jodom, te su prirodnim procesom pretvorene u nano čestice gdje je izvučen sav sadržaj kako bi otopina bila učinkovita i djelotvorna, a naravno i iskoristiva, jer u takvom obliku odmah ulazi u stanicu. Naime, jod je kroz povijest često korišten kao univerzalno sredstvo za poboljšanje i liječenje daleko šireg spektra zdravstvenih teškoća. Jod je esencijalni mineral u ljudskom organizmu odgovoran za sintezu hormona štitnjače, koja koristi jod za proizvodnju hormona, koji su pak ključni za metabolizam i sintezu proteina i rast. Pored svega, jod je neophodan za pravilan razvoj mozga i moždanih struktura u prenatalnom periodu, a nedostatak joda u trudnoći može prouzročiti nenadoknadive posljedice na novorođenčad, kao što su loše motoričke i kognitivne funkcije; njegov se nedostatak kod trudnica direktno povezuje i s mentalnom retardacijom kod djece. Jod je od iznimne važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u brojnim znanstvenim istraživanjima potvrđen kao univerzalno primjenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput HPV virusa, policističnih jajnika, karcinoma dojke i grlića maternice i drugih srodnih bolesti. Također, uz redoviti unos joda, žene često mogu riješiti probleme s izostancima ovulacije, ali i neplodnost – jasna je ova poduzetnica.

Uspjeh kojega je doživjela s Jadrankinom otopinom, bio joj je inspiracija da nastavi dalje, napose u pravcu razvoja novih proizvoda na bazi joda. Radi se i na širenju prodaje u regiji – u tijeku su registracije proizvoda u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Makedoniji.  A popularnost proizvoda ne iznenađuje, jer Jadrankina otopina je, naglašava njezina autorica, jedinstven proizvod.

– Na europskom, ali i svjetskom tržištu. I kao takav gotovo nema konkurencije. Otopina je doista proizvod izrazito bogat jodom i kalijevim jodidom, a poznato je da Svjetska zdravstvena organizacija stalno upozorava pučanstvo na manjak tog izuzetno važnog minerala i da su brojne bolesti povezane upravo s manjkom joda u organizmu – s pravom ističe Jadranka Dugina Vrhovec, koja je nedavno “osnažila” proizvodnju otvaranjem i laboratorija u Križevcima. Jer puno je upita za ovim novitetom na tržištu, kako Hrvatske, tako i regije.

Ponajviše dolaze žene, koje se bore s raznovrsnim tzv. ženskim problemima, dakle problemima sa bolestima ženskih reproduktivnih organa, s neplodnošću, s bolesti štitnjače, ali i brojne žene, managerice, koje Jadrankinu otopinu uzimaju za ublažavanje posljedica svakodnevnog stresa, od napada panika, nesanice, depresije. No, ovaj proizvod koriste i muškarci, a i djeca. On je izuzetno dobar dodatak prehrani i nužan za svakodnevno korištenje uz ostale vitamine i dodatke koje konzumiramo, u svrhu prevencije mogućih zdravstvenih poteškoća i za bolje opće zdravlje i stanje organizma – ističe vlasnica tvrtke JadroMel pred kojom je veliki izazov – udovoljiti kroz proizvodnju otopine svim zahtjevima za potražnjom koji stižu sa svih strana regije.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp